Moritanya’ya tohum desteği veriliyor – Kocatepe Gazetesi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kuzeybatı Afrika'da yer alan ve arazisinin büyük bölümünde çölleşme yaşanan Moritanya'nın erozyonla mücadele çalışmalarına destek olmak için tohum desteği verdi. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) hazırlanan 7 kilogram Ebu Cehil Çalısı tohumu Moritanya Büyükelçiliği'ne teslim edildi.Geçtiğimiz Nisan ayında Moritanya'yı ziyareti esnasında ülkedeki kumul hareketlerinin önüne [&hellip]
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kuzeybatı Afrika’da yer alan ve arazisinin büyük bölümünde çölleşme yaşanan Moritanya’nın erozyonla mücadele çalışmalarına destek olmak için tohum desteği verdi. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) hazırlanan 7 kilogram Ebu Cehil Çalısı tohumu Moritanya Büyükelçiliği’ne teslim edildi.
Geçtiğimiz Nisan ayında Moritanya’yı ziyareti esnasında ülkedeki kumul hareketlerinin önüne geçilmesi gayesiyle ülke olarak destek vereceklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözünü yerine getirdi. Hazırlanan 7 kg tohum Moritanya’da yetiştirilmek üzere elçilik yetkililerine verildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Moritanya ile ikili ilişkilerin büyük bir ivme kazandığı dönemde kendi Bakanlığı ile alakalı konularda gerekli desteği verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
“Afrika için orman hayati bir önem arz ediyor. Biz daha önce orman yangınları ile mücadele için arazöz ve su tankerleri hibe etmiştik. Şimdi de ülkede yaşanan kumul olayları ile mücadelede kullanılmak üzere Ebu Cehil Çalısı için 7 kg’dan oluşan bir tohum desteği verdik. Eğer üretimde tam başarı elde edebilirlerse bu tohumla yaklaşık 220 bin adet Ebu Cehil Çalısı üretebilecekler ve bunları erozyonla mücadele çalışmalarında kullanacaklar. Bundan sonra Pan – Afrika Ajansı ile birlikte Büyük Yeşil Duvar Projesi çerçevesinde diğer Afrika ülkeleri için de elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret edeceğiz.”
‘Büyük Yeşil Duvar” Afrika’yı doğudan batıya kesen bir hatta Cibuti’den Senegal’e büyük bir yeşil duvar oluşturmayı, bu sayede çölleşme ve arazi bozulması ile mücadele etmeyi hedefleyen bir girişimdir.Ajans’ta Burkina Faso, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Senegal, Sudan ve Çad’tan oluşan 11 Afrika ülkesi üye olarak yer alıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)