MR’da tünelin sonundaki ışık görüldü

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu sağlık alanındaki çalışmaları anlattı. Erenoılu, MR ihalesi konusunda tünelin sonundaki ışığı gördüklerini, Afyon'da 27 olan yoğun bakım sayısını önce 40'a, sonra 64'e çıkaracaklarını söyledi. Nükleer Tıp ünitesinin 1,5 ay sonra hizmete gireceğini belirten Erenoğlu, yeni kreş ve hastane çatısının tadilattan geçirilmesi için uğraştıklarını vurguladıAfyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği [&hellip]

MR'da tünelin sonundaki ışık görüldü

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu sağlık alanındaki çalışmaları anlattı.

Erenoılu, MR ihalesi konusunda tünelin sonundaki ışığı gördüklerini, Afyon’da 27 olan yoğun bakım sayısını önce 40’a, sonra 64’e çıkaracaklarını söyledi. Nükleer Tıp ünitesinin 1,5 ay sonra hizmete gireceğini belirten Erenoğlu, yeni kreş ve hastane çatısının tadilattan geçirilmesi için uğraştıklarını vurguladı
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, kuruluş döneminde olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin 6 aylık performansını önemsediğini vurgulayarak çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
HASTANE 9’UNCU
5 YILDIZLI OTEL
Dr. Ayhan Erenoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin 2 Kasım 2012 tarihi itibariyle kurulduğunu ifade etti. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde bulunduğunu belirten Dr. Erenoğlu; “Geniş bir alanda gayet iyi bir durumda hizmet veriyoruz. Biz Afyonkarahisar’dan Ankara’ya gittiğimizde, kendimizle ilgili bazı şeyleri ifade ettiğimizde üst kuruldaki büyüklerimiz bize şunu söylediler; ‘Afyonkarahisar Devlet Hastanesi muhteşem bir yapı.’ Bilindiği üzere 8 adet 5 yıldızlı otel var. Biz oradan geçerken hastanemizi 9’ncu beş yıldızlı otel gibi görüyoruz. Bunun tabelasını halledeceğiz. Sayın Valimiz de bu konuda çok hassas davrandılar. Sayın Valimizin emirleri üzerine gayet güzel şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Bir eksikliği giderdik. Geceleri de farklı şekilde gözüküyor.” dedi.
ŞUHUT İÇİN YARDIM GEREK
Yeni yapılan bir kaç ilçe hastanesinin durumuna da değinen Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, bunlardan bir tanesinin Şuhut Devlet Hastanesi olduğunu bildirdi. Bu konuda küçük bir yardıma ihtiyaç duyduklarını aktaran Dr. Erenoğlu şöyle konuştu: “Şuhut Devlet Hastanesi’nin yanında Çay Devlet Hastanesi vardı. Çay Devlet Hastanesi daha geriden gelmesine rağmen çok hızlı bir şekilde yapıldı ve şu anda öne geçmiş durumda. Çok güzel ekstra işler yapıldı. Biz memnunluk duyduk. Ama Şuhut’ta bir sıkıntımız var. Maalesef müteahhitten kaynaklanan bir sıkıntı. Sayın Bakanımıza da ilettim. Sayın Valimize de konuyu ilettik. İlgili firmayı biz de sıkıştırıyoruz. Ama Sayın Valimizin de konuya el atmalarını rica ediyoruz. Çünkü önemli görüyoruz.”
YOĞUN BAKIM SAYISI ARTIYOR
Dr. Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar’ı ilgilendiren başkaca bir konunun da, üzerinde önemle durduklarını vurguladığı 27 adet yoğun bakım ünitesinin yetersizliği olarak açıkladı. Dr. Erenoğlu; “Sağlık olmazsa olmazların başında. 27 adet yoğun bakım ünitemiz yeterli değildi. Üzerinde önemle duruyoruz. Yoğum bakım ünitesi sayısını önümüzdeki hafta 40’a çıkartacağız. Temmuz veya Ağustos aylarında personel geldiğinde 54 taneyi hazır edeceğiz. Yıl sonuna geldiğimizde bu sayıyı 64’e çıkaracağız. Bu artış bize iki şeyi sağlayacak. Bir terminal dönemde yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımızın bir başka ile gitmemesini sağlayacak. Bu ayrıca neyi sağlar? Örneğin hastanın 10 kişi olan yakınları buradan Ankara’ya gittiklerinde barınmadan işlerine kadar çeşitli sıkıntılar yaşamaları önlenecek. Yoğun bakım sayısını 60’a çıkardığımızda rahatça söyleyebiliriz ki civar illerden de hasta alabilecek seviyeye geleceğiz. Poliklinik sayılarımız tamamladık.” diye konuştu.
NÜKLEER
TIP 1,5 AYDA KURULACAK
Şehir için önemli bir sağlık konusunun da nükleer tıp ünitesi olduğunu belirten Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu şunları söyledi: “Bizim ve Sayın Valimizin de üzerinde önemli durduğumuz konulardan biri nükleer tıp. Allah kimsenin başına vermesin ihtiyaç duyulduğunda son derece önem arz ediyor. Nükleer tıp konusunda alt yapıyı tamamladık. Yaklaşık olarak 1,5 ay içerisinde kuracağız. Afyonkarahisar’daki tüm hastalarımızın kanser teşhis ve tedavisinde çok üzülerek ifade ediyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. Üniversitemizde dahil nükleer tıp ünitesi yoktur. Eksikliği çok fazla hissedilmektedir. Bir özel hastanenin başhekimi, ‘Ne güzel kuruyorsunuz. İnşallah Ankara’ya hastalarımızı göndermeyeceğiz.’ dedi. Bunun mutluğunu yaşıyoruz.”
MR KONUSU NİSAN
SONUNDA NETLEŞECEK
MR konusunun kanayan bir yara olduğunu, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun her gün kendilerine gelişmeleri sorarak takip ettiğini anlatan Dr. Ayhan Erenoğlu, yol haritasında tüneldeki ışığı gördüklerini söyledi. Nisan ayı sonunda bu işin tamamlanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu kaydeden Dr. Erenoğlu: “Sanıyorum Kamu İhale Kurumu (KİK) karar verdi. Bu konuda yanlış anlaşılmasın yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Konu netleştikten sonra açıklama yapmayı uygun görüyoruz. Sayın Valimiz bu konunun da takipçisidir.” dedi.
KREŞ İÇİN BAŞKAN DA
ALTERNATİF SUNDU
Hizmette iki yoğun hastane olacağını, bunlardan birinin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi olacağını aktaran Dr. Ayhan Erenoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Devlet hastanemizi ilk gördüğümüzde Afyon için muhteşem dedik. Çok nadide bir hastane. Burada yapılamayacak hiçbir iş görmüyoruz. Biz inanıyoruz sağlık alanında daha hızlı yükseleceğiz. Bir takım sıkıntılar vardı giderdik. Çalışanların motivasyonu yönünden kreş ihtiyacımız var. Yan tarafta yapılan hastanenin firması ile görüştük. Alt kısımda 380 metrekare yeri bize gösterdiler. Orası olabilir diye ön görüşmesini yaptık kurumumuza yazacağız. Belediye Başkanımız bir yerden söz ettiler. Sayın Başkanımız hastanemiz karşısındaki eczanelerin üzerinde yapılan kadın sığınma evlerinin değiştirileceğini söyledi. Eğer maddi olarak bizi zorlamazlarsa orası olabilir. Sayın valimizin de katkıları olursa memnunluk duyarız.”
YAZIN ÇATI DEĞERLENDİRİLMELİ
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, şu anda akma olmamakla birlikte devlet hastanesinin kış aylarında yağış akıtmayan çatıya ihtiyaç olduğunu bildirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na konuyu ilettiğini anlatan Dr. Erenoğlu; “Sayın Bakanımıza bu konuda gerekli bilgileri verdim. Sayın Valimizden de bu konuda yardım istirham ediyorum. En azında bu yaz sezonunda yoğun bakım ve ameliyathanelerin üzerlerinin kapatılması gerektiğine inanıyoruz. Gelecek sene sıkıntılarımız olabilir. Hastanemize uygun çatı şeklinin uzay çatı olduğu söyleniyor. Su izolasyonu ile su damlaması önlenecektir.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme