MR cihazı, Ege'de tek olacak

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne alınacak MR cihazının, Ege Bölgesi'nde, kendi alanında tek olduğu belirtildi Afyonkarahisar gündemini uzun zamandır meşgul eden MR cihazı sorununun, Temmuz ayının ilk haftasında çözülmesi bekleniyor. İhalesi yapılan cihazın, 1 Temmuz'da Afyonkarahisar'a getirilmesi ve deneme çekimlerinin yapılması için hazırlıklar tamamlandı. TÜRKİYE'DE 5 ADET VARSiemens marka MR cihazının, 64 bin MR çekim garantili olduğu, [&hellip]

MR cihazı, Ege’de tek olacak

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne alınacak MR cihazının, Ege Bölgesi’nde, kendi alanında tek olduğu belirtildi

Afyonkarahisar gündemini uzun zamandır meşgul eden MR cihazı sorununun, Temmuz ayının ilk haftasında çözülmesi bekleniyor. İhalesi yapılan cihazın, 1 Temmuz’da Afyonkarahisar’a getirilmesi ve deneme çekimlerinin yapılması için hazırlıklar tamamlandı.
TÜRKİYE’DE 5 ADET VAR
Siemens marka MR cihazının, 64 bin MR çekim garantili olduğu, ayrıca Türkiye’de 5 adet bulunduğu belirtildi. Cihaz, Afyonkarahisar’a getirildikten sonra, Ege’nin bu kapsamdaki ilk MR cihazı niteliğine sahip olacak.
TEKNİK EKİP EĞİTİM GÖRÜYOR
Son teknoloji ile donatılan MR cihazını kullanmak için teknik ekibin Ankara’da eğitim gördüğü kaydedildi. Teknik ekip, bu eğitimin ardından Temmuz ayında yeni cihazın kullanımı için işbaşına geçecek. Öte yandan Devlet Hastanesi’nde Nükleer Tıp alanında da gelişmelerin yaşandığı, 1 olan hekim sayısının 2’ye çıkarılacağı vurgulandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme