Mısırcılar dertli – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın değişik noktalarında közde, bardakta ve haşlama şeklinde mısır satışı yapan Mısırcı esnafı, Afyonkarahisar Belediyesi'nin 'mangal yasağı'na tepki gösteriyor.Mısırcıların bir çoğunun tercihi olan köz mısıra böyle bir yasak geldiğini söyleyen Mısırcı Esnafı Muammer Ülgüt, '10 senedir Anıtpark'ta haşlama, köz ve bardakta mısır satıyorum. Geçen gün çocuk istismarına yönelik protestoya katılmak için gelen Belediye Başkanı Burhanettin [&hellip]

Afyonkarahisar’ın değişik noktalarında közde, bardakta ve haşlama şeklinde mısır satışı yapan Mısırcı esnafı, Afyonkarahisar Belediyesi’nin “mangal yasağı”na tepki gösteriyor.
Mısırcıların bir çoğunun tercihi olan köz mısıra böyle bir yasak geldiğini söyleyen Mısırcı Esnafı Muammer Ülgüt, “10 senedir Anıtpark’ta haşlama, köz ve bardakta mısır satıyorum. Geçen gün çocuk istismarına yönelik protestoya katılmak için gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yandaki gence mangalı kaldırmasını söylediğini genç bana gelerek anlattı. Genç mangalı hemen söndürdü ben de gördüm. Bugünden itibaren de tamamen mangalın yasaklanacağını söylemiş. Zabıta Amiri Osman bey gelerek mangalın yasaklandığını ve bugünden itibaren yasaklandığını beyan etti. Fevri uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Diğer illerde böyle bir uygulama yok” dedi.
Simit tezgahlarının belediye tarafından yaptırıldığını söyleyen Ülgüt, “Daha önce Belediye Başkanımıza simit tezgahlarının çok güzel olduğunu ve mısırcı esnafına da böyle güzel tezgahlar yapılması şeklinde istekte bulunduk. Belediye tarafından yapılan tezgahlar daha güzel ve tek tip olur. Bizler de üzerimize düşeni yaparız. Tezgahların yapımı ve tesliminin bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme