• Haberler
  • Genel
  • Muaythaiciler boş durmuyor – Kocatepe Gazetesi

Muaythaiciler boş durmuyor – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Muaythai Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Şanlı, Afyonkarahisar'da sürdürülen Muaythai sporunun durumunu değerlendirdi. Muaythai İl Temsilcisi Şanlı yapılmış ve yapılacak faaliyetler, ilimizdeki kaç lisanslı sporcu sayıları hakkında bilgiler verdi AFYONKARAHİSAR'DA 670 LİSANSLI SPORCU VARAfyonkarahisar'da hizmet veren 8 adet spor kulübünde faaliyet gösteren 670 lisanslı sporcu olduğunu belirten Türkiye Muaythai Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Şanlı, 'Afyonkarahisar'da [&hellip]

Muaythaiciler boş durmuyor

Türkiye Muaythai Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Şanlı, Afyonkarahisar’da sürdürülen Muaythai sporunun durumunu değerlendirdi. Muaythai İl Temsilcisi Şanlı yapılmış ve yapılacak faaliyetler, ilimizdeki kaç lisanslı sporcu sayıları hakkında bilgiler verdi

AFYONKARAHİSAR’DA
670 LİSANSLI SPORCU VAR
Afyonkarahisar’da hizmet veren 8 adet spor kulübünde faaliyet gösteren 670 lisanslı sporcu olduğunu belirten Türkiye Muaythai Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Şanlı, “Afyonkarahisar’da lisanslı olarak 670 Muaythai sporcusu var. Bunların 170 kadarı faal olarak turnuvalara katılıyor. Lisanslı olmayan sporcular ise 600’ün üzerinde. Afyonkarahisar’da 8 tane muaythai sporuna yönelik kulüp var. Dağdelen, Yeni Dağdelen, Yiğit, Güner, Huzur, Şanlı, Anadolu Arslanları ve Sandıklı Gençlik ve Spor Kulüpleri aktif olarak Muaythai sporuna hizmet ediyor. Emirdağ’da Belediye Başkanı Uğur Kadir Kargın’ın katkılarıyla bir salon daha açma çabamız var.” diye konuştu.
AFYONLU MUAYTHAİCİLER
MADALYAYA DOYMUYOR
2014 yılı itibariyle Afyonkarahisar’da yapılan Muaythai İl Birinciliği yarışmasına tüm kulüpler 77 sporcu ile katıldı. Manisa’da Bölge Şampiyonasına 31 sporcu ile katılan Afyonkarahisarlı Muaythaicilerden 7 kişi Bölge Şampiyonu oldu. Antalya Kemer’de yapılan Türkiye Şampiyonası’na Afyonkarahisar 7 sporcu ile katıldı. 7 sporcunun 2’si Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye’yi temsilen Malezya’da yapılan Dünya Şampiyonasına Afyonkarahisar’dan Mehmet Akif Okçu ve Batuhan Talipoğlu katıldı. A Klas’ta Dünya Şampiyonası’na katılan Okçu dünya üçüncüsü oldu. Türkiye Gençler kategorisinde şampiyon olan Batuhan Talipoğlu yaşı nedeniyle Dünya Şampiyonası’nda Yıldızlar kategorisinde yer aldı. Malezya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin adını duyurmayı başaran Talipoğlu, Yıldızlar Dünya Şampiyonu oldu.
EMİRDAĞ’DA
GALA MAÇI YAPILACAK
Türkiye Muaythai Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Şanlı, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın katkılarıyla bir spor kulübü kurulacağını ifade etti. Şanlı, “Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın Emirdağ’da Muaythai sporuna çok katkısı var. Emirdağ Belediyespor Kulübü’nü kurmak için yer tahsisinde bulundu. Ayrıca Emirdağ’da yine Başkanı Kargın’ın katkılarıyla bir Gala maçı düzenleyeceğiz. Burada Sayın Kargın’a teşekkürlerimizi sunalım. Üzerimizde çok emeği var. Gala maçını Ramazan ayı içinde 20 Temmuz’da yapacağız. Diğer illerden gelecek Muaythai sporcularından oluşacak bir müsabaka düzenleyeceğiz. Emirdağ Meydanı’nda yapacağımız Gala maçına katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.
AFYONKARAHİSAR’DA DA BÜYÜK BİR
ORGANİZASYON VAR
Afyonkarahisar’da da büyük ve profesyonel bir organizasyon yapılacağına dikkat çeken Serdar Şanlı, “Yapacağımız organizasyona Türkiye Kick Boks Federasyonu İl Temsilcisi Celalettin Çankaya ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın çok fazla yardımı oldu. 26 Ağustos’ta Fuar’ın açılacağı gün Fuar Alanı’nda yapılacak organizasyon Uluslar Arası Süper Lig adıyla tam profesyonel bir organizasyon yapacağız. Bunun için yurt dışından, Türkiye’nin farklı illerinden Türkiye şampiyonları ve gelecek. Yurt dışından yani Belçika, Azerbaycan, Ukrayna ve Kazakistan’dan gelecek ülke şampiyonları olacak. Fransa ile görüştük fakat cevap olarak daha dönmediler. Şuan için Fransa’nın da katılacağı belirsiz. Afyonkarahisar’dan dünya üçüncüsü Mehmet Akif Okçu, Türkiye ikincisi Kadir Doğan ve 91 kilogramda Türkiye Şampiyonu olan Melih Bozdemir katılacak.” dedi.
“BU ORGANİZASYONA
SPONSORLAR LAZIM”
Afyonkarahisar Fuar Alanı’nda yapılacak Uluslar Arası Süper Lig müsabakalarına sponsorların gerektiğini belirten Şanlı, “Türkiye Muaythai Federasyonu’yla iş birliği içinde yaptığımız bu Uluslar Arası Süper Lig organizasyonu Kanal 3 veya TR1 kanallarından birinde yayınlanacak. Geçen sene yaptığımız turnuvada 10 binin üzerinde seyircinin izlediği müsabakalara sponsorlar arıyoruz. Bu sefer yapılacak organizasyonda daha fazla seyirci beklentimiz var. Nedeni ise aynı gün Fuar açılışı var. Aynı günün akşamı yapılacak organizasyondan dolayı gelen seyirciler olur diye düşünüyoruz. Ayrıca bu organizasyonun dışında iki ayrı turnuva yapacağız. İlimizde düzenleyeceğimiz turnuvaya diğer illerden de birinciler katılacak.” şeklinde konuştu.
“ÜNİVERSİTELER ARASI
TURNUVALARDA AKÜ’NÜN SADECE ADINI
KULLANIYORUZ”
Türkiye çapında yapılan Üniversiteler Arası Muaythai Türkiye Şampiyonası’na Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin katıldığını belirten Şanlı, “Biz Nisan ayının sonunda yapılan Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası’na AKÜ olarak 7 sporcu ile katıldık. İki sporcumuz şampiyon oldu. 91 kilogramda Melih Bozdemir ve 75 kilogramda da Sümeyye Öner Türkiye Şampiyonlarımız. Öner ve Bozdemir düzenlenecek olar Dünya Şampiyonasına ülkemizi temsil edecek. Yapılan Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası’nda 51 kilogramda İlknur Kandemir ve A Klas 60 kilogramda Mustafa Çavuş Türkiye üçüncüsü oldu. AKÜ ile 5 senedir turnuvalara katılıyoruz. 5 tane Türkiye kupası alındı. AKÜ bazında sadece öğrenciler özel kulüplerdeki çaba ve çalışmalarıyla başarı kaydediyor. AKÜ’nün sadece adını kullanarak turnuvalara katılıyoruz.” ifadesine yer verdi.
MUAYTHAİ OKULLARA GİRECEK
Halk Eğitim Müdürlüğü destekli okullarda Muaythai dersleri verilecek. En az 2’nci kademe Antrenörlük Belgesi olan kişiler okullarda öğrencilere kurs verebilecek. Ayrıca öğrencilerin ders saatleri dışında yapılacak olan bu kurslar öğrencilerin de derslerini etkilemeyecek. Bu kursların amacı öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirip, kötü alışkanlıklardan kurtaracak ve özgüvenlerinin artmasını sağlayacak.
EYLÜL’DE ANTRENÖRLÜK
KURSU AÇILACAK
Yaptığı açıklamaların sonunda da Eylül ayında antrenörlük kursunun açılacağını belirten Şanlı, “Eylül ayında antrenörlük kursu açmayı düşünüyoruz.” ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Bakmadan Geçme