Moody's Türkiye Raporu Açıklandı Mı?

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody'sin Türkiye raporu ekonomi çevreleri tarafından merak ediliyor. Moody's Türkiye raporu açıklandı mı?

OCAK AYINDA NOT GÖRÜNÜMÜ POZİTİFE ÇEVRİLMİŞTİ
Moody’s şirketi Türkiye hakkındaki raporunu geçtiğimiz Temmuz ayı sonuna doğru açıkladı. Hatırlanacağı üzere Moody’s, 12 Ocak 2024 tarihinde yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kredi notunu “B3” olarak açıklayıp not görünümünü ise "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti. Moody’s Türkiye'nin gri listeden de çıkarılmasıyla ülkenin kredi notu beklentisini pozitif yönde belirledi.

Moody's Türkiye Raporu Açıklandı Mı?
MOODY'S TÜRKİYE KREDİ NOTUNU POZİTİF OLARAK AÇIKLADI
Uluslararası Kredi Değerlendirme Şirketi Moody's, geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kredi notunu iki basamak artırarak B3'ten B1'e yükseltti. Kuruluş, Türkiye'nin kredi görünümünü "pozitif" olarak sürdürdü. Şirketin son değerlendirmesinde; Türkiye'nin kredi notunu etkileyebilecek faktörler ele alınıp, para politikası duruşunun devamıyla büyümenin yavaşlaması, enflasyonun düşüşü ve makroekonomik dengesizliklerin azalmasına ilişkin kanıtlar görülmesi durumunda, ülkenin notunun yükseltilebileceği belirtildi. 

Bakmadan Geçme