Mısırlıoğlu, Belediye yönetimini eleştirdi

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, bazı totemlerin bakımsızlığı, hafta sonu meydana gelen su kesintisine vaktinde müdahale edilmediği iddiası ve Kocatepe Asri Mezarlığı kavşağıyla Paşa Camii önünde haftalardır devam yol çalışmasının uzaması nedeniyle Afyonkarahisar Belediye yönetimini eleştirdi İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün sabah partide basın toplantısı düzenleyerek gündemi yorumladı. 'KAZADA HAYATINI KAYBEDEN [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, bazı totemlerin bakımsızlığı, hafta sonu meydana gelen su kesintisine vaktinde müdahale edilmediği iddiası ve Kocatepe Asri Mezarlığı kavşağıyla Paşa Camii önünde haftalardır devam yol çalışmasının uzaması nedeniyle Afyonkarahisar Belediye yönetimini eleştirdi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün sabah partide basın toplantısı düzenleyerek gündemi yorumladı.
“KAZADA HAYATINI KAYBEDEN BERBERLERE ALLAH RAHMET EYLESİN”
12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbenin 41. yıldönümünü hatırlatan Muhammed Mısırlıoğlu, Allah’tan 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuzları Türk Milletine bir daha yaşatmamasını diledi. Mısırlıoğlu, “Bu topraklar için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve gazilerimize de şifalar diliyorum. 14 Eylül 2014 tarihinde tur otobüsünün kaza yapması sonucu vefat eden ilimizin berber esnafına kazanın yıldönümünde Allahtan rahmet, ailelerinede sabırlar diliyorum.” dedi. Mısırlıoğlu tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftasını da kutladı.
“BELEDİYE TOTEMLERİN BAKIMINI YAPMALI”
Afyonkarahisar’ın çeşitli noktalarında yer alan totemlerde şehre hizmet eden önemli kişilerin isimlerinin yer aldığını belirten Mısırlıoğlu, “Üzülerek belirtmek istiyorum ki bu totemlerde yazılı bulunan isimler okunmayacak derecede yıpranmış. Belediyemizden bu totemlerin bakımlarının yapılmasını istiyoruz. Bu görüntüler yakışmıyor. Ağustos ayını şehrimizde ve ilçelerimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret ederek geçirdik. Bu ziyaretler sırasında gördüğümüz manzara ürkütücüydü. Her yerde sokak köpekleri var. Başıboş köpekleri okula giden çocuklarımıza, kadınlarımıza saldırmaktadır. Bu köpekler büyük tehlike arz ediyor. Bir an önce Belediyeler tarafından bu sokak köpekleri toplanmalı ve onlar için gerçek yaşam alanları oluşturulmalı. Köpeklerin bakımları yapılmalı ve belirli merkezlerde tutulmalılar. Tekrar sokaklara bırakılmamalılar. Hayvanlarında insanlar kadar yaşam hakkı vardır. Biz bu merkezleri yapan Belediyelerimizi ziyaret ederek kutlayacağız. Gerekirse yardımda da bulunacağız.” diye konuştu.
“SABAHA KADAR SU ARIZASINA MÜDAHALE EDİLMEDİ”
Geçtiğimiz hafta sonu il merkezinde yaşanan su kesintisine değinen Mısırlıoğlu, “Geçtiğimiz 10 Eylül 2021 Cuma gecesi yaşanan su arızası nedeniyle şehrin önemli bir kısmına su verilemedi. Bu tür arızalar olabilir. Ama yanlış olan bir şey var. Bize vatandaşlarımız tarafından iletildi. Gece su arızası olunca Belediyenin su arıza ekibinin vanaları keserek sabaha kadar arızaya müdahale etmediğidir. İtfaiye, kanalizasyon ve su arıza ekipleri 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Her tür arızaya anında müdahale edilmelidir. Siz neden müdahale etmediniz, halkımızı susuzlara mahkûm ettiniz bu size yakışmadı.” şeklinde konuştu.
“SOSYAL SORUMLULUĞUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEK GÖREVİNİZDİR”
Kocatepe Asri Mezarlığı kavşağıyla Paşa Camii önünde haftalardır devam eden yol ve kavşak düzenlemesinin uzun sürdüğünü söyleyen Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Toplasanız beş yüz metre uzunluğunda bir yol. Trafiğin yoğun olduğu bir bölgedir. Haftalardır orada çalışıyorsunuz. Burada vatandaşlarımız karşıdan karşıya geçemiyor. Hemen yakında bir hastane var. Yaşlı vatandaşlarımız ezilme tehlikesi altında. Bu zulüm niye? İnsan gece gündüz uyumaz iki günde bitirir. Bu tür yüzlerce örnek size gösterebiliriz. Bir an önce o bölgedeki çalışmayı tamamlayın. Şehrimize yakışmıyor. Paşa Camiinde ise ayrı bir komedi var. Cenazeler bu camimizden kalkıyor. Neredeyse her gün cenaze namazı kılınıyor. Camiye gelen vatandaşlarımız çimenlerde, yerlerde, taşlarda oturuyor. Çok mu zor oraya banklar koymak. Sosyal sorumluluk gereğini yapmak sizin görevinizdir.”
“BİZDE BELEDİYE BAŞKANIMIZI ELEŞTİRİYOR İYİ ŞEYLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, telefonla bağlandığı televizyon programının konuğu İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’a küfür ettiğini belirten Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Biz bu küfür nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanını kınıyoruz. Bizde Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i eleştiriyoruz, iyi şeylerde de teşekkür ediyoruz. Muhalefetin görevi eleştirmektir. Kimse kimseye hakaret ve küfür edemez. Biz söylenen hakaret ve söylemi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanına iade ediyoruz.”
“MANSUR YAVAŞ BAŞKAN GURURLANDIRDI”
“Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş’a yaşatmış olduğu gurur nedeniyle teşekkür ediyorum.” diyen Mısırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte gerçekleştirdiği projeler, şeffaf yönetim uygulamaları, toplum sağlığının korunması ve vatandaşların kendini güvende hissetmesi için hayata geçirdiği uygulamalarla takdir topluyor. Sayın Başkan, Belediye Başkanları Vakfı tarafından düzenlenen 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü’ne aday gösterilmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 21 ülkeden 32 Belediye Başkanının aday gösterildiği ‘2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü’nü kazandı. Daha önce de Uluslararası Şeffaflık Derneği ve İnsani Geliştirme Vakfı tarafından şeffaflık ödülüne layık görülen Yavaş, 21 ülkeden 32 belediye başkanın aday gösterildiği aday listesinde Türkiye’de tek, Asya’da ise dört Belediye Başkanınından biri olmuştu. Başkanımıza yaşatmış olduğu gurur nedeniyle teşekkür ederim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme