• Haberler
  • Siyaset
  • Mısırlıoğlu, 'Sığınmacı Sayısı' İddiasını Sürdürdü

Mısırlıoğlu, 'Sığınmacı Sayısı' İddiasını Sürdürdü

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, geçen hafta gündeme getirdiği 'Afyonkarahisar'daki sığınmacı sayısı' iddiasını bu hafta da sürdürdü

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’daki Suriyeli sayısı konusundaki iddiasını bu haftaki basın toplantısında da sürdürdü.

Mısırlıoğlu, “Kayıtlı Suriyeli 10 bin küsur kişiyse bu ilde yaşayan Afganlılar var, diğer ülke vatandaşları var, bilmediğiniz ülkenin vatandaşları da burada. Ben genel anlamda 15 bin kelimesi kullandım. O gazeteci arkadaşa şunu sormak lazım.

Biz kapalı nüfus sayımı talebinde bulunduk. Türkiye’nin her yerinde 1 günlüğüne sokağa çıkma yasağı ilan edin, nüfus sayımı yapın. Kaç yabancı var, kaç kadın var, kaç çocuk var, kaç ihtiyar var, kaç genç var hepsi ortaya çıksın. Devletin elinde bir veri tabakası olsun” dedi. 

“YÜZDE 25’İ KAYIT DIŞI” İDDİASI

Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“İçişleri Bakanı’nın kendi ağzıyla burada yaşayan Suriyelilerin yüzde 25’inin kayıt dışı olduğunu söylediğini biliyorsunuz. 10 bin küsurun üstüne 2 bin 500’ü koyduğunuz zaman 13 bin eder. Bu Suriyeliler hiç mi doğum yapmıyor? Doğan çocuklar Türkiye’de doğduğu için, annesi babası Suriyeli çocuk Türk vatandaşı olarak kimlik veriyorlar.

Vatandaşlık verdiklerini niye söylemiyorlar? Şu an Afyonkarahisar Göçmen ofisinde benim bildiğim bir sürü Suriyeli var. Cebinde benim gibi kimlikleri var. Hodri meydan buyursun gidelim bakalım.

Yarım asırlık bir gazetenin köşe yazısında bunu bir siyasetçinin göçmenlerle olan eleştirisini içinden cımbızla alıp da sayı şuydu buydu polemiğe gireceğine bu acı halimizden nasıl kurtulacağımıza reçete arayan bir il başkanına destek vermesi gerekirdi.”

Bakmadan Geçme