Mısri Camii işi uzadı – Kocatepe Gazetesi

2013 yılın ikinci koordinasyon toplantısı yapıldı. Vali İrfan Balkanlıloğlu, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök’e Mısri Camii'ndeki restorasyon çalışmasının çok uzatıldığını, cemaatin caminin en kısa sürede ibadete açılması beklentisi bulunduğunu kaydetti AFYON İÇİN YER ÜSTÜ SULAMA MÜHİMIsparta DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu toplantıda ilk bilgilendirmeyi yaptı. Toplamda 111 adet proje olduğunu, ayrılan ödeneğin 66 [&hellip]

Mısri Camii işi uzadı

2013 yılın ikinci koordinasyon toplantısı yapıldı. Vali İrfan Balkanlıloğlu, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök’e Mısri Camii’ndeki restorasyon çalışmasının çok uzatıldığını, cemaatin caminin en kısa sürede ibadete açılması beklentisi bulunduğunu kaydetti

AFYON İÇİN YER ÜSTÜ SULAMA MÜHİM
Isparta DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu toplantıda ilk bilgilendirmeyi yaptı. Toplamda 111 adet proje olduğunu, ayrılan ödeneğin 66 milyon 38 bin TL olduğunu kaydeden Acu; “Yatırım programında 7 adet büyük su yapım işi yer alıyor. Akdeğirmen İsale hattı barajı sıkça Afyon’un gündemine geliyor. Bunun yanına ilave bir hat yapıyoruz. böylece alınan su miktarını artırırken, patlama durumunda şehrin susuz kalmaması için hizmet verecek. Yine çelik borulu bir hat olacak. Muhtemel ihale tarihi 15 Temmuz 2013 olmakla birlikte şu anda proje çalışmaları sürüyor. Arsenik Arıtma Tesis geçen yıl bitirdiğimiz işten kalan bir takım eksiklerimiz var. İkinci yerleşim yerlerinin arsenik arıtma tesisi yapımı devam ediyor. Belediyeler yer teslimi yaptıktça yapımına devam edeceğiz. Şu anda 35 adet gölet ve sulama işimiz var. Bu büyük bir rakam. Afyon’un sulanmadık bir alanını, ulaşılmadık bir toprağını bırakmak istemiyoruz. Afyon için hedefimiz 70 adete çıkmak. Taşkın korumamız yatırım programında 35 adettir. Projelerimizdeki temel amaç olabildiğince yer üstü sulamalarının artışıdır. Yüzde 60 üzerinde yer altı sulaması var. Şu anda hidrojeolojik çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut kuyaların kaçak olup olmadığı tespitleri sürüyor. Afyon için yer üstü sulamanın yaygınlaşması önemli.” dedi. DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, gölet diye tanımladıkları çalışmaların yüzde 60 ile 70’nin çok büyük çapta barajlar olduğunun altını çizdi. Acu, gölet çalışmalarında yerel halkın isimlere takılabildiklerini, bu konuda anlayış beklediklerini kaydetti. Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık konu ile ilgili olarak Bolvadin halkının bir gölet çalışması için benzeri talepte bulunduğunu bildirdi.
6 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ
YOL HEDEFLENİYOR
Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız’ın ardından Antalya Karayolları 13. Bölge Müdür Yardımcısı Ruhi Özgen bilgilendirme yaptı. Özgen, Afyonkarahisar’a daha önceki yıllardan başlayarak 2002 yılı sonuna kadar 11 kilometre yol yapıldığını belirtti. 2003-2012 yılları arasında ise 105 kilometre olmak üzere toplam 116 kilometre bölünmüş yol yapıldığını kaydeden Ruhi Özgen; “2013 yılında 6 kilometre bölünmüş yol yapılması hedeflenmektedir.” diye konuştu.
İŞ HACMİNDE REKOR AFYON’DA
Eskişehir İller Bankası A.Ş Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Afyonkarahisar dahilinde bölge müdürlüğü olarak toplam 9 adet alt yapı, 10 adet kanalizasyon, 3 adet içme suyu, bir adet üst yapı sektöründe, 5 adet kanalizasyon proje yapım sektöründe, iki adet içme suyu proje yapım sektöründe, 2 adet üst yapı proje sektörü, 2 adet harita yapımı olmak üzere toplamda 34 adet işin bulunduğunu bildirdi. Başaran; “2013 yılı toplam proje tutarları 75 milyon 689 bin TL’dir. 2013 yılı ödeneği 53 milyon TL’dir. Dönem sonu harcaması 6 milyon 312 bin TL’dir. Parasal gerçekleşme yüzde 12, fiziki gerçekleşme yüzde 46’dır. Biz dört ile bakıyoruz. İş hacminde rekor Afyon’da.” şeklinde konuştu.Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, bölge müdürlüğünün 9 milyon 988 bin TL 2013 yılı ödeneğinin bulunduğunu kaydetti. Toplam 26 projenin yürürlükte olduğunu ifade eden Kuşçu; “Şu ana kadar bir proje bitti. Geriye kalan 25 adet proje çalışmaları devam ediyor. Fiziki gerçekleşme yüzde 5’tir.” dedi.
MISRİ CAMİİ ONARIM İŞİ UZADI
Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök, bölge müdürlüğünün ildeki proje toplamının 5 olduğunu söyledi. Gök, bunların tamamının eğitim ve kültür sektöründe olduğunu dile getirdi. Proje tutarı toplamı 2 milyon 564 bin TL olduğunu bildirdi. Hasan Gök şöyle konuştu: “Fiziki gerçekleşmemiz yüzde 32’dir. Devam eden proje sayımız 3’tür. Başlamayan proje sayımız iki adettir. İscehisar’da bulunan Seydi Hasan Basri türbe onarımı işi sürüyor. Yüzde 50 civarında fiziki gerçekleştirme sağlandı. İl merkezi Mısri cami onarımında yüzde 85’lik fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Merkez Taşhan onarımı sözleşmesi yeni imzalandı. Hava muhalefetinden tam başlanamadı.” Vali İrfan Balkanlıoğlu il merkezindeki Mısri Camii işinin çok uzadığını, işin tamamlanması gerektiğini özel hasasiyet beklediğini söyledi. Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök, camiinin özel bir mihrabı olduğunu bu mihrabın bir bilim heyetince incelenmesi yönünde kanaat oluştuğunu, üzerinde hassasiyetle durulduğunu aktardı. Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Bu iş biraz fazla uzadı. Bu camimizde sabah namazları hatimli kılınıyor. Buna alışkın cemaat bize sıkça camiinin ne zaman ibadete açılacağını soruyor. Bunlara biraz daha özen gösterilmeli.” İl Müdürlerinin toplantıda koordinasyonu gerektirecek bir durum olmadığını ifade etmelerinin ardından toplantı sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme