• Haberler
  • Genel
  • Mısri Camii çevresindeki halk mağdur olmasın

Mısri Camii çevresindeki halk mağdur olmasın

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Başkanı Mehmet Soner, Mısri Camii çevresinde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm'de ihtiyaç sahiplerinin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Soner, '30 metrekarelik arsası olanlara 1+1 ya da 2+1, 60 metrekarelik evler yapılmalı' dedi Kentsel Dönüşüm kapsamına alınan Mısri Camii çevresi için dikkat çekici bir teklif geldi. Afyonkarahisar Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket [&hellip]

Mısri Camii çevresindeki halk mağdur olmasın

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Başkanı Mehmet Soner, Mısri Camii çevresinde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm’de ihtiyaç sahiplerinin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Soner, “30 metrekarelik arsası olanlara 1+1 ya da 2+1, 60 metrekarelik evler yapılmalı” dedi

Kentsel Dönüşüm kapsamına alınan Mısri Camii çevresi için dikkat çekici bir teklif geldi. Afyonkarahisar Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Başkanı Mehmet Soner, Kentsel Dönüşüm’de yoksul vatandaşların gözetilmesi gerektiğini belirtti. Soner, “Mısri Camii ve çevresinde 30 metrekarelik arsaları, o arsaların üzerinde de evleri olan vatandaşlarımız var. Kentsel Dönüşüm yapılırken, bu vatandaşlarımızın mağdur edilmemeleri gerekir” dedi.
KARAMAN MAHALLESİ HATIRLATMASI
Karaman Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm uygulamasında bazı mağduriyetlerin yaşandığını hatırlatan Soner, “Karaman Mahallesi’nde büyük müteahhitler para kazandı, ancak küçük arsası olan vatandaşlar bir şey elde edemedi. Aynı sorun Mısri Camii çevresinde de bulunuyor. Bu bölgemizi müteahhitlere yedirmeyelim” diye konuştu.
1+1 YA DA 2+1 DAİRELER ÖNERİSİ
Mısri Camii çevresindeki kentsel dönüşüm için önerilerde bulunan Soner, şu ifadeleri kullandı:
“Kentsel Dönüşüm Yasası’na göre bir arsanın 3’te 2’sine sahip olan kişi, arsanın 3’te 1’inin bedelini de ödeyip arsayı tamamen elinde bulundurabiliyor. Bunu bu bölgemize uyarlarsanız, yoksul vatandaşlarımızı mağdur edersiniz. 30 metrekarelik bir arsası olana istimlak bedelini verseniz, tekrar ev kuramaz. Bu nedenle 1+1 ya da 2+1 boyutlarında 60 metrekarelik daireler yapılmalı. Şehri güzelleştirelim derken, yeni mağduriyetlere yol açılmamalı. Gerekirse kat sayısı fazlalaştırılmalı.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme