• Haberler
  • Genel
  • Mısri Camii'nde bekleyiş sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Mısri Camii'nde bekleyiş sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Abdurrahim Mısri Camii restorasyon çalışmaları kar yağışının ardından durdu. Camii restoresinin tamamlanıp ibadete açılması bekleniyor Afyonkarahisar Merkez Abdurrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Korkmaz, restorasyon çalışmasındaki son durum hakkında bilgiler verdi. SIKINTILI İMALATLAR TAMAMLANDIOsman Korkmaz, dernek yönetimi olarak valilik makamına başvurduklarını, ardından özellikle camii etrafına açılan drenaj kanalı ve çevresine Çevre ve [&hellip]

Mısri Camii’nde bekleyiş sürüyor

Abdurrahim Mısri Camii restorasyon çalışmaları kar yağışının ardından durdu. Camii restoresinin tamamlanıp ibadete açılması bekleniyor

Afyonkarahisar Merkez Abdurrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Korkmaz, restorasyon çalışmasındaki son durum hakkında bilgiler verdi.
SIKINTILI İMALATLAR TAMAMLANDI
Osman Korkmaz, dernek yönetimi olarak valilik makamına başvurduklarını, ardından özellikle camii etrafına açılan drenaj kanalı ve çevresine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün müdahalesi ile işin tekniğine uygun yeniden ele alındığını kaydetti. Camiinin dış cephe derzlerinin sökülüp Kütahya’dan gelen uzman bir ekibe yeniletildiğini belirten Korkmaz; “Bizimde zaten sıkıntı duyduğumuz imalatlar bunlardı. Özellikle drenaj kanalının fen bakımından uygun düşmesini arzu ediyorduk. O bir şekilde yaptırıldı. Ben özellikle hassasiyetleri ve yakın ilgileri nedeniyle Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na, Sayın Vali Yardımcısı Adem Uslu’ya Çevre ve Şehircilik Müdürümüze teşekkür ederim.” dedi.
“BİZE BİLGİLENDİRME YAPILMADI”
Restorenin olması gereken şekilde yapılmasını bizzat Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu camii incelemesi sırasında gösterdiklerini belirten Dernek Başkanı Osman Korkmaz, Abdurrahim Mısri Camii’nde dünyada 5 adet olan mihraptan bir tanesinin bulunduğunu vurguladı. Bu mihrabın Karahisar kalesi mescidinden Abdurrahim Mısri Camii’ne getirilerek monte edildiğine dikkat çeken Korkmaz; “Camiideki rutubet nedeniyle dökülmeler sözkonusu. Bunun restorasyonununda özel bir ekip tarafından gerçekleştirileceği kanaatindeyim. Bizim dernek olarak bu türlü restorasyon çalışmasından, şartnamede veyahutta neyin ihale edildiğinden bilgimiz yok. Kütahya bugüne kadar maalesef Afyonkarahisar Merkez Abdurrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak özellikle şahsıma istenilen bir şey olup olmadığı sorulmamıştır.” diye konuştu.
“BAKANIMIZIN İNCELEMESİ İHYA ETTİ”
“Eğer yaptıkları şeyler doğru ise niye bizim şikayetimizden sonra bunlar yeniden ele alındı?” sorusunu soran Afyonkarahisar Merkez Abdurrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Korkmaz şöyle konuştu: “Camimiz için gösterdiğimiz hassasiyetten yılmadık. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nunda aynı alakayı göstermesi sonucu durum yeniden ele alındı. Ben bu vesile ile özellikle Sayın Bakanıma, şahsım, cemaatim ve Afyon adına teşekkür ediyorum. Bir Pazar günü buraya gelip camiiyi ziyaret edip bizati gözlem yapması, ‘Buranın şantiye şefi nerede?’ diye sorması beni ihya etmiştir. Allah’a emanet giden bir restorasyon çalışması vardı. Ama sağ olsunlar bu sorumluluğu Afyon’da alan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanları gerçekten bu işi hakkıyla yaptırmaya çalıştılar. Hepsinden Allah razı olsun.”
CAMİİ İÇİNDE RAHAT ÇALIŞILIR
Afyonkarahisar Merkez Abdurrahim Mısri Camii’nin çevrenin manevi bir hazinesi olduğuna değinen Dernek Başkanı Osman Korkmaz, sıkıntının camiinin bir an önce açılması olduğunu, buraya şehrin her yerinden insanın geldiğini belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun camii ziyaretinde cemaatinde ısrarla bir yaz mevsimi boyunca çalışma yapılmadığını ısrarla söylediğini kaydeden Korkmaz şunları söyledi: “Şimdi de kış sezonu nedeniyle iş durdu. Bu aşamadan sonra artık camii içinde yapılacak çalışmalar var. Örneğin; tabanı çakılıp taban ısıtması yapılacak. Bana göre bir mihrap restorasyonu dışında müteahhidin çalışmasını engelleyecek hiçbir şey yok. Afyon’da herkes bu mevsimde bile inşaat yapabiliyor. İnşaat teknikleri çok gelişti kış mevsimi mazereti yok. Çerçeveler geldi takılacak takılmıyor. İşi bir an evvel bitirme gayretinde değiller. Ben ona üzülüyorum. İçeride çalışmaya hiçbir mani yok. Selçuklu’dan kalan mihrabın aslına göre montesi en büyük arzumuzdur.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme