MİT Kanunu, hak ve özgürlüklere aykırı'

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, değiştirilen Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu söyledi Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, değiştirilen Milli İstihbarat Teşktilatı Kanunu'nu eleştirdi. Şenol, 'Yasalaşan MİT Kanunu başından itibaren söylediğimiz gibi Anayasa ile koruma altına alınan temel hak ve özgürlüklere doğrudan aykırıdır. AKP hükümeti Ülkemizde yasalar yoluyla temel hak [&hellip]

MİT Kanunu, hak ve özgürlüklere aykırı”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, değiştirilen Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu söyledi

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, değiştirilen Milli İstihbarat Teşktilatı Kanunu’nu eleştirdi. Şenol, “Yasalaşan MİT Kanunu başından itibaren söylediğimiz gibi Anayasa ile koruma altına alınan temel hak ve özgürlüklere doğrudan aykırıdır. AKP hükümeti Ülkemizde yasalar yoluyla temel hak ve hürriyetlere müdahale etmektedir. Bu anlamda MİT Yasası pek çok sakınca içermektedir. Kanuna göre MİT, bilgi ve belgeye erişimi neredeyse tüm kurumları kapsayacak ölçüde ve doğrudan alma hakkına sahip olacaktır. Bu durumda da MİT, devlet üstü bir kuruma dönüştürülmüştür” dedi.
EKONOMİDE FİŞLEME Mİ GELİYOR?
MİT Kanunu’nun Anayasa’da karşılığı bulunmadığını söyleyen Şenol, “MİT’in bütün kurumlar hatta bankalar dahil tüm kurumlardan bilgi, belge alma hakkına sahip olmasının, Anayasa ve hukuk sistemi karşısında hukuki bir temeli yoktur. MİT Yasası ile vatandaşın kendini savunma hakkı elinden alınmıştır. MİT’e sınırı belirsiz, keyfi bir yetki verilmesi ve bu yetkinin kullanılabileceğinin düşünülmesi düşündürücüdür. Ekonominin can damarı olan bankalar ve bankacılık kanununa bağlı kurumlardan her türlü istediği belgeyi ve bilgiyi toplama ve alma hakkının verilmesi demek vatandaşlara ait olan her türlü kişisel ve ticari veriyi anayasal bir temeli olmadan toplaması ve fişlemesi demektir” ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANI
GÜL’E ÇAĞRI
Şenol, şöyle konuştu: “Haberleşme özgürlüğü, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, çalışma özgürlüğü, kişisel verilerin korunması ilkesine, özel hayatın gizliliği ilkesine, mesleki, şahsi ve ticari sırların korunmasına aykırıdır. MİT Yasası hepimizi tehdit eden bir düzenlemedir. Burada ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün sendikaları, basın mensuplarını, siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını ve bütün hukukçuları tarihi göreve çağırıyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme