• Haberler
  • Genel
  • Mısırlıoğlu'ndan iktidara eleştiri bombardımanı

Mısırlıoğlu'ndan iktidara eleştiri bombardımanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Güney Beldesi'nde 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak seçimlerde orantısız bir güçle mücadele verdiklerini iddia etti. Mısırlıoğlu, iktidara veryansın etti   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel iktidarı eleştiri bombardımanına tuttu. 'VEFAT SAYILARI DOĞRU AKTARILMIYOR' Tüm Müslüman halkının geçmiş Ramazan [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Güney Beldesi’nde 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak seçimlerde orantısız bir güçle mücadele verdiklerini iddia etti. Mısırlıoğlu, iktidara veryansın etti

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel iktidarı eleştiri bombardımanına tuttu.
“VEFAT SAYILARI
DOĞRU AKTARILMIYOR”
Tüm Müslüman halkının geçmiş Ramazan Bayramı’nı kutlayan Muhammet Mısırlıoğlu, tam kapanma döneminde şehit olan Uzman Onbaşı Yasin Özdamar ve Özel Harekât Polisi Veli Kabalay’a Allah’tan rahmet, Türk halkına ve ailesine başsağlığı diledi. Pandemi sürecinde vakaların her geçen gün arttığını ifade eden Mısırlıoğlu, “Ne aşılananların sayıları, nede vefat eden vatandaşlarımızın sayıları ne yazık ki doğru olarak halka aktarılmıyor. Tek adam rejimi rotasından çıkmış, her an bir yere toslamaya hazır bir tren gibi ülkeyi yönetiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sayılar ile Sağlık Bakanının verdiği sayılar birbirini tutmuyor. Sağlık kuruluşlarının verdiği sayılar ise tam tersi. Açıkçası her kafadan bir yalan ses çıkıyor. Halkla dalga geçiliyor. Muhalefete inat eden zihniyet, hatalarının acısını vatandaşlarından çıkartıyor. Bizden daha kötü olan ülkeler maskelerini atarlarken, biz hala he rgün artarak devam eden vefat haberleriyle kahroluyoruz.” dedi.
“HAKLARIMIZI HARAM EDİYORUZ”
Muhammet Mısırlıoğlu, iş yeri aylardır kapalı olan esnafların vergi ve stopaj borçlarını ödemeleri için muhasebeciler ve vergi daireleri çalışırken, borcu ödeyecek esnafın işyeri açamadığını kaydetti. Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Cahilce ve bilgisizce bu ülkeyi yöneten ve sayesinde halkını açlığa terk eden, borcu nedeniyle intihar eden esnafımızdan haklarını helal etmelerini isteyen tek adama buradan sesleniyoruz. Parsel parsel sattığınız topraklarımız nedeniyle, özelleştirme adı altında sattığınız ve işsizliğe neden olduğunuz fabrikalar nedeniyle, yandaşlarınızı gözetleyim diye halkınızı ezdiğiniz neden ile haklarımızı helal etmiyoruz. Saçı bitmemiş yetim hakkı yediğiniz için tüm haklarımızı haram ediyoruz. İflas eden esnaf isyandadır. Ürünü para etmeyen çiftçi isyandadır. Geçinemeyen fakir isyandadır. Yeşili, doğası, sahili ve köyü talan edilen millet isyandadır. Ama müşteri garantili bir avuç yandaşın işleri tıkırındadır. Pişkin iktidar helallik istiyor. Milletimiz cevap veriyor: Helal Etmiyorum. Zafer Havalimanı için 2021’de garanti edilen yolcu sayısı 1 milyon 317 bin. 2021’de planlanan 208 iç hat seferinde tüm uçaklar dolsa 40 bin yolcu eder. Hazine’nin zarar etmemesi için her uçakta 6 bin 335 yolcu uçması gerek. Bu öngörüsüzlük tam bir yetim hakkıdır. Helal Etmiyorum.”
“KARAYOLLARI KAVŞAK ÇALIŞMASI VATANDAŞA EZİYET ÇEKTİRİYOR”
Karayolları kavşağına yapılacak olan alt geçit konusuna değinen Mısırlıoğlu, “Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Karayolları kavşağında yapılacak olan alt geçit inşaatı nedeniyle, Jandarma kavşağında bulunan Atatürk alt geçidinde yağmurlama hattı ile ilgili çalışma yapılacağını ve bu nedenle Atatürk alt geçidinin 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren kapatılacağını duyurdu. Proje hataları nedeniyle sıkça gündeme gelen kazaların arkasının kesilmediği Atatürk alt geçidi kapatıldı. Ülkemizde 17 gün tam kapanma uygulandı. Vatandaşımız evinde sokağa çıkma yasağındayken, araç trafiği yok denecek kadar azdı. Pek çok kentimizde Belediyeler bu kapanma sürecini çalışarak değerlendirdi. Her ne hikmetse Afyon Belediyesi bu sürede çalışmadı, çalıştırmadı. Bu kapanma zamanını değerlendiremedi. Şimdi buradan Belediye Başkanı Sayın Zeybek’e sormak istiyorum. Yoğun bir trafiğin olduğu Jandarma kavşağındaki Atatürk alt geçidinde yapılması gereken çalışmayı bu güne neden bıraktınız? Afyon Belediyesinde bu işin planlamasını yapacak kimse yok mu? Vatandaşımıza bu eziyet neden çektiriliyor? Yarın bir gün Belediye Başkanı Sayın Zeybek’te Cumhurbaşkanı gibi, Atatürk alt geçidinde yapılması gereken çalışmaları tam kapanma sürecinde başlatmadığı için halkımızdan helallik isterse şaşırmayın.” ifadelerini kullandı.
“2019’DA AK PARTİ’NİN ADAYI
PARTİSİNE OY VERMEDİ”
Aktif siyasette 35 yıldır bulunduğunu dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 20 yıl önceki Türkiye ile şu anki Türkiye’nin çok farklı olduğunu kaydetti. Mısırlıoğlu, “20 yıl önceki Türkiye de değişik partilerin tek başına iktidarlarını biz yaşadık. O dönemlerde ben Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptım. Biz iktidar partisine karşı dişe diş mücadele eder, vatandaşta hiçbirinden korkma, ürkme veya tırsmayı hiç görmedik. İktidar partisine rağmen Belediyeler alıp adaylar çıkardık. Biz Sinanpaşa ilçemize bağlı Güney beldemizde 3,5 ay önce Belediyelik hakkının mahkeme kararıyla iadesi sonrası partimizin il ve Sinanpaşa ilçe teşkilatları olarak ilçeye ve beldeye ortak yaklaşık 5 ziyarette bulunduk. Ziyaretlerimiz sırasında 7 yıl önce Güney Belediyesi’nin belediyelik hakkını elinden alan iktidar, Belediyelik hakkını kazanmak için mahkemeye başvuran vatandaşlarımıza 6 Haziran tarihinde ki seçimi kazanan Belediye Başkanının AK Partili olması halinde 7 yıl geriye dönük her ay hizmet payı olarak ödenen parayı kullandıracaklarını ifade etmişlerdir. Aksi halde seçimi kazanan Belediye Başkanı AK Partili olmazsa ‘muhtar’ yetkisinde bir Belediye Başkanı olacağını söyleyerek Güney beldesi kanaat önderlerine ve kazanma ihtimali olan bir arkadaşa ve çevresine baskı kurarak bu kişiyi aday yaptılar. O arkadaş AK Partili değildir. 2019 yılı seçimlerinde AK Parti’nin adayı AK Partiye oy vermemiştir. Ama seçimi o kazanacak diye ilçelerin tüm imkânlarını seferber ettiler. Kimse korkudan başka partiye adaylık başvurusu yapamadı. Ülkemizin geldiği durumu görün. Bunu İYİ Parti İl Başkanı olarak değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak söylüyorum.” dedi.
“SAYIN VALİM DEVLETİN VALİSİSİNİZ
BU SIFATTAN LÜTFEN VAZGEÇMEYİN”
İktidarın 83 milyonu pıstırdığını ileri süren Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Bir güney beldesinin yaklaşık bin seçmeni var. Böyle bir belediyeyi bile muhalefetin almasına dahi tahammül gösteremeyen bir Belediye tarafından yönetiliyoruz. İnsanlara baskı uygulanıyor. Gidiliyor, bakanlar görütülüyor, Vali bey götürülüyor. İlin protokolü götürülüyor. Tüm bunlar tam kapanma döneminde oldu. Tam kapanma döneminde arkadaşlar 7 yıl önce gasp ettikleri Belediye’den görüntü verdiler. O Belediye’yi İYİ Parti değil AK Parti kapattı. Ne acıdır ki kapattıkları Belediye’yi şimdi aman muhalefet almasın diye devletin tüm imkânlarını oraya seferber ediyorlar. Buradan Sayın Valime sesleniyorum; Bunların oyununa alet olmayın Sayın Valim. Siz devletin valisisiniz. Devletin Valisi olduğunuzdan eminim. Lütfen Devletin Valisi sıfatından vazgeçmeyin. Afyonkarahisarlı sizi seviyor, inanıyor, güveniyor. Yaptığınız hizmetlere müteşekkiriz, minnettarız. Öncülüğünü yaptığınız bütün projeleri destekliyoruz. Afyonkarahisarlı hemşehrilerim adına size teşekkürlerimi iletiyorum. Ama bu Güney Belediyesi seçimleriyle ilgili Güney Belediyesi’nde gördüğüm fotoğrafınıza çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. AK Parti’nin İl Başkanı gitsin orada siyasetini yapsın.” diye konuştu.
“MUHALEFETE ORANTISIZ
GÜÇ KULLANILIYOR”
Güney Beldesi’nde ki seçimler öncesi orantısız bir güç uygulandığını iddia eden Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefetin Belediye Başkan adaylarına ve temsilcilerine karşı orantısız bir güç uygulanmaktadır. Sandık görevlilerine dahi itimadı olmayan bir iktidar tarafından yönetildiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. O yüzden Allah bu millete akıl fikir versin. Tez vakitte bu milleti bu iktidarın gazabından kurtarsın. Biz Güney beldesinde İYİ Parti olarak adayımızı çıkarttık. İl Gençlik Kolları Başkanımız İsmail Enes Kamburoğlu kardeşimizi orada aday gösterdik. Kendisi lisans mezunu, eğitimli, kaliteli bir kişidir. Meclis Üye adaylarının tamamına yakını da üniversite mezunudur. 6 Haziran 2021 seçim tarihine kadar Sinanpaşa İlçe Teşkilatımızla birlikte seçim çalışmalarını yürütüceğiz.”
“VEYSEL BEY ÖNCE
ŞUHUT YOLUNU TAMAMLASIN”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nu da sert sözlerle eleştiren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Sayın Veysel Eroğlu 20 yıldır Afyonkarahisar’ın nimetini yiyor. 20 yıl bu milletin sırtında DSİ Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevinde bulundu. Hala daha Afyonkarahisar’ın Güney beldesinde içme suyu problemi varsa bu da Veysel beyin ayıbı olsun. Hala oralara gidip seçim vaadi olarak ‘Veysel Eroğlu Bakanımız da söz verdi, müjde verdi.’ aynen bu sözlerle yüzde 85 oranda oy alacağını iddia eden AK Parti İl yönetimi var. Kazanırlarsa o Belediye onlara helal değildir. Orada orantısız bir şekilde seçim mücadelesi veriyoruz. Hiçbir parti yöneticisine seçim çalışması için izin çıkarılmadı. Tam kapanma döneminde arkadaşlar orada komple çalışma yaptılar. O yüzden orada yapılanları basın mensuplarının takdirine bırakıyorum. Hala daha Veysel Bey şunu yapacak bunu yapacak diyorlar. Türkiye’de AK Parti ve Veysel Bey göreve geldiğinde sıfır yaşında olan çocuk bugün 20 yaşındadır. Veysel Bey önce gitsin Şuhut yolunu tamamlasın. 20 yılda 30 kilometrelik yol bitirilemedi.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme