Mobbing varsa, sağlıklı iletişim yoktur

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çalışanlarına Mobbing konulu eğitim düzenlendi. Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda gerçekleştirilen eğitim Psikolog Sevim Coşgun tarafından verildi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çalışanlarına Mobbing konulu bir eğitim veren Psikolog Sevim Coşgun Mobbing’in son zamanlarda iş yerlerinde görülen en ciddi sorunlardan biri olarak görüldüğünü belirtti. Coşgun, 'Bir işyerinde Mobbing var ise sağlıklı çalışma ortamından bahsetmek mümkün [&hellip]

Mobbing varsa, sağlıklı iletişim yoktur

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çalışanlarına Mobbing konulu eğitim düzenlendi. Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda gerçekleştirilen eğitim Psikolog Sevim Coşgun tarafından verildi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çalışanlarına Mobbing konulu bir eğitim veren Psikolog Sevim Coşgun Mobbing’in son zamanlarda iş yerlerinde görülen en ciddi sorunlardan biri olarak görüldüğünü belirtti. Coşgun, “Bir işyerinde Mobbing var ise sağlıklı çalışma ortamından bahsetmek mümkün değil. İleriyi görmek imkânsızdır. İlişkiler ve roller belirsizdir. Dolaylı ve baştan savma iletişim vardır” dedi.
Mobbing ile karşılaşan kişilerin sorundan kaçmamalarını veya görmezden gelmemelerini isteyen Coşgun, gerekirse hukuki çözüm yollarını kullanabileceklerini de hatırlatarak ülkemizde konuyla ilgili kazanılmış dava örneklerinin olduğunu vurguladı. Coşgun, şöyle konuştu:
“Mobbing uygulayanlar genellikle duygusal zekâdan yoksun, insani değerlerden uzak, mevkiini kaybetme korkusu yaşayan, ayrıcalıklı hak sahibi olduğuna inanmış, bencil, egoist ve korkak kişilerdir. Mobbing’e uğrayanların özellikleri ise işini çok iyi yapan, etrafında çok sevilen, prensipli, çalışkan, dürüst, bağımsız ve yaratıcı kişilerdir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme