“Misafir Anneler Projesi” hayata geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmaları doğrultusunda Afyonkarahisar'da Çocuk Evlerinde kalan çocuklara manevi destek vermek amacıyla oluşturulan “Misafir Anneler Projesi” hayata geçti Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu'nun katkılarıyla ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin eşi Aslı Türkmenli'nin ve Emniyet Şube Müdürlerinin eşleri, Polis Okulu Şube Müdürlerinin eşleri ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin [&hellip]

"Misafir Anneler Projesi" hayata geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmaları doğrultusunda Afyonkarahisar’da Çocuk Evlerinde kalan çocuklara manevi destek vermek amacıyla oluşturulan “Misafir Anneler Projesi” hayata geçti

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu’nun katkılarıyla ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin eşi Aslı Türkmenli’nin ve Emniyet Şube Müdürlerinin eşleri, Polis Okulu Şube Müdürlerinin eşleri ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin eşlerinden oluşan heyet, “Misafir Anneler Projesi” kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sorumlusu Ahmet Aşık ve Sosyal Çalışmacı Ayşe Kurt’tan bilgiler aldılar.
Çocuk Evleri hakkında bilgiler veren Aşık, il genelinde toplam 7 Çocuk Evinin bulunduğunu, iki buçuk yıldır bu evlerin faaliyet gösterdiğini söyledi. Bunların 3’ünün Erkek, 4’ünün ise Kız evi olduğunu, evlerde 3 bakıcı annelerinin bulunduğu hatırlatan Aşık, bu çocukların maddi şeylere değil manevi getirisi olan paylaşımlara ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Sosyal Çalışmacı Ayşe Kurt ise evlerde yapılan çalışmaların vardiyalı görevliler tarafından yapıldığını söyledi.
Kurt, “Amacımız çocuklarımıza aile ortamını tanıtmak ve yaşatmaktır. İlimizin değişik semtlerinde bulunan ‘Çocuk Evleri’mizde komşuluk ilişkilerini tatmalarını sağlamak, onlarla sevginizi paylaşmak.” diye konuştu.
Bayan Balkanlıoğlu ise “İlk aşamada evlere yapacağımız ziyaretlere misafir anneler olarak katılacağız. Misafir Annelerimiz ikişer kişiden oluşacak ve her hafta değişecektir. Yapacağınız ziyaretlerde göreceksiniz ki çocuklarımız çok marifetliler. Ben daha önce misafir oldum ve yapmış oldukları ikramlar beni şaşırttı. Onların gerçekten de maddi şeylerden çok manevi desteğe ihtiyaçları var. Ben inanıyorum ki yüreği yüzyıllardır sevgi ile atan Türk Kadınının çocuklarımızla çok güzel paylaşımları olacaktır. Şimdiden bu projeye gönül vermiş, yüreği sevgi dolu annelerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme