Misafirperver eleştiri – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, AK Partil milletvekillerine seslendi. Yılmaz, milletvekillerinin Afyonkarahisar'daki misafirperverliği göreceklerini, ancak sorunlara da şahit olacaklarını belirtti Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Afyonkarahisar'ın sorunlarını dile getirdi. Yılmaz, 'İlimize gelirken eminim ki bir çoğunuz yaptığınızı söylediğiniz ama bir türlü [&hellip]

Misafirperver eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, AK Partil milletvekillerine seslendi. Yılmaz, milletvekillerinin Afyonkarahisar’daki misafirperverliği göreceklerini, ancak sorunlara da şahit olacaklarını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Afyonkarahisar’ın sorunlarını dile getirdi. Yılmaz, “İlimize gelirken eminim ki bir çoğunuz yaptığınızı söylediğiniz; ama bir türlü tamiratını tamamlayamadığınız duble yolları kullanıp geleceksiniz. Emirdağı geçerken Emirdağ’dan Antalya’ya olan uzaklığı 100 kilometreden fazla kısaltan bir yol var, Emirdağ, Bolvadin, Çay, Dinar Porsuma Kavşağı’na kadar olan yol Sayın Başbakandan rica ediyorum defalarca dile getirdim ölümlü kazaların da olduğu, ekonomik kayıpların yaşandığı bu yolu ulaştırma bakanına bir göndersin de duble yol yapılabilir mi bir baksın? Buraya yetkililer teşrif edecek olursa zamanında 1500 ailenin ekmek yediği Çay ilçemizde haraç mezat özelleştirme adı altında sattığınız ve şu anda kapanmış olan SEKA arazisinin yürekler acısı durumunu da de görmenizi isterim” dedi.
HAVAALANI’NA DİKKAT
Milletvekillerinin birçoğunun Afyonkarahisar’a karayolu ile geleceklerini hatırlatan Yılmaz, Zafer Havaalanı’nın çalışıp çalışmadığının araştırılmasını istedi. Yılmaz, “Birçoğunuz karayolu ile geleceksiniz bizim içinde yaptığınızı iddia ettiğiniz binlerce yolcu garantisi verdiğiniz Zafer Havalimanı var, oradan gelmenizi isterdim! Demek ki işlevsel ve kullanışlı gelmiyor kimseye. Sayın Başbakan Ulaştırma Bakanı’na bir soruversin Afyona kadar gelmişken; bu havalimanından yılda kaç yolcu yararlanıyor? Biz kaç yolcu için işletmeciye havadan para ödüyoruz diye?” ifadelerini kullandı.
KOCATEPE’Yİ ZİYARET EDİN
Afyonkarahisar’daki atıl binaları da hatırlatan Yılmaz, “Afyon’a geleceksiniz 5 yıldızlı otellerde yerleriniz hazır misafirperver bir iliz, ancak otellerden çıkmadan halkın yanına gitmeden, Afyonu gezmeden olmaz, hemen kalacağınız otelin 50 metre ötesinde bir Olimpik Yüzme Havuzu var bahçesinde sporcu değil koyun ve danaların dolaştığı bir yüzme havuzu tamamen atıl vaziyette. Yine bu olimpik yüzme havuzun hemen yanında 20 metre ötesinde inşaat halinde bir müze binası var 1 yıldır çivi çakılmıyor müteahhidi kaçmış. 5 yıldızlı oteller güzel hoş ancak gelen misafirler burada kalıp şehre adım dahi atmadan gidiyor Kültür ve Turizm bakanımızı Milli Mücadele’nin başlangıç noktası olan Kocatepe’ye bir gönderseniz de bu yerlerin tarihine, destanına yakışır bir hale gelmesi için çalışmalar yapsa..Bu arada, sebebi henüz belirlenemeyen patlama yüzünden şahadet şerbetini içmiş 25 şehidimizi de unutmazsanız sevinirim” diye konuştu.
KİLİM HATIRLATMASI
Yılmaz, konuşmasında “kilim” göndermesi de yaparak “Meşhur kaymağımızdan, lokumumuzdan, sucuğumuzdan, pastırmamızdan tadın ve hediye olarak gönül rahatlığı içinde götürebilirsiniz. Ankara yolunda dönerken İscehisar’ın mermer hediyeliklerinden Bayat’tan Hakiki Bayat Kilimi alabilirsiniz, özellikle almanızı öneririm zira kamuoyunda Genelkurmay Başkanımız ve Valimiz ile oldukça kötü imaj kazanan kilimlerin namını kurtarın” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

KAPANAN BELDELER
NE OLACAK?

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kapanan belderi de gündeme taşıdı. Yılmaz, “Afyon’da idareciler ve yöneticiler her uzatılan mikrofona açıklama yapıyor, kapanan beldelerin 40 milyon TL borcu var diyor. Ama çıkartılan yasanın gereği olarak bu belediyelerin İller Banka-sı’ndan yılda 20 milyondan 5 yıl için yaklaşık 100 Milyon TL alacağı payları hiç dikkate almıyorlar. Yine bu belediyelerin birçoğunda gelir getiren dükkânlar, akaryakıt istasyonları, tesisler, tarım arazileri, araçları, iş makinaları ve arsaları var bunlarda özel idareye devredildi, bunlarında gelirleri, değerleri hesaba hiç katılmıyor bir an önce zaten belediyelikleri elinden alınan bu insanlarımızın öz varlıklarını da satmanın derdine gidiyorlar. Nüfusu 2000’in altına düştüğü için kapatılan 47 beldemizin bugün nüfusu 2000’in üzerinde. Okulların kapanması ve gurbetçilerimizin dönüşü ile yaz aylarında buraların nüfusu 3-4 bini aşar. Allah korusun bir yangın olsa müdahale de edilmez, bir su, kanalizasyon arızası olsa da müdahalede edilmez” dedi.

Bakmadan Geçme