Misge, 'Sünnet Üzerine Sağlıklı Yaşamı' anlattı
Editör, Yazar, Gerçek Tıp Kitabı Editörü, Alternatif ve Holistik Sağlık Danışmanı Hatice Misge, memleketi Afyonkarahisar'da hafta sonu 'Sünnet Üzerine Sağlıklı Yaşam' başlıklı bir konferans verdi. Afyon Lisesi Toplantı Salonu'nda hanımlara özel Cumartesi günü gerçekleştirilen konferansa yoğun katılım gösterdi.'İLİMLE BİLİM YERLİYERİNE OTURTMALI'Aslen Afyonkarahisarlı olan ve Gerçek Tıp Kitabı Editörü Hatice Misge 'Sünnet Üzerine Sağlıklı Yaşam' konulu [&hellip]
Editör, Yazar, Gerçek Tıp Kitabı Editörü, Alternatif ve Holistik Sağlık Danışmanı Hatice Misge, memleketi Afyonkarahisar’da hafta sonu “Sünnet Üzerine Sağlıklı Yaşam” başlıklı bir konferans verdi. Afyon Lisesi Toplantı Salonu’nda hanımlara özel Cumartesi günü gerçekleştirilen konferansa yoğun katılım gösterdi.
“İLİMLE BİLİM YERLİ
YERİNE OTURTMALI”
Aslen Afyonkarahisarlı olan ve Gerçek Tıp Kitabı Editörü Hatice Misge “Sünnet Üzerine Sağlıklı Yaşam” konulu detaylı bir konferans verdi. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konferans vermesine rağmen memleketinde olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Misge, sunumu sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı. İlim ve bilim kavramlarını iyi kavrayıp yerli yerine oturtmak gerektiğini vurgulayan Hatice Misge, “İlim ve bilim kavramlarını yerli yerine oturtmak gerekiyor. Bilim sınırlıdır. Bilimin verdiği bir hüküm bir süre sonra değişebilir. Bilim Allah’ın ilmine yetişemez. Ayeti kerime de buyurulduğu gibi. ‘Allahım bana eşyanın hakikatini göster’ Peygamberimizin (SAV) sıkça yaptığı dualardan birisi de budur. Peygamberlere veran sahiplerine ilham yoluyla farklı derecelerde farklı ilimler bahşedilmiştir. Buna ‘vedud ilmi’ diyoruz. Allah’tan doğrudan gelen ilime peygamberlere ve bazı zatlara doğrudan gelen bilgiye ‘vedud ilmi’ diyoruz. Araştırma ve keşifle elde edilen bilgiye ise bilim diyoruz.” dedi.
“ARAŞTIRMA DÜŞÜNME
SORGULAMA ŞART”
Bilim adamlarının elde ettikleri bilgilerin Kur’an-ı Kerim ve hadislerle örtüşüyor, çelişmiyorsa onlara gerçek bilgi denileceğini belirten Hatice Misge, günümüzde bilimin çok kutsandığını hatırlattı. “Elbette bilimin peşinde olacağız, elbette araştıracağız” diyen Misge, “Kur’an-ı Kerim’de Allah-u Teala sürekli bizi düşünmeye ve araştırmaya yönlendiriyor. ‘Gökyüzüne bakmaz mısınız? Siz ne kadar da az düşünürsünüz’ buyuruyor. Elbette araştıracağız ancak bugüne kadar bilimsel olduğu için sorgulamaksızın kabul edilen bir çok sağlık ve beslenme kuralı defalarca kendini yenilemiştir. Beş duyu olmadan dünyayı algılamamız mümkün değildir. Ancak bu beş duyumuzla imkanlarımız sınırlıdır. Mesela bir insan hayvanların gördüğü herşeyi göremez, bir köpeğin duyduğu tüm sesleri duyamaz. İnsanın beş duyusunun yetersizliği ile elde ettiği bilgilerin yetersizliği insanı yanıltabilir. Aynı noktaya bakan 30 kişinin gördüklerinin birbirinden farklı olması ya da bir zaman ortaya konulan bir fizik kanununun bugün tamamen değişmesi gibi.” diye konuştu.
“YA KAZANILIR YA KAYBEDİLİR”
Hatice Misge, dünyada belirli bir zaman geçirecek olan insanın sağlıklı ve huzurlu bir hayatı yaşarken aynı zamanda sonsuz hayata hazırlanması için kıyamete kadar geçerli, doğru, geniş bir hayat bilgisine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Misge şöyle konuştu:
“İnsan hayatı bir defa yaşanır. Üzerinde dikkatle düşünmek gerekir. Kazanırsak kazandık, kaybedersek de kaybettik. Allah muhafaza.”
Misge doğru bilinen yanlışları detaylarıyla anlattığı sunumu akabinde dinleyicilerin yönelttiği soruları cevaplandırdı. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi