• Haberler
  • Genel
  • Motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine eğitim

Motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine eğitim

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik birimleri tarafından motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine eğitim verildi İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen eğitime Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr.Hüseyin Akbulut, Afyonkarahisar Motosiklet kulübü derneği yönetimi ve üyeleri katıldı. Eğitim Şube Müdürü Nursal Körükçü tarafından motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin karışmış olduğu trafik kazaların asgariye indirmek, kask [&hellip]

Motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine eğitim

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik birimleri tarafından motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine eğitim verildi

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen eğitime Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr.Hüseyin Akbulut, Afyonkarahisar Motosiklet kulübü derneği yönetimi ve üyeleri katıldı. Eğitim Şube Müdürü Nursal Körükçü tarafından motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin karışmış olduğu trafik kazaların asgariye indirmek, kask kullanımının önemi ve kurallara uyma konusunda sürücüleri bilgilendirmek amacıyla seminer ve uygulamalı bilgi verildi.
Eğitimde motosiklet kullanıcılarına verilen eğitimde, motosiklet kullanıcılarına kask takılmasının önemi, trafikte seyrederken ve motosiklet duruş ve kalkışlarında uyulması gereken kurallar sürücülere anlatıldı.
Eğitimi veren Eğitim Şube Müdürü Nursal Körükçü, yapılan denetimlerde temel amacın sürücülere ceza yazmak olmadığını, asıl amacın kullanıcıların can ve malını korumak, kendilerine ve trafikte seyreden sürücü ve yayaların zarar görmesini önlemek olduğunu belirtti. Eğitimde, yaz mevsiminin yaklaşması ve motosiklet kullanımının daha fazla olması beklenen bu aylarda denetimlerin artarak devam edeceği, bu nedenle sürücülerin trafikte seyrederken kurallara uymaları ve kasksız olarak motosiklete binmemeleri gerektiği anlatıldı.

Bakmadan Geçme