• Haberler
  • Genel
  • Miting alanları: Cumhuriyet Meydanı, Fatih Mahallesi ve Erkmen

Miting alanları: Cumhuriyet Meydanı, Fatih Mahallesi ve Erkmen

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar'da 3 adet açık hava toplantı alanı belirlendiği kaydedildi Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde Afyonkarahisar'daki Açık Hava Toplantı Yerleri ile Yürüyüş Güzergahları yeniden düzenlendi. Buna göre ikisi Afyonkarahisar merkezde, biri de Erkmen Beldesi'nde olmak üzere 3 açık hava toplantı alanı belirlendi. BİRİNCİ ALAN: CUMHURİYET MEYDANIİl Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında '1 [&hellip]

Miting alanları: Cumhuriyet Meydanı, Fatih Mahallesi ve Erkmen

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar’da 3 adet açık hava toplantı alanı belirlendiği kaydedildi

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde Afyonkarahisar’daki Açık Hava Toplantı Yerleri ile Yürüyüş Güzergahları yeniden düzenlendi. Buna göre ikisi Afyonkarahisar merkezde, biri de Erkmen Beldesi’nde olmak üzere 3 açık hava toplantı alanı belirlendi.
BİRİNCİ ALAN:
CUMHURİYET MEYDANI
İl Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında “1 Numaralı Açık Hava Toplantı Alanı”nın Cumhuriyet Meydanı olduğu belirtildi. Buna göre yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, Demiryalayan Türbesi önünde toplanarak yürümeye başlayacak. Vatandaşlar, PTT Başmüdürlüğü ve Zafer Müzesi arasını miting alanı olarak kullanabilecek. Cumhuriyet Meydanı’na çıkan cadde ve sokaklar ise “dağılma” alanı olarak belirlendi.
İKİNCİ ALAN: FATİH PAZAR YERİ
İl Emniyet Müdürlüğü, yürüyüş ve miting alanı olarak Fatih Mahallesi’ni de işaret etti. Düzenlemeye göre Fatih Mahallesi Kocatepe Caddesi ile Mithat Paşa Caddesi kavşağı toplanma alanı, Fatih Kavşağındaki Pazar yeri meydanı miting alanı olarak belirlendi. Bu bölgede Cuma günleri semt pazarı kurulduğu için, Cuma günleri düzenlemenin dışında tutuldu.
ÜÇÜNCÜ ALAN: ERKMEN
İl Emniyet Müdürlüğü’nün miting ve gösteri için belirlediği üçüncü alan ise Erkmen’de bulunuyor. Burada yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, Doç. Dr. Sait Açba Caddesi üzerinde Belediye yanında bulunan kavşağı toplanma alanı, Menderes Caddesi PTT önünü de miting alanı olarak kullanacaklar.
15 GÜN SONRA YÜRÜRLÜKTE
İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6’ncı maddesi ile bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3’ncü maddesine göre hazırlanan Afyonkarahisar İl Merkezindeki Açık Hava Toplantı Yeri ile Yürüyüş Güzergahları ve dağılış alanları hakkındaki bu karar, Belediye hoparlöründen ve mahalli gazetelerde ilan edildiği tarihten (15) gün sonra yürürlüğe girecektir” denildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme