Mirac'ın şehri Kudüs'ün işgali kabul edilemez

İlim Yayma Cemiyeti öncülüğünde pek çok sivil toplum kuruluşunun da katıldığı basın açıklamasında Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Seçkin İşgüzar tarafından basın açıklaması yapıldı.İmaret Camii bahçesinde dün Cuma namazına müteakip gerçekleştirilen basın açıklamasında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok [&hellip]

İlim Yayma Cemiyeti öncülüğünde pek çok sivil toplum kuruluşunun da katıldığı basın açıklamasında Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Seçkin İşgüzar tarafından basın açıklaması yapıldı.
İmaret Camii bahçesinde dün Cuma namazına müteakip gerçekleştirilen basın açıklamasında; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
İSRAİL HER YÖNTEME BAŞVURUYOR
Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına konuşan Seçkin İşgüzar, İslam coğrafyasında ki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail’in, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarının devam ettiğini kaydetti. Halkın ve tüm insanlığın bu bölgede akan tüm kanın ve iç savaşların tüm terör olaylarının arkasında ya da doğrudan İsrail’in bulunduğuna değinen İşgüzar, “Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye’ye ait topraklarında içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır” dedi.
“MÜSLAMANLAR ANCAK KARDEŞTİRLER”
Seçkin İşgüzar, başta Filistin olmak üzere; Suriye de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslümanlara direnişlerinde yalnız olmadıklarını göstermek için toplanıldığını belirtti. İşgüzar, “Ayetin ete kemiğe bürünmüş halini göstermek için ‘Müslümanlar ancak kardeştirler’ demek, bunu haykırmak için bir aradayız. Maalesef uluslar arası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarında ki kirli postallarla Mescid-i Aksa’ya girdiler. Aynı kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur’an-ı Kerimeleri yere attılar. Cami içinde ki Müslümanları tartakladılar. Dışarıda olayları protesto eden Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı” diye konuştu.
DESTEK EL ALTINDAN VE AÇIKTAN
Bir haftadır İsrail tarafından yürütülen kışkırtma ile Filistin’de kan dökülmeye çabalandığını dile getiren İşgüzar, “İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. Terör örgütü İsrail’in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasında ki sapkın düşünce olan siyonizm tüm insanlık için 7 gün 24 saat problem üretmektedir. Siyonist İsrail’in bu küstah davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. BM, NATO, ABD ve AB İsrail’in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadırlar” şeklinde konuştu.
KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİL
İsrail’i İslam coğrafyasının parçalanmışlığı ve Müslümanların sessizliğiyle Müslüman halkların başında ki liderlerin İslam ülkelerine kayıtsız kalmalarının cesaretlendirdiğini belirten İşgüzar, “Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgede ki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail’dir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Burada yaptığımız açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler yakındır” ifadelerini kullandı. Açıklama sonunda “Kahrolsun İsrail” v.b sloganlar atan grup dağıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme