Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

MOBESE ve GİZLİ KAMERA!

Himmet KASAL

 

İnsanoğlu oldum olası yasaklara karşı özel ilgi duymuştur. İlk imtihanını da Hz. Adem A.S ve Hz. Havva validemizle şeytan arasında yaşamıştır.
Hz. Allah, iyiyi, güzeli, doğruyu anlatmak, kötülerden sakındırmak için tarih boyunca Resuller göndermiş yani hak yolu tebliğ etmiştir. Nitekim Hadid suresinin dokuzuncu ayetinde mealen; “Kulu (Muhammed’e) sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için hakikatin apaçık belgeleri olan ayetleri indiren o’dur, çünkü Allah size karşı elbet çok şefkatli, çok merhametlidir” buyruluyor.
Allah’ın emirleri hiç yokmuş gibi davranarak onlara karşı gelmek, yani insanın kendi hevasına uyması büyük bir günahtır. Bu insanın kendisini ilah olarak görmesi gibidir. *
Günümüz insanları, hayatlarının düzenini sağlamak, gizli yapılanları tesbit edebilmek için mobese kameraları ile şehirleri donatmakta, gizli ve itimatsız davranışları sonradan ortaya çıkarmak için gizli kameraları kullanmaktadır. İnsanlar mobese ve gizli kameralar korkusuyla suça, isyana ve kötülüklere bulaşmasınlar isteniyor. Hatta Avrupa’nın birçok ülkesinde özellikle Almanya’da insanlar Allah’tan çok polisten korkar haldeler.
“Halbuki gecenin ve gündüzün barındırdığı herşey O’nundur ve yalnızca O’dur, herşeyi duyan ve herşeyi bilen” En’am Suresi Ayet 13
Yani yüce Allah, ta yaradılışımızdan son nefesimize kadar bizleri gizli değil; apaçık bir şekilde gözetlemekte, yaptıklarımızı an be an kaydettiğini beyan etmektedir.
“Allah’ın insanlara kitap göndermesinin sebebi, onları bir delil üzerinde tutmak ve dine uymayanların Kıyamet günü bir mazeretlerinin bulunmaması içindir.”
Yaradılış gayemizi bir an dahi aklımızdan çıkarmadan davranışlarımızı müsbet yönde ayarlamaya çalışmak dünyanın vesveselerinden, şeytanın aldatmacalarından sakınmak zor olsa da mücadelenin gereğidir.
Yapmadım-etmedim deyip bazı şeylerden sıyrılmak, geçici menfaatler sağlamak dünyada bazen mümkün olabilir, oluyordur da. Ama hiçbir şeyin gizli kalamayacağı hesap gününde bu mümkün olmayacaktır. Muhtemeldir ki kendi azalarımız dile gelerek bizi rezil-rüsyay etmesin diyorsak; hesabını verebileceğimiz mal, mülk, evlat ve parayı kazanmayı ve onun yolunda harcamayı planlamalıyız.
O zaman dünyadaki mobese ve gizli kameralardan çekinmenin manası da kalamayacaktır. Ne mutlu hayatını mobese ve gizli kameralardan sakınmadan düzgünce tanzim edenlere.
* Kitap ve Hikmet Sayı 25 Sht. 80-89

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti