Mısri Camii'nde 'Mısri Sultan' kitabı tanıtıldı

'Mısri Sultan Abdürrahim Karahisârî’de Tasavvuf Felsefesi' kitabının tanıtımı dün öğle namazına müteakip Mısri Camii'nde gerçekleşti. Belediye Kültür Yayınlarının 41'ncisi olan kitap aynı zamanda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde 28'nci kültürel yayını olma özelliğine sahip.MISRİHAZRETLERİYLE İLGİLİ İLK ESERKitap tanıtım programında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisarlılar'ın Mısri Camii ve burada medfun olan Abdurrahim Mısri Hazretlerinin, [&hellip]

“Mısri Sultan Abdürrahim Karahisârî’de Tasavvuf Felsefesi” kitabının tanıtımı dün öğle namazına müteakip Mısri Camii’nde gerçekleşti. Belediye Kültür Yayınlarının 41’ncisi olan kitap aynı zamanda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde 28’nci kültürel yayını olma özelliğine sahip.
MISRİ
HAZRETLERİYLE İLGİLİ İLK ESER
Kitap tanıtım programında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Afyonkarahisarlılar’ın Mısri Camii ve burada medfun olan Abdurrahim Mısri Hazretlerinin, çok sevilip ilgi gösterildiğini kaydetti. Bu civarda oturmasa bile Afyonkarahisarlılar’ın, uzak yerden gelerek Mısri Camii’nde namaz kılmayı ihmal etmediğini belirten Çoban; “Bizler Mısri Camii’ne çok önem veririz. Devletimiz Camiimizde bir restorasyon gerçekleştirdi.  Ancak şimdiye kadar baktığımız zaman Abdurrahim Mısri Hazretleri ile ilgili elimizde bir yayın olmadığını fark ettik. Sağ olsun Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Yardımcı Doç. Dr. Kamil Sarıtaş Hocamız çalışmasını yapmış. İlk defa Abdurrahim Mısri Hazretleri ile ilgili böyle güzel bir eseri hazırladı ve belediyemiz de bunu bastırdı. Bu yayınımız göreve geldiğim günden bu tarafa 41’nci yayınımız oldu.  Kitabın basımında görev alan Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık eşi Mehmet Sarlık ve grafikçi arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.
MISRİ HAZRETLERİ
GÖNÜL DOKTORU
Kitabın Yazarı Yardımı Doçent. Dr. Kamil Sarıtaş, kitabının basılması için yaptığı başvuruda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile yüz yüze görüşmemesine rağmen kitabın basıldığını söyledi. Sarıtaş; “Bu karşılıklı güven ilişkisiydi. Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinden bir tanesi. Mevlana’nın tabiri ile gönül doktoru olarak bilinen Abdurrahim Mısri Hazretleri 15’nci yüzyılda yaşamış bu güne kadar da yaşadığı ve anlattığı düsturların ve ilkelerin hayat bulduğu bir kişidir. Böyle bir kitabın basılmasında büyük katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Başkanımızın yanı sıra kitabın vücut bulmasını sağlayan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık’a eşi Mehmet Sarlık’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AKŞEMSEDDİN’İN HALİFE ATAMIŞ
“Abdürrahim Karahisari 15. Yüzyıl düşünürlerinden Fatih Sultan Mehmet ile birlikte İstanbul’u fetih etmiş bir kişi. Akşemsettin’in öğrencisi aynı zamanda Hacı Bayram-ı Veli Tarikatı’nın devam ettiricisi” diyen Sarıtaş; “Bir taraftan da 12 ve 15. yüzyılları arasındaki Tasavvufun temsilcisi. Gönülle aklı buluşturan büyük bir düşünürümüz olan Abdürrahim Karahisari için Evliya Çelebi ‘Abdurrahim Sultan” olarak anlatır.  Aynı zamanda Akşemseddin Hazretleri kendine Halife olarak Mısri Sultan’ı atamış. Afyonumuzun böyle bir kitap kazanmasından sevinçli ve bir o kadar da mutluyum. Abdürrahim Karahisari kendi kitabından bahsederken ‘Bu kitaptaki öğütleri tutan insanın imanı süslenir ve güzelleşir” der. İnşallah gençlerimiz de Abdürrahim Sultan Hazretlerini örnek alırlar. En fazla üzerinde durduğu ahlak güzelliği, gönül temizliği ve zihin temizliğidir. Eğer bir insanda üç gönül bir arada olduğu anda insan yaşadığı an içerisinde Allah ile birlikte olur, her daim Allah’a doğru bir yolculuk yapar. Biz de bu kitabı yazarken Allah’la birlikte olduk, Allah’a yolculuk yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
VAHDETNAME KİTABI DA
BEKLENİYOR
Abdürrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Korkmaz ise, “Mısri Sultan Abdürrahim Karahisârî’de Tasavvuf Felsefesi” kitabının yazarı Yardımı Doçent. Dr. Kamil Sarıtaş’a teşekkür etti. Kitabın hazırlanmasından son derece memnun olduğunu belirten Korkmaz şöyle konuştu: “Bu camiye hizmet eden bir fakir olarak Mısri Sultan Hazretlerinin 30 yılda Farsça yazdığı Vahdetname’nin bir an önce ele alınmasını arzu ediyorum. Bu eser bilindiği üzere Milli Kütüphane’de bulunuyor. Değerli Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’dan bu kitabın çıkarılmasını istirham ediyorum. Mısri Sultan kitabında emek sahiplerine tekrar teşekkür ediyorum” Kitap tanıtım programı Yardımcı Doçent. Dr. Kamil Sarıtaş tarafından imzalanan kitap okuyucularla buluştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme