Miraç Kandili ve 23 Nisan birlikte kutlandı

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nde düzenlenen programda Ankara’da yaşayan çok sayıda Afyonkarahisarlı bir araya geldi. ernek Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bu iki bayramın aynı güne denk gelmesiyle bu programın daha da bir önem kazandığını söyledi. Özerkan, “Bir taraftan yüce Peygamberimiz’in (S.A.V.) miraca çıktığı gecenin sene-i devriyesini [&hellip]

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nde düzenlenen programda Ankara’da yaşayan çok sayıda Afyonkarahisarlı bir araya geldi. ernek Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bu iki bayramın aynı güne denk gelmesiyle bu programın daha da bir önem kazandığını söyledi. Özerkan, “Bir taraftan yüce Peygamberimiz’in (S.A.V.) miraca çıktığı gecenin sene-i devriyesini kutlarken, bir diğer taraftan TBMM’nin kuruluşu ve büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümünün aynı güne denk gelmesi, bu iki bayramı birden kutlamamıza ve bizim bu programı hazırlamamıza vesile oldu. Bu duygularla öncelikle siz değerli katılımcı kardeşlerimin şahsında tüm islam aleminin miraç gecesini kutluyorum. İnşallah hayırlara vesile olsun. Ülkemizin varlığının, birliğinin, kardeşliğinin korunmasına ve güçlenmesine vesile olsun. Rabbim hepimizi önümüzdeki Ramazan ayının feyzinden, bereketinden, rahmetinden istifade edenlerden eylesin. Cümlemize daha nice ramazanlara, nice bayramlara sağlık, huzur ve mutlulukla erişmeyi nasip etsin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız tüm ulusumuza kutlu olsun” dedi.
Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu söyleyen Özerkan, “Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” diyerek sözlerini sürdürdü.
Özerkan, “Değerli kardeşlerim, sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Ancak sizlerle bir konuyu da paylaşmadan geçemeyeceğim. Bildiğiniz gibi uzun yıllar bu yerin hasretini çektik. Evet yerimiz küçük. Gönül isterdi ki daha büyük bir yerimiz olsun. 300 – 500 hemşehrimizle etkinliklerimizi daha rahat yapabilelim ve daha çok hemşehrimizle bir araya gelebilelim. Ancak ne yaparsınız ki sizlerin de gördüğü gibi şu anda içerisinde bulunduğumuz bu yerimiz ancak 100 kadar hemşehrimizi alıyor. Ben istiyorum ki hiç bir hemşehrimiz bizi çağırmadı, bizim haberimiz olmadı diye bize kırılmasın, gücenmesin. İnanın bizim yüreğimiz kocaman, kim gelmek isterse başımızın üzerinde yeri var. Kim gelirse gelsin inanın oturduğum sandalyeden kalkar o kardeşimize veririm. Ben bu duygularla tekrar sizin şahsınızda tüm alem-i islamın miraç gecesini tebrik ediyorum. Çocuklarımızın bayramını da yürekten kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme