• Haberler
  • Genel
  • 'MİT'e hangi ayrıcalıklar verilecek?' – Kocatepe Gazetesi

'MİT'e hangi ayrıcalıklar verilecek?' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli İstihbarat Teşkilatı'na hangi ayrıcalıkların verileceğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a MİT'e ayrıcalıklar getirecek olan yasa tasarısını sordu. Toptaş, 'Milli İstihbarat Teşkilatının halkı fişlemek için bazı devlet kurumları ile yaptığı gizli protokollerin bulunduğu iddiaları vardır. MİT dış istihbarat işiyle [&hellip]

“MİT’e hangi ayrıcalıklar verilecek?”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli İstihbarat Teşkilatı’na hangi ayrıcalıkların verileceğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a MİT’e ayrıcalıklar getirecek olan yasa tasarısını sordu. Toptaş, “Milli İstihbarat Teşkilatının halkı fişlemek için bazı devlet kurumları ile yaptığı gizli protokollerin bulunduğu iddiaları vardır. MİT dış istihbarat işiyle meşgul olması gereken kurumlardandır. MİT’e ayrıcalık getirecek yasa taslağı ile özel hayatın mahremiyeti ve kişisel bilgilerin korunması ilkesi açıkça ihlal edilecektir. Ayrıca böyle bir uygulama açıkça anayasa ihlalidir” dedi. Toptaş, şu soruları yöneltti:
-MİT; PTT, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, THY gibi devlet kurumları ve özel kuruluşlarla bilgi paylaşımı protokolü yapmış mıdır? Yada hangi kurumlar ile bilgi paylaşımı protokolü vardır. Açıklar mısınız?
-MİT’e ayrıcalıklar getirecek yeni yasa taslağı çalışması var mıdır?
-MİT bugüne kadar farklı siyasi partilere üye kaç iş adamını fişlemiştir?
-MİT’in üst düzey bürokratlar hakkında güvenlik soruşturması yapacağı iddiaları doğru mudur?
-Mahkeme kararı olmadan her türlü sinyal istihbaratını toplamak ve telefon dinlemesini engelleyecek bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
-Anayasamıza göre ‘herkes özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz’ ilkesi Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından ihlal edilmekte olduğunu düşünüyor musunuz?
(Kocatepe)

Bakmadan Geçme