'Misafirhaneyi kullandırmadım diye böyle yapıyor'

İGM Eylül ayı toplantıları dün yapılan son oturumla tamamlandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, son toplantıya katılarak şahsına yöneltilen soruları cevaplandırdı. Toy, İGM Üyesi Nurettin Birliktir'in, ortağının İl Özel İdaresi misafirhanesinde konaklamasına izin vermediği için böyle davrandığını ima etti İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi dün sabah Meclis [&hellip]

İGM Eylül ayı toplantıları dün yapılan son oturumla tamamlandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, son toplantıya katılarak şahsına yöneltilen soruları cevaplandırdı. Toy, İGM Üyesi Nurettin Birliktir’in, ortağının İl Özel İdaresi misafirhanesinde konaklamasına izin vermediği için böyle davrandığını ima etti

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının beşinci ve son birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda tamamlandı. Ekim ayı toplantılarının birinci birleşimi 3 Ekim 2022 Salı sabah saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak.
ÖDENEK AKTARIMLARI OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nün, Dinar ilçesinde bulunan devlet hastanesi hasta tuvaletleri aşınma ve tesisatlarında tadilat için 85 bin TL ödeneğin Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Sandıklı Mahalli İdare Birlikleri harcama kaleminde bulunan ödenekten 500 bin TL ödeneğin Sandıklı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Bolvadin Köylere Hizmet Götürme Birliğine 2 milyon TL aktarılmasını uygun gören raporlar kabul edildi. İl Sağlık Müdürlüğüne başka kalemlerde bulunan 362 TL ödenek bir adet Alkon Centurion Gold Facomulsifikasyon cihaz alımı harcama kalemine aktarılmasına karar verildi.
TOY’DAN BİRLİKTİR’E MİSAFİRHANEYİ KULLANDIRMAMA İMASI
Toplantının sonunda İl Genel Meclisi’nde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, meclisi bir haftadır meşgul eden bazı soruları cevaplandırdı. Yaptığı açıklamalar sırasında İGM’nin AK Partili üyesi Nurettin Birliktir’in kendisiyle ilgili sorularına değinen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, Birliktir’in ortağının İl Özel İdaresi misafirhanesinde konaklamasına izin vermediği için böyle davrandığını ima etti. Toy, İGM toplantısında İl Özel İdaresi misafirhanesinin özelliklerini anlatarak Afyonkarahisar Valiliği’ne TRT’den gelen basın danışmanı ile yardımcısının bu misafirhanede konakladığını, başka konaklamaya izin veremediklerini bildirdi. Geçtiğimiz günlerde İGM Üyesi Nurettin Birliktir’in ortağıyla ilgili konaklama talebinde bulunduğunu ve kendisinin de buna izin veremediğini anlatan Toy, Birliktir’in kendisine yönelik tavırlarının bu olaydan kaynaklandığını ima etti. Toy’un cevabı üzerine söz alan İGM Üyesi Nurettin Birliktir ise bu imaya tepki göstererek, “Sayın Genel Sekreter kendisiyle ilgili iddiaları gündeme getirip açıklama imkânı verdiğim için bana teşekkür etmeli. Ama kendisi bu tür imalarda bulunuyor.” dedi.
TOY: DEFTERDARLIKTAN 3 PERSONEL GEÇİŞYAPTI
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, MHP Merkez Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk’ün sordu soruları cevaplandırdı. Afyonkarahisar Defterdarlığı’ndan İl Özel İdaresine 3 personelin geçtiğini belirten Toy, “Muvafakkatla Defterdarlıktan personel aldık. Dinar İlçe Özel İdare Müdürümüz Mehmet Özer, merkezde Emlak ve İstimlâk Müdürümüz Münir Süngü ve Yol Şube Müdürlüğümüzde görevli Veri Kontrol İşletmeni Halil Karaca naklen geçmişlerdir. Toy, Sultandağı GES Projesi hakkında da Ertürk’e bilgiler aktardı.
ALTAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE BAŞARILAR DİLEDİ
İGM Şuhut MHP Üyesi Ali Altan gündem dışı söz alarak 2022-2023 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi. Altan şöyle konuştu: “Tüm öğrencilerimize yeni başlayacak öğretim yılında başarılar diliyorum. Aynı zamanda Sayın İl Milli Eğitim Müdürüne de başarılar diliyorum. İnşallah bu yıl Afyonkarahisar’ı eğitimde istenilen seviyeye taşır temennisinde bulunuyorum.”
YAĞCI ÇOBAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
İGM Merkez İYİ Parti Üyesi Alper Yağcı, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi. Yağcı şunları kaydetti: “İnşallah yeni eğitim öğretim dönemi başarılı olur. Dünya da ses getiren Motokros Şampiyonası bu yılda düzenlendi. Bu yıl en iyi tanıtım ödülünü de Afyonkarahisar bu şampiyona sayesinde almış oldu. As Başkanımızla geçtiğimiz yıllarda görüşmüştüm. Motokros’un Afyonkarahisar’a kazandırılmasında ki en büyük etken İl Genel Meclisi Başkanımız o dönemin Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Çoban’dır. Bu vesileyle kendisine böyle bir imkânı kazandığırdığı için teşekkür ediyorum.” Burhanettin Çoban, merkez dışında ilçelerde olması nedeniyle davet edildiği ödül törenine katılamadığını, güzel bir organizasyona imza atan Afyonkarahisar Belediyesi ve ilgilileri canı gönülden kutladığını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme