• Haberler
  • Genel
  • Misafirperver Başkana takdirname – Kocatepe Gazetesi

Misafirperver Başkana takdirname – Kocatepe Gazetesi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilçe ve beldelere gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Emirdağ İlçesine bağlı Gömü Beldesine, Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve 7 kurum müdürüyle bir ziyaret gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin’e, başarılı çalışmalarından dolayı ve geçtiğimiz aylarda yaşanan sert hava şartlarında yolda mahsur kalan vatandaşlara gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti Afyonkarahisar Valisi [&hellip]

Misafirperver Başkana takdirname

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilçe ve beldelere gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Emirdağ İlçesine bağlı Gömü Beldesine, Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve 7 kurum müdürüyle bir ziyaret gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin’e, başarılı çalışmalarından dolayı ve geçtiğimiz aylarda yaşanan sert hava şartlarında yolda mahsur kalan vatandaşlara gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu beraberinde İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Tonyukuk Çimen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akkuş, İl Telekom Müdür Yardımcısı İbrahim Güney İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu ile birlikte Emirdağ İlçemize bağlı Gömü kasabasında incelemelerde bulundu.
Talep ve istekleri dinlediler
Emirdağ İlçe Kaymakam Vekili Bedirhan İmamoğlu, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, Emirdağ İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Demir ve Mevlüt Ergürbüz diğer kasaba belediye başkanları tarafından Gömü Belediyesi Hizmet binası önünde karşılandı.
Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet Gömü Belediye Başkanının makamında Gömü’lü vatandaşlarla bir araya gelerek Belediye Başkanı Hakkı Tekin ile vatandaşların talep ve isteklerini dinlediler.
Gömü’lüler yardıma koştular
Burada bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu “Gömü beldemiz bizim için önemli, Gömü’nün en önemli hususlarından biri Ankara yolu üzerinde olmasıdır. Bu yıl kış çok sert geçti. Bunun sonucunda Afyonkarahisar-Ankara karayolu üzerinde Gömü civarında yollar kapandı. Bu yol üzerinden geçen birçok araç yolun kapanması nedeniyle 5-10-20 saat mahsur kaldılar. Yolda kalan, yardıma ihtiyacı olan insanlara Devletin kurumları, Karayolları ve Köy Hizmetleri gibi kurumlar müdahalede yetersiz kalınca, olay mahalli olan Gömü Belediyesi’nden yardım istedik. Gömü Belediye Başkanımız Gömü halkına yardımcı olalım çağrısında bulunduğunda tüm Gömü’lüler yardıma koşmuşlardır. Bu davranış Türk ve İslam kültüründeki misafirperverliğin en düzeyde gösterilmesi bizleri bir hayli sevindirdi. Gömü Belediyesi ve Gömü halkının yolda mahsur kalanlara karşı yapmış olduğu her tür yardım bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Gömü Belediyesine ve Gömülü hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Gömü’den Devlete isyan, eleştiri gibi şeyler duymadık
Gömü, Vatanını ve Milletini seven insanların harman olduğu yerdir diyen Vali Balkanlıoğlu; “Gömü, çok zengin ve Devletin imkânlarından sonuna kadar yararlanan bir yer değil. Buna rağmen Gömü’den Devlete isyan, eleştiri gibi şeyler duymadık. Allah Devlete, Millete zeval vermesin diyerek haklarına razı oluyorlar. Geçtiğimiz günlerde Brüksel’e gittim, oralarda Gömü’lü vatandaşlarımız vardı. Onların size selamını getirdim. Onlarda buraların hasretini çekmekte, Türkiye ilerlesin daha iyi konuma gelsin diyorlar. Yani Türkiye’deki gelişmeler onları da çok sevindiriyor. Bu anlamda Gömüde birçok gelişme oldu. Mesela bir tabela yaptırdık Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklardasınız şeklinde, Afyonkarahisar’dan geçenler Afyonkarahisar’ın kutsal bir yer olduğu bilincinde olsunlar. Bizler hangi partiden, hangi dinden ve hangi görüşten olursak olalım birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, hepimizin kardeş olduğunu unutmadan ve bize bizden başka dostun olmadığı bilincinde olursak bizi hiç kimse yıkamaz. Çanakkale’yi hatırlayın birçok yabancı millet ve devletler bir araya gelmişler, fakat bizim inancımız, birlik ve beraberliğimiz karşısında duramamışlardır. Biz işte bu birlik beraberliğimiz olduğu sürece kimse bizi yıkamaz.” şeklinde konuştu.
Başkan Tekin’e
takdir belgesi verildi
Gömü’de çok güzel hizmetlerin verildiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Belediyenin borcunun olmadığı ve birçok önemli ve yararlı çalışma içerisinde olduğu görünüyor. Dolayısıyla buradaki başarılı çalışmalarından dolayı, Afyonkarahisar’ın vitrini ve yüz akı olan Gömü Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kışın sert ve uzun geçmesi sonucu kapanan Afyonkarahisar-Ankara karayolunu açılması ve yolda mahsur kalan vatandaşlarımızın misafir edilmesinde göstermiş olduğu azim ve gayretli çalışmaları ve ayrıca Türklüğün ve Müslümanlığın kültürünü, misafirperverliğini en iyi şekilde gösteren Gömü halkı adına, Gömü Belediye Başkanına takdirname veriyorum. Bu takdirname Afyonkarahisar’da bu tür hizmetler için verilen ilk belgedir. Belki bir maddi değeri yok ama manevi değeri çok büyüktür“ dedi.
Protokol Tarım Kent
binalarının temelini attı
Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler daha sonra TOKİ tarafından Gömü Kasabasına yaptırılacak olan 55 adet Tarım Kent binalarının temellerini birlikte attıktan sonra Gömü Kasabasındaki ziyaret ve incelemelerini tamamladılar. Vali Balkanlıoğlu Gömü Kasabasındaki programdan sonra beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte İscehisar İlçesine geçerek, İscehisar Meslek Yüksek Okulunun yanındaki araziye yapılması planlanan İmam-Hatip Lisesi arazisinde incelemelerde bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme