• Haberler
  • Genel
  • Modern kültür ailenin direnç noktalarını kırdı

Modern kültür ailenin direnç noktalarını kırdı

“Ailede Özgürlük ve Sınırları” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Saffet Köse, modern kütürün ailenin direnç noktalarını kırdığını, kavramlara ve dinimizin değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini söyledi Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse tarafından 27 Mart Cuma akşamı Müftülük Konferans Salonu’nda “Ailede Özgürlük ve Sınırları” konulu konferans verildi. Konferansa geniş katılım gerçekleşti.AİLE [&hellip]

Modern kültür ailenin direnç noktalarını kırdı

“Ailede Özgürlük ve Sınırları” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Saffet Köse, modern kütürün ailenin direnç noktalarını kırdığını, kavramlara ve dinimizin değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini söyledi

Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse tarafından 27 Mart Cuma akşamı Müftülük Konferans Salonu’nda “Ailede Özgürlük ve Sınırları” konulu konferans verildi. Konferansa geniş katılım gerçekleşti.
AİLE TOPLUMUN
VAZGEÇİLMEZİ
İmaret Camii İmam Hatibi Mevlüt Kiraz’ın Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra konferans öncesi açılış konuşmasını Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen yaptı. Bir çok televizyon dizisinde konu edilen unsurla aile yapısına dinamit konduğunu söyleyen İşliyen, Türkiye’den tercüme dizilerle Arap toplumun da olumsuz etkilendiğini belirtti. Aile kavramının son derece önemli olduğunu vurgulayan Burhan İşliyen, “Ailede Özgürlük ve Sınırları” konulu konferansın bu noktada büyük önem taşıdığını söyledi.
AİLE YAPISI ÇÖZÜLÜYOR
Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse, “Ailede Özgürlük ve Sınırları” konulu konferansında önemli noktalara işaret etti. Her yerde ve çeşitli ortamlarda aile üzerine konuşulduğunu söyleyen Köse, ailenin toplumun temelini oluşturduğunu kaydetti. Aile yapısının her geçen gün çözüldüğünü, boşanmaların arttığını ifade eden Köse; “Boşanma sayısı artıyor. Hala aile ile ilgili sorunlarımız var. Ama herşeye rağmen aile yapımız güçlü. Dikkat edildiğinde boşanmalar evliliklerin ilk 5 yılı içerisinde gerçekleşiyor. Aileler niye bu halde? Neden iki güne bir kadın öldürülüyor? Neden çocuk koruma programları var? Tüm bunların çok çeşitli nedenleri var.” dedi.
İNSANIN ZAYIF NOKTASI ŞEHVETİDİR
Kuran-ı Kerim, İncil, Tevrat ve Zebur olmak üzere tüm kutsal kitaplarda aile ile ilgili konuları okuduğundan söz eden Prof. Dr. Saffet Köse, kadınla erkek arasındaki ilişkiyi meşru kılan tek unsurun nikah olduğunun altını çizdi. Nikahsız birlikteliğin son derece yanlış olduğunu, aile kurmanın başlangıcını nikahın oluşturduğunu kaydeden Köse; “Tüm ahlak kitaplarında insanın en zayıf noktasının şehveti olduğunu belirtir. Modern kültürde insanları şehvetlerinden yakaladı. Bu bir gerçek. Modern kültürün sağladığı imkanlar ve argümanlarla çok açık ve rahat şehvet tatminleri sağlandı. Modernite, çağdaşlık dinin karşısındadır. Çünkü karşılarında kilise vardı. O dönemlerde insanlar kiliseden çok çektiler. Kilise ve o devrin din adamları Allah adına insanları yönetmeye kalktılar. İnsanları perişan ettiler.” diye konuştu.
DİN MABEDLERE
HAPSEDİLDİ
Haz güdüsü ve şehvet ile insanın tanrılaştırıldığından yakınan Prof. Dr. Saffet Köse, modernite ile ailenin tüm değerlerinin yıkıldığını kaydetti. Dinin mabedlere hapsedilip, itici bir hale getirildiğini söyleyen Köse; “Artık din kültür üretemez hale getirildi. Örneğin Hızır v.s. bunlar kültürel formlardır. Gerçeklikleri hiç önemli değil. Ama dinin getirildiği hal ile kültürel formların üretilmesi engellendi. Mevlit deyip geçmeyin bunlar son derece önemli kültürel bağlardır. Birçok şeyi korur. Kültürel form yoksa o dini yaşatamazsınız. Çünkü kültürel formlar dönüşümü sağlar. Ailenin direnç noktalarını modern kültür kırdı. Kavramlara ve dinimize sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.
EŞLER ARASI NEZAKET,
ZERAFET ZORUNLU
Eşler arasında karşılıklı zerafet ve nezakete her an önem verilmesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Saffet Köse, kırıcı, kaba, kaba, saba davranışları benimseyen kişilerin sağlıklı ilişki yürütemeyeceklerini kaydetti. Peygamber Efedimizin Hz. Muhammed’in (SAV) gereği halinde özür dilemekten kaçınmadığı örneğini veren Köse; “Eşler gerektiğinde birbirlerinden özür dilemeliler. Eşler arasında nezaket yolun yarısıdır. Özrün bir amacı ve özelliği vardır. Unutmayalım ki kula teşekkür etmeyen Allah’a şükür etmez. Kişi Allah’��n kullarına nasıl davranırsa Allah’da o kişiye aynı şekilde davranır. Gerçekçi olmak gerekir sorunsuz aile olmaz. Nezaketi ve zerafeti elden bırakmamak gerekli.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme