• Haberler
  • Genel
  • 'Modern baca temizleyicileri'nin sergisi – Kocatepe Gazetesi

'Modern baca temizleyicileri'nin sergisi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Barosu Fotoğrafçılık Topluluğu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle 'Memleket Havaları' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, güzel sanatların önemini vurgularken Afyonkarahisar Barosu Başkanı Avukat Turgay Şahin de şair İsmet Özel’in 'Baca temizleyicisi' tanımına gönderme yaptıAfyonkarahisar Barosu Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından hazırlanan Afyon Kocatepe [&hellip]

“Modern baca temizleyicileri”nin sergisi

Afyonkarahisar Barosu Fotoğrafçılık Topluluğu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle “Memleket Havaları” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Serginin açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, güzel sanatların önemini vurgularken Afyonkarahisar Barosu Başkanı Avukat Turgay Şahin de şair İsmet Özel’in “Baca temizleyicisi” tanımına gönderme yaptı
Afyonkarahisar Barosu Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından hazırlanan Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin destek verdiği “Memleket Havaları” adlı karma fotoğraf sergisi, Atatürk Kültür Merkezi Ömer Faruk Atabek Sergi Salonu’nda açıldı. 100 fotoğrafın yer aldığı ve bir hafta boyunca açık kalacak serginin açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Böyle bir sergiyi bize hazırladıkları için Baromuza ve Üniversitemi-ze teşekkür ediyorum. Güzel sanatların her çeşidi insan için, insanın güzellikleri görmesi açısından gezmediği, görmediği yerleri, özellikle fotoğraf sanatçılığı bakımından çok önemli. Zamanı donduran çağını aşan bu sanatları gördüğümüz zaman insanlığın evrensel değerlerini de görmüş oluyoruz. İnsanın insan olması nedeniyle Allah tarafından verilmiş bazı güzellik duyguları var. Güzellik karşısında bütün insanlar ortak noktada birleşebiliyor” dedi.
Sanat ve güzellik birleştirir
Güzelliklerin insanları ve ülkeleri ortak duygularda birleştirebileceğinin altını çizen Balkanlıoğlu,
“Bazı açılardan birbirlerine düşman olan ülkeler, birbirleri ile çıkar çatışması olan insanlar bile bir çiçeği gördüğü zaman, bir böcekteki sanatı gördüğü zaman, güzel bir manzarayı gördüğü zaman ortak bir duyguda, ortak bir noktada birleşebiliyor. Bu nedenle geçmiş zamanlarda, çok eskiden gelen bazı resimlere baktığımız zaman insanları geçmiş zamana götürüyor” diye konuştu.
“Baca temizleyicisi” örneği
Afyonkarahisar Barosu Başkanı Avukat Turgay Şahin de Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ne teşekkür etti. Şahin, Şair İsmet Özel’in bir tanımından yola çıkarak şöyle konuştu:
“Şair İsmet Özel şöyle diyor: En mutlu insanlar, belki de baca temizleyicileridir. Öyle dar, öyle karanlık bir yerdedirler ki yüreklerini geniş, aydınlık tutmak zorundadırlar. Modern çağda aslında hepimiz bir baca temizleyicisiyiz. Modern haya-tın sıkıntıları, bize dünyayı daraltıyor ve ruhumuz kararıyor. Bunu belki de en çok biz hukukçular, avukatlar yaşıyoruz. Toplumun negatif yönleri bizim çalışma sahamız. Negatif enerji yüklü insanların sorunlarını dert ediniyor, çözmeye çalışıyoruz, bu nedenle yüreğimizi geniş, dayanıklı, aydınlık tutmaya ihtiyacımız herkesten fazla. Yapıp ortaya koyduklarımızı önemseyen sizleri tanıyınca daha çok genişliyor yüreklerimiz”
Disiplin ve evrensel ilkelerin buluşması
Sanat faaliyetlerinin insanları geliştirici yönüne dikkat çeken Şahin, “Sanat faaliyetlerini halkla buluşturmayı amaç edinen bu nedenle böyle çalışmalara kucağını açan güzel insanlara, bu güzel niyetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Umuyorum ki böylesi birliktelikler ile sanat ulaşılabilir ve herkesin ilgi duyacağı bir alana dönüşecek, güzel sanatların herhangi bir dalına ilgi duyanlar da böylelikle akademik disiplin ve sanatın evrensel ilkeleriyle tanışarak kendilerini geliştirebileceklerdir. Bu fırsatın bize sunulmasını da son derece önemsiyorum” ifadelerini kullandı.
Sergide fotoğrafları sergilenen kişiler ise şöyle:
Avukat Bülent Sezgintürk, Avukat Duygu Tokgöz, Avukat Fatma Gül Yetere, Avukat İbrahim Yurdunuseven, Avukat İsmail Akgül, Avukat Mustafa Datlar, Avukat Mustafa Pancaroğlu, Avukat Mustafa Tekir, Avukat Turgay Şahin, Avukat Ülkü Tokatlı, Avukat Yasin Torun, Mahmut Ensar Şenel (Kocatepe)

Bakmadan Geçme