• Haberler
  • Genel
  • MİT ve Jandarma'nın bulguları kaale alınmadı mı?

MİT ve Jandarma'nın bulguları kaale alınmadı mı?

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyon'daki Mühimmat Depo patlamasıyla ilgili önemli iddiaları Meclis kürsüsünden gündeme getirdi. Toptaş, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın tespit ettiği bulguların dikkate alınmadığını söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak 5 Eylül 2012'de Mühimmat Depo'da meydana gelen patlamanın yeterince araştırılmadığını söyledi. Başbakan [&hellip]

MİT ve Jandarma’nın bulguları kaale alınmadı mı?

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyon’daki Mühimmat Depo patlamasıyla ilgili önemli iddiaları Meclis kürsüsünden gündeme getirdi. Toptaş, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın tespit ettiği bulguların dikkate alınmadığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak 5 Eylül 2012’de Mühimmat Depo’da meydana gelen patlamanın yeterince araştırılmadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun patlama meydana geldikten hemen sonra “Bu kazadır” açıklamaları yaptığına dikkat çeken Toptaş, Antalya Özel Yetkili Savcılığı’nın da bu nedenle harekete geçmediğini kaydetti.
DELİLLERİN ÜZERİ KAPATILDI MI?
Milli İstihbarat Teşkilatı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın bulgularını da gündeme getiren Toptaş, şöyle konuştu: “MİT’in gönderdiği bilgi notu var, diyor ki: Afyon’da askerlik yapan, bu mühimmat deposunda askerlik yapan 2 şahsın birisinin DHKP-C Hatay yapılanması içerisinde olduğunu söylüyor; birisinin de, yine askerlerden birisinin de Mardin Dargeçit ilçesinde milisler arasında bulunduğu bilgi notu geliyor. Bu şahıslarla ilgili hiçbir araştırma yapılmamıştır. Yine, Jandarma Genel Komutanlığı’nın dosyaya yansıyan bir belgesine göre İstanbul parsellerde ikamet ettiği değerlendirilen 1’i kadın 3 terör örgütü mensubunun öncelikle İzmir ilinde, başaramadıkları takdirde Afyonkarahisar ilinde bombalama eylemi yapacakları olaydan bir ay önce bilgi notu olarak gelmiştir. Bu deliller nasıl açıklanacaktır? Olayı kaza ile kapatacaklara soruyorum. Adli Tıp Kurumu’nun raporu vardır. Adli Tıp Kurumu doku örnekleri üzerinde yapılan incelemede PETN yani plastik patlayıcı kimyasalı tespit etmiştir. Depoda plastik patlayıcı kimyasalını açıklamak mümkün değildir. HMX kimyasalı yani depoda derin çukur açmaya müsait bir patlayıcı tespit ettiğini söylemiştir. Bunu bu dosyanın içerisinden nasıl çıkaracaksınız? İnsanlara kaza olduğunu nasıl anlatacaksınız?” (Kocatepe Haber Merkezi)

“Hepimiz vebal altındayız”

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, konuşmasını “Hepimiz vebal altındayız değerli arkadaşlar. Şehitlerin kanı yerde kalacak. Bu araştırma önergesine destek verin, lütfen araştıralım, kazaysa kaza, sabotajsa sabotaj; ortaya çıksın gerçek” diyerek bitirdi.

Bakmadan Geçme