• Haberler
  • Genel
  • MTTB’den 'Çetinkaya' savunması – Kocatepe Gazetesi

MTTB’den 'Çetinkaya' savunması – Kocatepe Gazetesi

Gazeteniz Kocatepe’de geçtiğimiz günlerde yer alan haberde Afyonkarahisarlı siyasetçiler, Ali Çetinkaya’nın ismine yönelik imza kampanyası başlatan Milli Türk Talebe Birliği’ne tepki göstermişlerdi. MTTB yöneticilerinden Afyonkarahisarlı siyasilere aynı ölçüde tepki geldi Kocatepe Gazetesi’nde yayınlanan “Siyasiler Çetinkaya’ya sahip çıktı” başlıklı haberde üç ayrı siyasi partinin mensuplarınca eleştirilen Milli Türk Talebe Birliği’nin Genel Merkez Basın Yayın Başkanlığı’ndan bu [&hellip]

MTTB'den “Çetinkaya” savunması

Gazeteniz Kocatepe’de geçtiğimiz günlerde yer alan haberde Afyonkarahisarlı siyasetçiler, Ali Çetinkaya’nın ismine yönelik imza kampanyası başlatan Milli Türk Talebe Birliği’ne tepki göstermişlerdi. MTTB yöneticilerinden Afyonkarahisarlı siyasilere aynı ölçüde tepki geldi

Kocatepe Gazetesi’nde yayınlanan “Siyasiler Çetinkaya’ya sahip çıktı” başlıklı haberde üç ayrı siyasi partinin mensuplarınca eleştirilen Milli Türk Talebe Birliği’nin Genel Merkez Basın Yayın Başkanlığı’ndan bu eleştirilere karşılık geldi.
“TARİHTEN DERS ALMAMIŞLAR”
Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) Genel Merkez Basın Yayın Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar’da bazı yerel gazetelerde yer alan “Çorum MTTB’den Ali Çetinkaya ismine tepki” haberine bazı siyasilerin tepki gösterdikleri belirtildi.
Açıklamada; “Biz öncelikle bu siyasilere şu bilgiyi vermek istiyoruz. Ali Çetinkaya ismine tepki sadece Çorum MTTB ile sınırlı kalmamış, 40 teşkilatımız bu tepkiyi illerinde ortaya koymuş, basın açıklamaları düzenlenmiş ve Ali Çetinkaya isminin kaldırılması için imza kampanyasını başlatmışlardır. Ayrıca Milli Türk Talebe Birliği Genel Merkezi olarak bu işin sıkı takipçisiyiz.” denildi.
“Bir siyasimizin açıklamaları ise bizi hayrete düşürmüştür.” ifadeleriyle açıklamada şu eleştirilere yer verildi: “Çorum MTTB’nin tepkisini gazeteleri sütunlarına taşıyan gazeteyi anlayamadığını ifade etmiş, bunun arkasının araştırılmasını talep etmiştir. Biz de bu ifadeleri kullananlara karşı şunu sormak isteriz; Çorum’da İskilipli Atıf Hoca’nın ismini devlet hastanesine vereceksiniz ve iade-i itibar kazanmış İskilipli’nin katilini de Afyon’da savunacaksanız bunu anlamış değiliz. Ve bunun oy kaygısı için yapıldığı aşikârdır. Memleketine yaptığı işler için Ali Çetinkaya’ya şükran borcu olan sayın siyasi, Kel Ali’nin Afyon’un bir değeri olduğunu vurguluyor. Biz de soruyoruz; madem Ali Çetinkaya ismi Afyon için çok mühim, yerel gazetecilerinde bunu sütunlarına taşıması kadar doğal ne var? Bu işi yapan gençlerle bizatihi görüştüm, gerekli kişiler ve ilgililerine söyledik diyor. Ancak arkadaşlarımızdan bu işin takipçiliğini sonuna kadar götürecekleri cevabını aldığından bahsetmiyor. Biz tarihten ders almalıyız diyen siyasi anlaşılan bunca zulme rağmen ders alamamış. Bu kanıyı ortaya atanlar ne MTTB’nin ne de Ali Çetinkaya’nın tarihini bilmektedirler. Sayın siyasiye Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Son Devrin Din Mazlumları’ kitabını hediye etmekten de mutluluk duyarız.”
TEPKİMİZ GÜLMEK VE ÜZÜLMEK
Kendilerinden “MTTB denilen kerameti adı kendinden menkul kim olduğu belli olan bir zihniyet” sözleriyle bahseden bir başka siyasinin de İstiklal Mahkemeleri’nin keyfi kararlar verdiğinden bihaber kendine yakışan bir üslupla tepki gösterdiği yorumu yapılan açıklamada; “Tarih bilgisinden en ufak nasiplenmemiş siyasi; İskilip’li Atıf Hoca’nın emperyalistlerle işbirliği yapmasının kanıtlanması üzerine hakkında karar verildiğini ve hoca kılıklı bir adam olduğunu belirtiyor. Bu açıklamaya gülmekten ve üzülmekten başka verecek tepki bulamıyoruz. Gülüyoruz çünkü bir olay ancak bu kadar basit ifade edilir. Üzülüyoruz çünkü ülkemizin bir parlamenterinin tarih bilgisinden bu kadar yoksun olduğunu görüyoruz maalesef. MTTB’nin fütursuzca, saygısızca, küstahça açıklamalarını kınayan yerel siyasetçiye ise; sizin zihniyetinizin bu millete fütursuzca, saygısızca, küstahça, zalimce, acımasızca bir hayat sürdürdünüz, önce bunun hesabını verin demekten kendimizi alamıyoruz.” denildi.
“PARTİLERİ YAN YANA
GETİRDİĞİMİZ İÇİN GURURLUYUZ”
“Güya milletinin milliyetçiliğini sürdürdüğünü iddia eden partinin il başkanın açıklamalarını da üzüntüyle okuduk. Milletin dinine, kültürüne, değerlerine acımasızca saldıran bir ismin arkasında durmuşlardır. Kısacası bu tepkimiz karşında Ak Parti, CHP ve MHP’nin söz birliği etmişçesine bizlere tepki göstermelerini hayretle karşılıyoruz.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu partileri bir olay karşısında yan yana getirmenin gururunu yaşıyoruz. İstiklal Mahkemeleri’nde keyfi bir şekilde masum insanların idam kararını vermiş bir ismin Afyonumuza yakışmadığını düşünüyoruz. Kendi değerlerine, kültürüne, inancına ve Osmanlı’ya bağlı bir il olan Afyon’un Ali Çetinkaya’nın isminin kaldırılması için bu hususta üzerine düşeni yapacaklarına inanıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi’nin Ali Çetinkaya Bulvarı’nın bir bölümünü ”Hamm Bulvarı” olarak değiştirmesini olumlu bir adım fakat bu ismin tam anlamıyla kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme