Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MOTOR AKROBASİ Şampiyonası Afyon’da

Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nın final

Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nın final heyecanı Afyonkarahisar’da yaşanacak. Afyonkarahisar Belediyesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında Şampiyonanın Afyon Motor Sporları Merkezi’ndeki Padok alanında yapılacağını ve girişlerin ücretsiz olacağını vurgulayan TMF AS Başkanı Mahmut Akülke, Şampiyona için Avrupa’nın farklı ülkelerinden şu ana kadar 13 başvurunun yapıldığını ve
15 yerli oyuncu ile birlikte 28 sporcunun yarışacağını aktardı

12-13 Ekim tarihlerinde Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nın son ayağı olan Göbeklitepe Kültür Finali Afyonkarahisar’da yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle TSYD Ankara’nın ev sahipliğinde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından yapılacak organizasyonda motosiklet gösteri ustaları, Avrupa finalinde şampiyonluk için mücadele edecek.
GİRİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK
Organizasyon TRT Spor 2’den canlı yayınlanacak. Girişlerin ücretsiz olacağı şampiyonaya öncesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve TSYD Ankara Şube Başkanı Hüseyin Doğru, TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey, Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonası Göbeklitepe Kültür Finali tanıtım toplantısı yaptı. Tanıtım filminin gösterilmesinden sonra konuşan TSYD Ankara Şube Başkanı Hüseyin Doğru, şampiyonanın önemine dikkat çekerek ülkemize değer katacak bir organizasyon olacağını söyledi. TSYD olarak ülkemizin sosyal, kültürel ve tarihi değerlerine büyük önem verdiklerini söyleyen Doğru; organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
“BAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER”
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar dünyanın bütün medeniyetlerine beşik olmuş, ışık tutmuş bir kültürün evlatları olarak tüm kültürel faaliyetlere ve eserlere dört elle sarsılacaklarını söyleyerek “Göbeklitepe Projesinin” önemine dikkat çekti. Afyonkarahisar’ın motor sporları ile anılan bir il olduğunu kaydeden Uçar, “Hem dünya hem de ülke medyasında Afyonkarahisar sadece turistik ya da gastronomi yönüyle öne çıkan faaliyetleriyle ve ürünleriyle değil, artık motor sporlarıyla öne çıkan organizasyonlarıyla adından söz ettiren bir il haline geldi. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza, çalışanlarına ve Afyonkarahisar’da bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak biz buranın hizmetçisiyiz. Bu taşın altına elini sokan paydaşlardan bir tanesiyiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Afyonkarahisarlılar’dan da beklentimiz dünyanın seyir zevki açısından en önemli organizasyonlarından birisi olan Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nı yerinde ve bu tarihi mirasa sahip çıkarak yalnız bırakmamaları. Bu vesileyle organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“TEKLİFİ HİÇ DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nın ilimizin ev sahipliğinde düzenlenecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Geçtiğimiz ay düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın ilimiz ve ülkemizin tanıtımına büyük değer kattığını söyleyen Başkan Zeybek, “Dünya Motokros Şampiyonası’ndan anlımızın akıyla çıktık. Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan Motokros Şampiyonasına da bu seneden daha iyi hazırlanacağımızın müjdesini vermek isterim.” ifadesine yer verdi.
Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nın Afyonkarahisar’da yapılması yönünde gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiklerini ifade eden Başkan Zeybek, tüm hemşehilerimizi ücretsiz olan şampiyonayı izlemeye davet etti.
“ŞU ANA KADAR 28 SPORCU BAŞVURUDA BULUNDU”
Avrupa Akrobasi Şampiyonası hakkında bilgi veren TMF As Başkanı Mahmut Akülke şampiyonanın padok alanında düzenleneceğini ifade ederek Afyonkarahisar’daki bu alanın ise standartların üzerinde bir alan olduğunu söyledi. Dünya Motokros Şampiyanası’nın ardandan alınan Padok ödülünün Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nın Afyonkarahisar’da yapılmasına büyük katkısı olduğunu kaydeden Akülke, 12 Ekim’de antrenman ve sıralama turlarının yapılacağını, şampiyonanın ise 13 Ekim Pazar günü gerçekleştirileceğini söyledi. Şampiyona için Avrupa’nın farklı ülkelerinden şu ana kadar 13 başvurunun yapıldığını ifade eden TMF AS Başkanı Akülke, 15 yerli oyuncu ile birlikte an itibariyle 28 sporcunun yarışmaya katılacağını dile getirdi.