• Haberler
  • Genel
  • Minikler başkanlarını seçti – Kocatepe Gazetesi

Minikler başkanlarını seçti – Kocatepe Gazetesi

Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu'nda Sınıf Başkanlığı Seçimleri yapıldı Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu'nda Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında sınıf başkanlığı seçimleri yapıldı. Gerçek seçimleri aratmayan uygulamada, öğrenciler demokratik olarak seçme ve seçilme hakkını kullandılar. Seçimde oy pusulalarının basılması, 'Evet' mührünün kullanılması öğrencilere gerçek bir seçim heyecanı yaşattı.Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu 3/A [&hellip]

Minikler başkanlarını seçti

Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu’nda Sınıf Başkanlığı Seçimleri yapıldı

Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu’nda Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında sınıf başkanlığı seçimleri yapıldı. Gerçek seçimleri aratmayan uygulamada, öğrenciler demokratik olarak seçme ve seçilme hakkını kullandılar. Seçimde oy pusulalarının basılması, “Evet” mührünün kullanılması öğrencilere gerçek bir seçim heyecanı yaşattı.
Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu 3/A Sınıf Öğretmeni Hüseyin Türkoğlu seçim sürecini şöyle anlattı: “Öğrencilerden seçim kurulu ve sandık kurulu oluşturuldu. Sınıf başkanı olmak isteyen öğrenciler arasında seçimleri düzenledik. Seçim öncesi adaylar öğrencilere propaganda konuşmaları yaptılar. Oy kullanma işlemleri sandık kurulu ve seçim kurulunun gözetiminde gerçekleşti. Sandık başkanı tarafından nasıl oy kullanmaları gerektiği öğrencilere anlatıldı. Oy pusulasını alan öğrenciler Başkan seçmek istedikleri öğrencinin isminin yazılı olduğu pusuladaki yere “Evet” mührünü bastılar ve oylarını seçim sandığına attılar. Daha sonra seçmen listesini imzaladılar. Seçimlerin ardından görevli öğrenciler sandıkları açıp sayım işlemini gerçekleştirdiler. Yapılan sayımlar sonucunda 3/A sınıf başkanlığına Mustafa Berat Arslan ve Sınıf başkan yardımcılığına ise Nedret Malak seçildi.
Özel Gökkuşağı Anafen İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Bilican da “Gerçekleştirmiş olduğumuz bu seçim süreci ile öğrencilere demokrasi eğitimini vermeyi amaçladık. Öğrencilerimize seçme ve seçilme hakkı tanıyarak onlara gerçek bir seçim süreci yaşattık. Başkan adaylarının çalışmaları ve öğrencilerin oy kullanmaları sırasındaki heyecanları görülmeye değerdi. Seçimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesinde rol alan sandık kurulu ve seçim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum.”dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme