'Mısri'de vatandaş birilerinin gazına geldi'

AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Muhtarlar Derneği ziyaretinde tüm dünyaya vatana sahip olma noktasında mesaj verdiğini söyledi. Eroğlu, ' 'Birileri Türkiye'ye gözdağı vermeye kalkıyor. Hepimiz askeriz. Kıbrıs'ta, mavi vatanda son damlasına kadar bizimdir. Bunu herkes böyle bile. Bu vesileyle tüm dünyaya bu mesajı veriyorum.' dedi. Eroğlu, Mısri Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi konusunda vatandaşın birilerinin gazına [&hellip]

AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Muhtarlar Derneği ziyaretinde tüm dünyaya vatana sahip olma noktasında mesaj verdiğini söyledi. Eroğlu, “ “Birileri Türkiye’ye gözdağı vermeye kalkıyor. Hepimiz askeriz. Kıbrıs’ta, mavi vatanda son damlasına kadar bizimdir. Bunu herkes böyle bile. Bu vesileyle tüm dünyaya bu mesajı veriyorum.” dedi. Eroğlu, Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi konusunda vatandaşın birilerinin gazına geldiğini de ifade etti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Orman ve Su İşleri eski Bakanı, TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği (AMD) Başkanı Suat Uygur ve dernek üyesi muhtarları ziyaret etti. Ziyarette muhtarların talep ve isteklerini dinleyen Eroğlu, muhtarların taleplerine yönelik dağıttığı formları ziyaret sonunda topladı. Eroğlu’na AK Parti Merkez İlçe Başkanı SMMM Ziya Coşkun Karadeniz eşlik etti.
“MUHTARLAR AFYON’UN TAMAMINA HÜKMEDİYOR”
Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği (AMD) Başkanı Suat Uygur, dernek üyeleriyle birlikte Milletvekili Veysel Eroğlu’nun ziyaretinden ziyadesiyle memnun olduklarını söyledi. Uygur, “Derneğimizde 22 köy muhtarımız, 50 belde muhtarımız, 58 il merkezindeki muhtarımız olmak üzere toplam 131 muhtarımızla birlikteyiz. Afyon’un tamamına hükmeden muhtarlarla birlikteyiz. Muhtarlar demokrasinin mihenk taşıdır. Muhtarlar Belediyemizin gören gözü, yürüyen ayaklarıdır. Ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız.” dedi.
“BEN ‘BAŞ MUHTAR’ OLARAK MUHTARLARIMIZA ÇOK ÖNEM VERİYORUM”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur’la yaptıkları telefon görüşmesinde muhtarlarla başkente kendisini ziyaret etmek isteğini ilettiğini ifade etti. Eroğlu, “Muhtarlarımızın her zaman başımızın üzerinde yerleri vardır. Ancak önce ben dernekte bir ziyarette bulunmak istedim. Belediye Başkanlarımızla yapacağımız toplantı öncesi değerli muhtarlarımıza ziyaret etmek istedim. Ben İSKİ Genel Müdürlüğü görevimden bu yana muhtarlara ben çok önem veririm. Muhtarlarımızla çok yakın temasımız olmuştur. Muhtarlarımız aslında bulundukları yerin mülki amirleridir. Bunu herkes bilmiyor. Dolayısıyla muhtarlarımıza ayrı bir sevgim vardır. Ben İstanbul’da tüm muhtarlarla yakın bir şekilde alakadar olduğum için orada tüm muhtarlar oybirliğiyle beni ‘Baş Muhtar’ ilan ettiler. Ben sizlere hem milletvekiliniz hemde ‘Baş Muhtar Veysel’ olarak hitap ediyorum. Muhtarlarımızın sorunlarının çözümü ve talepleri meclise taşımak için elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeyede devam edeceğiz.” diye konuştu.
“HİÇBİR MUHTARIMIZA PARTİSİNİ SORMADIM”
Muhtarların mahallenin temsilcisi olduğunun altını çizen Eroğlu, “Tüm muhtarlarımızı gönülden seviyoruz. Ben şimdiye kadar hiçbir muhtarımızı ayırt etmedim. Hiçbir muhtarımıza ‘Sen hangi partidesin?’ diye sormadım. Çünkü tüm muhtarlar hangi partiden olursa olsunlar bizim başımızın tacıdır. Afyon’da muhtarlarımızdan gelen talepleri ben bire bir takip ediyorum. Yine herhangi bir talep olursa bize mutlaka iletin. Baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Ömür çok kısadır. Mühim olan öbür dünyaya güzel hizmetler yabilmektir. Peygamberimizin ifade buyurduğu gibi ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Bende bunu düstur edindim. Rahmetli babamın vasiyeti herkese faydalı olmam yönünde olmuştur. Başta Afyonkarahisar olmak üzere Türkiye’ye sonra da İslam Âlemine çok gayret ettim. Bende mesai mefhumu yoktur.” şeklinde konuştu.
“ALLAH HİZMET YOLUNDAKİ DUALARIMIZI KABUL ETTİ”
Türkiye’de şu ana kadar 10 binden fazla su tesisini hizmete aldığını belirten Eroğlu şunları söyledi: “Orman teşkilatlarımıza, Milli Parklar’da da pek çok çalışma yaptık. Sadece Afyon’da yaptıklarımı söylemiyorum. Afyon’da bin 500 köprü inşaa ettik. Bütün muhtarlarımız köprü dediler. Afyon’a hizmet etmek bizim için bir vazifedir bir vecibedir. Afyon Lisesi’nde okurkan yollara, suya, otogara bakardım. Allah nasip etsede şunlara bir elimiz değse diye düşünürdüm. O zaman genç bir çocuğuz demek ki bu düşüncemiz dua yerine geçmiş. Bozdağlar’ı her gördüğümde ‘Ya Rabbi ne olur bana buraları ağaçlandırmayı nasip et.’ diye dua ettiğimi hatırlıyorum. Dua etmek çok önemlidir. Dua etmeden, Cenab-ı Allah’ın izni olmadan sineğin kanadı bile kımıldamaz. Dolayısıyla dua önemlidir. Muhtarlarımıza da dua ediyor onları ayırt etmeden gönülden seviyorum.”
“MISRİ BÖLGESİNDE VATANDAŞ BİRİLERİNİN GAZINA GELDİ”
Mısri Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm sürecini değerlendiren Eroğlu şöyle konuştu: “Mısri Mahallemizde kentsel dönüşümün bir an önce olması için çok gayret ettik. Hatta Çevre ve Şehircilik Bakanımıza bizzat giderek dedim ki ‘Bakın burada en az yüzde 40 devletin katkısı olacak. Hibe olacak.’ dedim ve bunu kabul ettirdik. Birde kira yardımı ve taşınmada nakliye bedelinin ödenmesinide kabul ettirdik. Hatta Sayın Bakanımızı ilimize çağırdık toplantı yapıldı. Ama vatandaşlar birilerinin gazına geldi. Efendim burada rant olacakmış, başkalarına satılacakmış. Oradaki sakinlerin haricinde tek bir kişiye dahi müsaade etmedik. Ama kabul ettiremeyince tamam kardeşim buyurun kim yapacaksa bu şartlara yapsın dedik.”
“AFYON’DA ÜZÜLDÜĞÜM BİR TEK KONU BUDUR”
“Keşke Mısri Camii bölgesinde kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilseydi. O zamanki rakamlarla ayda yaklaşık 400 TL ödeme ile 15 yılda 2 bin TL’de kira vererek yapılacaktı.” diyen Eroğlu şunları kaydetti: “Maalesef en çok üzüldüğüm konu budur. Çünkü Mısri Mahallesi mübarek bir mahalledir. Şehrin ortasındaki durumu bize yakışmamaktadır. Çok güzel bir proje yaptırmıştık. Proje gerçekten muhteşemdi. Herşeyi yaptırmıştık yüzde 40’lık payı, kira ve taşınma nakliye giderini devlet ödeyecekti. İsteyene inşaatın bedeli verilecekti. Çok yüksek bedelden arsa bedelini saydırdık. Afyon’da bir tek üzüldüğüm konu budur.”
“KEŞKE VATANDAŞIMIZ FİYATLAR ARTMADAN KABUL ETSEYDİ”
Mısri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesinin fiyatlar artış göstermeden kabul edilmesinin vatandaş yararına olacağına vurgu yapan Eroğlu, “Keşke fiyatlar artmadan vatandaşımız kabul etseydi. O zaman için fiyatlar komikti. Verecekleri kiranın dörtte birine yaklaşık olarak iş bitiyordu. Ben mühendisim hesabını yaptım. Ama yüzde 51’den fazla isteyen olmadığı için Sayın Bakan’da ‘Tamam benimde zaten yapacak çok işim var.’ dedi teşekkür etti gitti. Ama inşallah şehrimizi güzelleştirmek için çok çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.
“AKARÇAY ÇEVRESİNDEKİ KONUTLAR ARTIK 1,5 MİLYON TL”
Daha önce Akarçay’ın “Kokarçay” olarak anıldığını hatırlatan Eroğlu, “Akarçay’ı yapmak kolay değildi. Eğer yapılabilseyi 1940 yılında el attıkları Akarçay projesini yaparlardı. Yapılamadı çünkü kolay değildi. İki tarafa 151 kilometre kazık çaktık. Güzel kapaklar yaptık, suyu şişirdik. Akarçay yapılmadan önce çevresindeki daireler 50 bin TL’ye satılamıyordu. Şimdi ise 1,5 milyon TL isteniyor. Bunlar şehre güzellik katmaktadır. Afyon’u termal turizm merkezi yaptığımız gibi spor turzim merkezi ve sağlık turizm merkezi, tabiat turizm merkezi, kongre turizmi merkezi yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“TAŞHAN İÇİN ÇOK BÜYÜK MÜCADELE VERDİM”
Teleferik ihalesinin ardından firmaya yer teslimi yapıldığını belirten Eroğlu, “İhaleyi alan firma özellikle çok iyi bir firma olduğu için seçildi. Hiçbir yolcu garantisi falan olmadan kişilere biraz baskı yaparak yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl Mayıs ayından önce hizmete açılacak. Afyon çok gelişti. Ben bir ara Taşhan’a gitmiştim. İçeri girdiğimde berbat durumdaydı. Dediler ‘Bu ayağa kalkmaz.’ Büyük mücadele verdim. Dedim ki bu yapılacak. Sonuç itibariyle Taşhan ne güzel oldu. Zaman zaman tek başına ne var ne yok diye dolaşıyorum. Sabahın erken saatlerini tercih ediyorum. Kunduracıların oradan girip dolaştığımda vatandaş çok memnun olduğunu ifade etti. Yukarı da bulunan tarihi konakların restorasyonunu yaptırıyoruz. Sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında cephe iyileştirmeleri yapılıyor. İnşallah çok daha güzel işler yapacağız.”
“HEPİMİZ ASKERİZ KIBRISTA MAVİ VATAN DA BİZİMDİR”
“Birbirimizi sevmeye mecburuz.” diyen Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Cenab-ı Allah birbirinizi ihmal ettikçe cennete giremezsiniz buyuruyor. Aynı zamanda birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız buyurmuştur. Dolayısıyla birbirimizi seveceğiz, gayret edeceğiz. Birimizin ayağına diken battığında onun meselesiyle uğraşacağız. Dünya da şu anda bir sıkıntı vardır. Üzerimize bir taraftan güneyden terör örgütü PKK/YPG’yi salmaya çalışıyorlar. Öbür taraftan batıdan Yunanistan’ı kışkırtmaya çalışıyorlar, öbür taraftan İran’ı üzerimize kışkırtmak istiyorlar v.s. Ben şuna inanıyorum; Cenab-ı Allah bu milleti koruyor. Cenab-ı Allah düşmanların şerrinden muhafaza eylesin. Osmanlı Devletini yıkmak için yüz tane proje yapılmış. Devlet-i Ali Osman’ı yıktılar. Şimdi belki bin tane proje yapılıyor. Ama Allah’ın izniyle bu millet onların hesaplarını alt üst edecektir. Yeter ki birlik ve kardeşliğimizi muhafaza edelim. Sıkıntılar var tabi. Herkeste sıkıntı var. Ama bu sıkıntıları birlikte aşacağız. Yol gösterip, çare üreteceğiz. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşından sonra yeni bir dünya düzeni kurmaya çalışılıyor. ABD’nin yeni faaliyetleri var. Bizde ona göre çalışıyoruz. Allah’a şükür her zamankinden güçlüyüz. Allah’ın izniyle bir ve beraber olursak şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Birileri Türkiye’ye gözdağı vermeye kalkıyor. Hepimiz askeriz. Ben 20 gün önce Kıbrıs’ta idim. Allah’a şükür oraya dünya da ilk defa denizin içinden asarak su götürmüştüm. Onlar ne kadar mutlu. Kıbrıs bizimdir. Mavi vatanda son damlasına kadar bizimdir. Bunu herkes böyle bile. Bu vesileyle tüm dünyaya bu mesajı veriyorum. Özellikle vurguluyorum mavi vatana kimse göz dikmesin. Bizim mavi vatanımızda bu vatanımızda 778 bin kilometrekarede bu millet canını kanını vermeye hazırdır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme