• Haberler
  • Gündem
  • Mısri Sultan'ın makamında 1453 Yasin'in duası yapıldı

Mısri Sultan'ın makamında 1453 Yasin'in duası yapıldı

Memur- Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali Keskin, İstanbul'un fethinin 570'nci yıldönümünde fethin komutanı Fatih Sultan Mehmed Han'ın hocası Akşemseddin'in talebesi Abdurrahim Mısri Hazretleri'nin kabri başında 1453 Yasin-i Şerif'in hatim duasını yapmanın ayrı bir güzellik olduğunu söyledi Memur-Sen Afyonkarahisar Şubesi ile Genç Memur-Sen İl Temsilciliği işbirliğinde İstanbul'un 570'nci feth yıldönümü nedeniyle 'Ecdadın İzinde' adlı program düzenlendi. [&hellip]

Memur- Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali Keskin, İstanbul’un fethinin 570’nci yıldönümünde fethin komutanı Fatih Sultan Mehmed Han’ın hocası Akşemseddin’in talebesi Abdurrahim Mısri Hazretleri’nin kabri başında 1453 Yasin-i Şerif’in hatim duasını yapmanın ayrı bir güzellik olduğunu söyledi

Haber

Memur-Sen Afyonkarahisar Şubesi ile Genç Memur-Sen İl Temsilciliği işbirliğinde İstanbul’un 570’nci feth yıldönümü nedeniyle “Ecdadın İzinde” adlı program düzenlendi. Dün öğleden sonra düzenlenen programa; Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi- Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ali Keskin, Genç Memur- Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ahmet Hakan Buldan, Memur-Sen’e bağlı iş kollarındaki sendikaların temsilcileri, AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun katıldı.
“HATİM DUASI İÇİN ANLAMLI BİR MEKÂNI TERCİH ETTİK”
“Ecdadın İzinde” adlı program Zafer Meydanı’ndan Mısri Camiine kadar Mehteran Takımı eşliğinde Feth Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün ardından 1453 Yasin-i Şerifin hatim duası Abdurrahim Mısri Hazretlerinin makamında Mısri Camiinde icra edildi. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin yaptı. Keskin, bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına vesile olan Şehr-i İstanbul’un, Peygamber Efendimizin (SAV) övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmed Han ve kahraman askerleri tarafından feth edilişinin 570. yıldönümünün onurla kutlandığını söyledi. Keskin, “İstanbul’un fethinin 570’nci yılı olması hasebiyle Afyonkarahisar Memur-Sen İl Temsilciliği ve Genç Memur-Sen teşkilatı olarak her yıl mutat bir şekilde icra ettiğimiz feth programını bu sene de mehteran takımı eşliğinde Fetih Yürüyüşü ile coşkulu bir biçimde gerçekleştiriyoruz. Memur-Sen Şube Başkanları ve Genç Memur-Sen İl Teşkilatı olarak 1453 Yasin-i Şerif hatmini okuduk. Okunan 1453 Yasin-i Şerif’in başta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), Fatih Sultan Mehmed Han, fethte yer alan Afyonkarahisar’ın evliyalarından Abdurrahim Mısri Hazretlerine ve fetihte şehid olmuş askerlerimize bu vatan için can vermiş tüm şehitlerimizin ruhuna ithaf ettik. Okunan 1453 Yasin-i Şerif’in hatim duası programına dikkatleri çekmek üzere; şehrimizde doğmuş, Fatih Sultan Mehmed Han’ın Hocası Akşemseddin ile birlikte İstanbul’un fethinde bizzat bulunmuş ve Akşemseddin’den icazet alarak geri gelen, ilimize büyük faydalar sağlayan Abdurrahim Mısri Hazretleri’nin kabri başında Mısri Camii’nde gerçekleştiriyoruz.” dedi.
“YENİ BİR BESMELE İLE VATANIMIZ İÇİN TER DÖKME VAKTİDİR”
“Ecdadın izlerini takip ederken, İstanbul sevdasına kaynaklık eden Hz. Resulullahın ‘İstanbul elbette alınacaktır, onu feth eden komutan ne güzel komutandır, onu feth eden asker ne güzel askerdir.’ müjdesi karşımıza çıkmaktadır.” diyen Keskin şöyle konuştu: “Bu müjde verildiği sırada müminler Medine’yi koruyabilmek için etrafına Hendek kazma işi ile uğraşmaktadır. Bu en sıkıntılı zamanlarda bile umudu kaybetmemek, ilahi yardımın ve zaferin inananlarda olacağının muştusudur. Feth döneminin şartları düşünüldüğünde ve azmedildiğinde; yıkılamaz denilen surların yıkıldığı, geçilemez diye düşünülen boğazların dağlardan gemiler yürütülerek geçildiği, birçok ilklerin yaşandığı bir konjoktürde günümüz gençliğinin alacağı çok dersler vardır. Ecdadımızın görünür yada görünmez tüm sınırlamaları yıkarak, çığır açtığı, ufuk açtığı, imkan oluşturduğu bir ruh halini örnekleyerek tüm öğrenilmiş çaresizliklerimizi, önyargılarımızı yıkıp parçalayarak yeni bir Besmele ile emanet aldığımız bu aziz vatan için ter dökme, değer üretme, vizyon oluşturma, emanetin hakkını verme vaktidir. İnşallah İstanbul’un Fethi’nin sene-i devriyesinde, bu kutlu zaman diliminde yapılan tüm programlar, sarf edilen tüm sözler bu aziz milletin yeniden dirilişine vesile olacaktır. Fethi, bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden ecdadımızı saygıyla minnetle şükranla yâd ediyorum. Büyük fethimiz kutlu olsun.”

Bakmadan Geçme