• Haberler
  • Genel
  • Mübarek gecede, 'berat' için çaba sarf edelim

Mübarek gecede, 'berat' için çaba sarf edelim

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Müftüsü Dursun Kaplan, Berat Kandili'ni kutladılar. Öte yandan bu akşam yatsı namazından önce İmaret Camii'nde Berat Gecesi nedeniyle mevlit okutulacak Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, kutlama mesajında '26 Temmuz Pazartesi gününü Salı'ya bağlayan gece Berat Kandilidir. Berat Kandili, birçok dini ve ahlaki güzelliklerin yaşandığı ve [&hellip]

Mübarek gecede, “berat” için çaba sarf edelim

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Müftüsü Dursun Kaplan, Berat Kandili’ni kutladılar. Öte yandan bu akşam yatsı namazından önce İmaret Camii’nde Berat Gecesi nedeniyle mevlit okutulacak

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, kutlama mesajında “26 Temmuz Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece Berat Kandilidir. Berat Kandili, birçok dini ve ahlaki güzelliklerin yaşandığı ve mübarek Ramazan ayını müjdeleyen dinimizce çok önemli bir gecedir. Bu gecede yapılan ibadetlerin karşılığı çok fazla olduğundan bu geceye ulaşan herkesin gereğince istifade etmesi gerekmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle, idrak edeceğimiz Berat Kandilinin insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını diliyor, tüm Afyonkarahisar’lı vatandaşlarımızın Berat Kandillerini canı gönülden kutluyorum” dedi.
Bencillik, fedakârlığa dönüşsün
Berat Kandili’nin Müslümanlar için çok önemli olduğunun altını çizen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi severek birlikte yaşamanın yolu, hoşgörü, doğru ve gerçek anlayış, sabır, bütünlük, dostluk, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmaktan geçer. Mübarek gün ve geceler, insanlar arasındaki sevgi ve saygı bağını, dayanışma ruhunu pekiştiren, birlik ve bütünlülüğümüzü, huzur ve esenliğimizi korumamıza vesile olan özel günlerdir” ifadelerini kullandı.
Çoban, “Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeli; kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakarlığa dönüştürerek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Bu mübarek gecede yapılan ibadet ve duaların Hak katında makbul ve hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan temenni ediyorum. Bu gecenin en güzel şekilde değerlendirilmesi ile insanlığın kurtuluşuna sebep olmasını, yeryüzündeki savaşların ve üzüntülerin son bulmasını Yüce Mevlâ’dan diler, hemşerilerimizin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni tebrik ederim” diye konuştu.
Hayırlı işlerle ihya edilmeli
İl Müftüsü Dursun Kaplan ise Berat Gecesi’nin şuurlu bir biçimde geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kaplan, “Cenab-ı Hakkın gazabı ilahisinin susup, rahmeti ilahisinin coşageldiği bu zaman dilimlerini, İslam dininin teşvik ettiği hayırlı işlerle ihya edenler, büyük bir mazhariyete ve müstesna bir ecre nail olurlar. Berat kelimesi, beraetin kısaltılmışıdır. Berat; borçtan, isnat edilen suçtan, günahtan ve cezadan kurtulmak manalarına gelmektedir.
Dini terim olarak berat; günahtan arınmak, Allahın af ve mağfiretine kavuşmak, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir. Berat gecesi; feyizli, bereketli ve Kuran-ı Kerim’in tamamının levh-i mahfuzdan (Allah katından) topluca bu gecede dünya semasına indirilmiş olmasından dolayı şerefli bir gece olduğu için mübarektir” dedi.
İmaret’teki mevlide
tüm Afyonlular davetli
Kaplan, şöyle devam etti: “Günümüzü değerlendirerek, geçmişimizi sorgulamalı ve geleceğimizi planlamak için Berat Gecesini fırsat bilelim. Kandil gecesinde; geçmiş namazları kılalım. Kur’an-ı Kerim okuyalım, tövbe edelim, muhtaçları sevindirelim. Cemaatle kaynaşıp kucaklaşmak için camilere gidelim. Anne ve babamızın ellerini öpüp rızalarını alalım, çocuklarımızı sevindirelim. Akraba ve dostlarla telefonla da olsa tebrikleşelim, gündüzünde oruç tutalım. Günahlarımızın affı, tövbelerimizin kabulü, vücudumuzun sıhhati, ailemizin saadeti, milletimizin birlik-beraberlik kardeşlik ve huzuru, devletimizin bekası, mazlum milletlerin kurtuluşu ve bütün insanlığın hidayeti için dua edelim.Berat gecesinde yatsı namazından önce İmaret Camiinde gece ile ilgili konuşma yapılacak ve din görevlilerimiz tarafından mevlidi-i şerif okunarak dua edilecektir. Mevlit programına tüm halkımız davetlidir.”

Bakmadan Geçme