• Haberler
  • Siyaset
  • Miting ölçü değil ilk seçimde oylarımız katlanacak

Miting ölçü değil ilk seçimde oylarımız katlanacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, partisi ve il özelinde teşkilatlar açısından siyasi gidişatı değerlendirdi.Sayın Başkanım 7 Nisan 2017 tarihinde MHP'nin mitingi Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirildi. Geçmiş mitinglere göre son mitingin siyasi bir fiyasko olduğu vb yorumlar yapıldı. Bunları nasıl yorumluyorsunuz?Mehmet Karagöz: 7 Nisan Cuma günü miting bittikten sonra [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, partisi ve il özelinde teşkilatlar açısından siyasi gidişatı değerlendirdi.
Sayın Başkanım 7 Nisan 2017 tarihinde MHP’nin mitingi Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirildi. Geçmiş mitinglere göre son mitingin siyasi bir fiyasko olduğu vb yorumlar yapıldı. Bunları nasıl yorumluyorsunuz?
Mehmet Karagöz: 7 Nisan Cuma günü miting bittikten sonra aynı araç içerisinde Devlet Bey ile otele birlikte dönüş yaptık. Devlet Bey araç içerisinde direk söylediği şudur; “Bu kadar karmaşaya rağmen güzel bir miting oldu. Teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum” dedi. Bu tebrik teşkilatlarımız bazında bir tebrik oldu. Yapılan olumsuz eleştiriler yerinde değildi. Çünkü bu direk parti mitingi ve direk adayları ilgilendiren bir mitingde değildi.
Peki, provokasyon sözkonusu oldu mu?
Mehmet Karagöz: Aramızda evetci, hayırcı olanlar var. Siyaseten imza veren veya olağanüstü genel kurula kadar muhalif olanlar vardı. Onların sosyal medya hesapları vasıtasıyla bu mitingi provoke ettiklerini biliyoruz. 7 Nisan Afyonkarahisar mitingine katılım gösterilmemesi yönünde bir kampanyalar yürütüldü. Bu miting parti mitingi olmadığından direk olarak MHP oylarına yansıyacağını ya da MHP’nin başarısız bir mitingi olarak görmüyorum.
Size göre miting nasıl geçti?
Mehmet Karagöz: 7 Nisan mitingini değerlendirdiğimizde eksiklerimiz olduğunu gördük. Ama buna rağmen mitingi başarı ile tamamladığımız kanaatindeyiz. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin bizzat ifadesi ile bunu teyit ettik. Devlet Bey’in gözlerinde de bunu gördüm. Gözleri adeta tebessüm ediyordu. Beden dili itibariyle sinirlilik hali, mitingin kötü geçtiğine dair bir şey yok. 7 Nisan mitingi bana göre de başarılı geçti. Devlet Bey’in tabiriyle bu kadar karmaşaya rağmen başarılı geçti. Hafta içi Cuma günü düzenlenen bir miting olmasına rağmen iyi bir miting olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Her ne kadar MHP’ye has bir miting olmasa da oylarda bir düşüş gözlendiği düşüncesini nasıl yorumluyorsunuz?
Mehmet Karagöz: 16 Nisan referandum öncesi 7 Nisan Afyonkarahisar mitingi ve diğer MHP mitingleri kesinlikle oylarımıza olumsuz anlamda yansımayacak. Tarih bir yere yazsın, yapılacak olan ilk yerel ya da genel seçimde MHP oylarını 1 Kasım seçimleriyle ölçüp arada ki farkı o zaman görecekler. MHP’nin oyları kesinlikle düşmeyecek. Her ne kadar aramızda referandum da hayır diyen olsa da veya genel merkezin olağanüstü genel kurul toplantısı ile alakalı muhaliflerimiz olsa da bunlar sandığa gidince partiye direk oy verileceğinde MHP’nin altına mutlaka herkes evet mührünü basacaktır. Dolayısıyla Afyonkarahisar mitingi ve referandum öncesi diğer mitingler bizim için ölçü değildir.
AK Parti teşkilatlarının 7 Nisan Afyonkarahisar mitingine gerekli desteği vermedikleri hatta kimilerine göre bu noktada ayıp ettikleri yönünde ki görüşlere katılmakta mısınız?
Mehmet Karagöz: AK Partililerin ayıp ettikleri ve MHP mitingine katılmaları gerektiği düşüncesinde değilim. Bunun için kimseden destek istemedik ve bu yönde kimse ile de görüşmedik. Bu miting halka açık bir mitingdi. Direk AK Parti olarak destek verilseydi şık ve etik olmazdı. Belki arzu eden dinleyici olarak gelebilirdi. Ama dediğim gibi aksi katılım hoş olmayacaktı. Vatandaş bazında MHP’lisi, AK Parti’lisi, CHP’lisi isteyen elbette gelir ve konuşmayı dinler.  Yine vatandaş içinde tercihini evetten, hayırdan yana kullanmasına rağmen isteyen gelir dinler. Partiler arasında mitinglerde birbirine destek vermesi hem aldatıcı olur hem de şık olmazdı. 7 Nisan Afyonkarahisar MHP mitingi kendi halimize yaptığımız bir mitingdi.
Sonuç itibariyle gelinen noktada MHP’de bir çözülme olduğu düşüncesi gerçeği yansıtıyor mu?
Mehmet Karagöz: MHP oyları ve parti içi durum için 16 Nisan referandumu ölçü değildir. Referandum da 18 maddeden bir tanesi beğenmediği gerekçesiyle seçmenimiz, partilimiz hayır tercihini kullanabilir. Veya genel merkeze muhalif olanlar hayır kampanyasını yürütebilirler. Mutlaka MHP’liler kol kırılır yen içinde mantığı ile kendi arasında mücadelelerini verirler. Yalnız sandığa gidildiği zaman MHP oylarının 1 Kasım seçimlerine göre partimizin fark atacağını herkes görecek. 1 Kasım genel seçimlerinde bizim dip yaptığımız dönemden sonra ilk yapılacak seçimlerde MHP oylarının kat kat arttığını herkes görecek. Son mitingde aramızda hayır tercihi kullanacak olanlar olduğunu da biliyorum. Yine de katılmaktan geri kalmadılar. Sağ olsunlar gelenimiz çoktu. Miting parti oyları direk ölçülü değildir. Daha önce ki mitinglerde hınca hınç doluluğa rağmen seçimde bunun sandığa yansımadığını da gördük. Veya miting coşkunun sandığa katkısını görmedik. Bazı partilerin miting alanları fiyaskodur. Ama sandığa bakıldığında sandık çok farklıdır. Afyonkarahisar mitinginin Cuma gününe rast gelmesi nedeniyle gelemeyen insanımız da çoktu. Karmaşadan dolayı gelemeyen insanımız da çoktu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme