• Haberler
  • Genel
  • Mübarek Ramazan hayırlı olsun – Kocatepe Gazetesi

Mübarek Ramazan hayırlı olsun – Kocatepe Gazetesi

İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, tüm Afyon halkının Ramazan ayını tebrik ederek, hayırlı, feyiz ve bereketli olmasını diledi. Yıldırım, mübarek Ramazan ayının huzur, barış ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ettiğini belirtti İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, 8 Temmuz Pazartesi akşamı ilk teravih namazının kılınacağını belirterek 9 Temmuz Salı günü ilk orucun tutulacağını [&hellip]

Mübarek Ramazan hayırlı olsun

İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, tüm Afyon halkının Ramazan ayını tebrik ederek, hayırlı, feyiz ve bereketli olmasını diledi. Yıldırım, mübarek Ramazan ayının huzur, barış ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ettiğini belirtti

İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, 8 Temmuz Pazartesi akşamı ilk teravih namazının kılınacağını belirterek 9 Temmuz Salı günü ilk orucun tutulacağını söyledi. Yıldırım, hasretle beklenen yeni bir Ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve heyecanının yaşandığını vurguladı.
PERSONEL İZİN
KULLANMAYACAK
İsmail Yıldırım, İl Müftülüğü olarak, Ramazan ayıyla ilgili hazırlıkları tamamlayıp, tüm görevlilerle birlikte, her zaman olduğu gibi görevlerinin başında olacaklarını söyledi. Yıldırım; “Çok haklı bir mazereti olmadığı sürece kimse Ramazanda izin kullanmayacaktır. Ramazan süresince sabah ezanları imsak vaktinde okunacaktır. İmsak vakti, gecenin bitip gündüzün ve orucun başladığı vakittir. Ezandan sonra sabah namazı kılınabilir, camilerde ise, okunacak mukabeleden sonra sabah namazı kılınacaktır.” dedi.
İRŞAD PROGRAMI DÜZENLENECEK
Her camide erkek ve kadın cemaate mukabele okunup, öğle ve yatsı namazlarından önce merkezi sistemle ve bazı camilerde yüz yüze vaaz edileceğini kaydeden Yıldırım şöyle konuştu: “Aynıoğlu Camii’nde teravih, 6 camide ise sabah namazı hatimle kılınacak, 8 camide, farklı günlerde Kur’an ziyafeti sunulacak, Kütahya Müftülüğü ile karşılıklı irşad programı düzenlenecek, Kırklar Camiinde her gün, ayrıca bazı Kur’an Kursları ve müftülükçe de iftar programları düzenlenecektir.”
RAMAZAN MÜSTESNA BİR AY
Ramazan ayının önem ve fazileti hakkında detaylı açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, 11 ayın sultanı olan yeni bir Ramazan ayına erişildiği için büyük sevinç yaşandığını kaydetti. Yıldırım; “Bunu nasip eden Allah-ü Teala’ya şükürler olsun. Geçtiğimiz ramazanda aramızda olup yeni Ramazan’a ulaşamayan kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileriz. Tüm güzellikleri İçinde bulunduran Ramazan ayının feyizli ve bereketli olmasını, Müslümanlık bilinci ve kardeşlik bağlarının pekişmesine, fert, aile, çevre, ülke ve dünyada barış ve huzura sebep olmasını temenni ediyoruz. Ramazan ayı; Rahmet ve bereket ayıdır, oruç ayıdır, Kur’an ayıdır, hayır-hasenat ayıdır, barış-huzur ayıdır, şeytanın zincire vurulduğu, cehennem kapılarının kapatılıp cennet kapılarının açıldığı aydır. Ramazan ayı, Allah-ü Teala’nın rahmetinin coştuğu, mü’minlere rahmet ve merhametin saçıldığı, nefis ve şeytanın etkisinin kırıldığı, iyi insan ve cennetlik bir Müslüman olma imkanının sunulduğu müstesna bir mevsimdir. Bu ayın faziletleri saymakla bitmez. Sevgili Peygamberimiz (SAV) ‘Her kim, faziletine inanarak ve mükafatını Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.’ diye bildirmiştir. Mevlam, kıymetini bilmeyi ve en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip etsin.” dedi.
DİNDARLIK ŞUURUNA ERİLMELİ
Tüm müminlerin Ramazan ayına gereken ilgiyi göstermeleri gerektiğini kaydeden Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Ramazandaki ibadetleri ihlasla eda etmeli, orucu bu ayda tutmalıyız. Meşru mazereti olanlar, tutamadıkları günleri sayıp sonra kaza etmeli, ileride tutma ihtimali de olmayan hasta ve yaşlılar ise her gün için fidye vermelidir. Vakit namazlarıyla teravih namazını kılmak, mukabele ve vaazı dinlemek için camiye devam etmeliyiz. Zekat, fitre, iftar, ihsan vb ile din kardeşlerimizle kaynaşmalı, dindarlık şuuruna ermeli, Ramazanı güzelliklerini yaşamalı, çevremizde hissettirmeliyiz. Ramazan çıkmadan Allah’ın rızasını kazanmalı, cenneti hak etmeliyiz. Bu duygu ve temennilerle Afyonkarahisarlı kardeşlerimin Ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme