MSÜ Başvuru Nasıl Yapılır 2024

Kısa adı MSÜ olan Milli Savunma Üniversitesi heyecanı başladı, peki MSÜ başvuru nasıl yapılır 2024 yılına ilişkin önemli bilgiler ve daha fazlası haberimizde.

MSÜ başvuru nasıl yapılır 2024 yılının ilk günü ile birlikte gündemin sıcak maddeleri arasında kendisine yer buldu. MSÜ aday belirleme sınavı başvuruları için geri sayım başladı. Milli Savunma Üniversitesi’ne girmek isteyen binlerce kişi, başvurulara ilişkin detayları merak ediyor. Kısa adı MSÜ olan Milli Savunma Üniversitesi heyecanı başladı, peki MSÜ başvuru nasıl yapılır 2024 yılına ilişkin önemli bilgiler ve daha fazlasını derledik.

MSÜ BAŞVURU NASIL YAPILIR 2024?

İstanbul-Beşiktaş’ta Org. İzzettin Aksalur Caddesi üzerinde konumlanan Milli Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz 2016 itibarıyla eğitim ve öğretim kurumu olarak aralıksız hizmet veriyor. Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı askerî yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretime dair ilk yıl 12 Şubat 2017’de Hava Harp Okulunda yapılan törenle başlamıştı. Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun rektörü olduğu Milli Savunma Üniversitesi için başvurular başlıyor.

MSÜ başvuru nasıl yapılır 2024 yılı ile birlikte apayrı bir heyecan yarattı. MSÜ başvuruları ne zaman 2024 sorusu da yanıtı arananlar arasındaki yerini aldı. Bu kapsamda ilk bilgiler de geldi, zira MSÜ başvuru şartları, MSÜ ne zaman, saat kaçta ve merak edilen birçok konu netlik kazandı.

MSÜ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

MSÜ başvuru nasıl yapılır 2024 yılının ilk günlerinde adaylar ve aileleri tarafından internet üzerinden en çok aranan sorulardan biri. MSÜ başvuruları iki şekilde yapılıyor. ÖSYM Başvuru Merkezleri üzerinden yapılabildiği gibi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulaması üzerinden yani dijital olarak gerçekleştirilebiliyor.

Bireysel başvurulara ilişkin şartlar şöyle sıralanıyor:

  • Aday, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı, Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) yalnızca erkek öğrenci alımı yapılacaktır.
  • Harp Okulları için 1998 ve sonrası doğumlu yani en fazla 20 yaşında olmak, Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 1997 ve sonrası doğumlu yani en fazla 21 yaşında olmak şartı vardır.
  • Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak ya da dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak koşulu vardır.
  • Son olarak Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığı tarafından 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak 2018-MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak gerekmektedir.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler 2024-MSÜ kılavuzu ile paylaşılacak. Söz konusu kılavuza 3 Ocak 2024’te ÖSYM’nin web sitesinden ulaşılabilecek. Başvurular için son gün 30 Ocak 2024.

Öte yandan 2024 MSÜ sınavı tarihi de belli oldu, buna göre sınav 3 Mart 2024’te gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme