• Haberler
  • Genel
  • Mısri Camii'de bakım sonrası ilk namaz hazırlığı

Mısri Camii'de bakım sonrası ilk namaz hazırlığı

Abdurrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Korkmaz, Camii'nin 21 Haziran Cuma günü açılması için gayret gösterdiklerini söyledi Abdurrahman Mısri Camii'nde mutlu sona yaklaşılıyor. 2011'in Haziran ayında ihale edilen, 2011'in Eylül-Ekim aylarında müteahhide teslim edilen Camii'de, restorasyon ve bakım sürecinden sonraki ilk namaz için ciddi bir hazırlık yapılıyor. YAKLAŞIK İKİ YIL BEKLENDİAbdurrahim Mısri [&hellip]

Mısri Camii’de bakım sonrası ilk namaz hazırlığı

Abdurrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Korkmaz, Camii’nin 21 Haziran Cuma günü açılması için gayret gösterdiklerini söyledi

Abdurrahman Mısri Camii’nde mutlu sona yaklaşılıyor. 2011’in Haziran ayında ihale edilen, 2011’in Eylül-Ekim aylarında müteahhide teslim edilen Camii’de, restorasyon ve bakım sürecinden sonraki ilk namaz için ciddi bir hazırlık yapılıyor.
YAKLAŞIK İKİ YIL BEKLENDİ
Abdurrahim Mısri Camii Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Korkmaz, “İnşallah bir aksilik olmazsa bu Cuma açacağız. Yarın halıcılar geliyor. Ayakkabılığımızı yaptıracağız. Perşembe günü ayakkabılıklar yapılacak. Camii 2011’in Haziran ayının 15’inde ihale edildi. 2011’in Eylül-Ekim aylarında biz burayı teslim ettik. O günden beri kapalı. 2012’nin 12 Kasımı’nda burası teslim edilecekti. 6 ay geçti. Gecikme nedenini bilmiyoruz, nasıl yapıldığını da bilmiyoruz. Biz Vali Bey ve Belediye Başkanımızın gayretiyle eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Caminin radyatörleri yok, kalorifer bağlantımız yok. Ses sistemini, müteahhidin yaptığı değil, başka bir arkadaşımızın yaptığını kullanıyoruz. Bunları dernek olarak karşılıyoruz” dedi.
BİR TEK HALI VE AYAKKABILIK KALDI
Halı ve ayakkabılık sorununun çözülmesiyle birlikte Camii’nin ibadete hazır hâle geleceğini söyleyen Korkmaz, işadamı İbrahim Alimoğlu’na da teşekkür etti. Korkmaz, “Mihrabı aslını bozmadan sağlamlaştırdılar. Vitraylar da değişecek. İstanbul’da bu işi yapan iki kişi varmış, onlardan yaptıracağız. Minberimiz temizlendi. Mermerlerimiz vardı, İbrahim Alimoğlu yaptırdı. Dışarıdaki sandukayı da İbrahim Alimoğlu toplattı. Halılarımızın altına keçe serilecek. Özel bir keçe var, metrekaresi 10 lira. Aşağıdan soğuğu kesiyor, yukarıda da tozu temizliyor. Dernek, ayakkabılıkları yaptıracak. Kadınlar yerine ayrı, erkekler yerine ayrı ayakkabılık yaptırılacak. Camii’yi Cuma gününe yetiştirmeye çalışacağız. Hatlara dokunulmadı. Drenaj kanalıyla ilgili de çalışma yapıldı, rutubet vardı” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme