Minik Jetler'e ödül töreni düzenlendi

2015-16 sezonunda düzenlenen U-11 Miniminikler Şenliği Grup Ligi'ni ve U-12 Minikler Şenliği Grup Ligi'ni AFJET Afyonspor'un iki takımı kazandı. Şenlik düzeyinde yapılan liglerin şampiyonluğunu olan Miniminik ve Minik Jetlere kupa, madalya ve başarı belgesi töreni AFJET Tesisleri'nde gerçekleşti. Törene Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFJET Afyonspor Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Gençlik [&hellip]

2015-16 sezonunda düzenlenen U-11 Miniminikler Şenliği Grup Ligi’ni ve U-12 Minikler Şenliği Grup Ligi’ni AFJET Afyonspor’un iki takımı kazandı. Şenlik düzeyinde yapılan liglerin şampiyonluğunu olan Miniminik ve Minik Jetlere kupa, madalya ve başarı belgesi töreni AFJET Tesisleri’nde gerçekleşti. Törene Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFJET Afyonspor Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün, AFJET Afyonspor Müdürü Nurettin Akşab, Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Murat Karaağaç, Çobanlar İlçe Gençlik Spor İlçe Müdürü ve AFJET Afyonspor Alt Yapı Antrenörü Murat Çekiç, U-11 takımı Teknik Sorumlusu Mehmet Kaya, U-12 takımı Teknik Sorumlusu Ramazan Koç, sporcular ve sporcu velileri katıldı.
“HEPİNİZİ KUTLUYORUM”
İki grupta da şampiyonluğa ulaşan minikler ve miniminiklere teşekkür eden AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, “Gösterdiğiniz başarıdan dolayı hem 11, hem de 12 yaş grubunu tebrik ediyorum. Biz nasıl Amatör Lig’den başlayarak Bölgesel Amatör, şu anda 3. Lig’e gelmişsek, Süper Lig’e kadar sizlerin de yetişmiş olmasını diliyoruz inşallah siz bizim ümidimizsiniz. Fakat biliyorsunuz ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz gecesi maalesef istemediğimiz birçok hadise yaşadık. Hamd olsun bunu da atlattık. Gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız her gün demokrasi nöbeti tutuyorlar keşke bunları görmemiş olsaydınız. Biliyorsunuz, Anıtpark’ta her gün nöbet tutuluyor ve sizin büyükleriniz de arkadaşlarınızda buraya gelerek destek veriyorlar. İnşallah bundan sonra böyle bir hadise yaşamazsınız. Sporun barış ve kardeşlik olduğunu her zaman dile getiriyoruz ve biz yola çıkarken örnek bir kulüp oluşturmak için yola çıktık çok şükür her manada epeyce bir yol kat ettik. Ben tekrar hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum ve hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
“BU SENE 1. LİG VE İKİNCİ
LİG’DEN ALDIĞIMIZ İKİ
OYUNCUYU GÖNDERDİK”
Örnek kulüp olma yolunda epeyce yol kat ettiklerini belirten Başkan Sel, bu sene 1. Lig ve 2. Lig’den aldıkları oyunculardan iki tanesini gönderdiklerini aktardı. Başkan Sel, “1. Lig ve 2. Lig’den aldığımız oyuncular var. Afyonkarahisar’da yapılan 20 günlük kamp sürecinde iki oyuncunun bazı takımı bozucu hareketlerini tespit ettik. Biz bunlara 20 gün sonunda biz oyuncularla devam edemeyiz dedik. Bize mühim olan karakterli oyuncuların olması, takımı ve ahengi bozmaması. O açıdan sizlerden istirhamımız öncelikle arkadaş çevresinde iyi arkadaşlar seçin. Affedersiniz, karganın yanına giderseniz pisliğe götürür. O yüzden ebeveynlerimizden de isteğimiz evlatlarınızı takip edin. Ben dünden itibaren 1. Lig ve 2. Lig’den iki oyuncunun kampa katılmamasını istedim. Çok iyi oyuncularmış, burada Yeşil Bursa ile hazırlık maçı yapacaktık. Onların 5-6 tane yöneticisi vardı. Şu oyuncu yarı takımdır dediler. Çok iyidir ve ben oyuncuyu tutmadım gönderiyorum. Mühim olan takımı bozacak oyuncuların takımda olmaması. Siz de arkadaş seçerken bunlara çok dikkat edin. Bu çok önemli, bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” ifadesine yer verdi.
“İNŞALLAH BU BAŞARILAR
HAYATINIZDA İLK BASAMAK OLUR”
Elde ettikleri başarıdan dolayı minik futbolcuları tebrik eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu başarıların onların hayatında ilk basamak olmasını temenni etti. Çoban, “Mücadele etmiş olduğunuz kategorilerdeki başarınızı kutluyor ve tebrik ediyorum inşallah sizin spor hayatınızda, gençliğinizde, bundan daha ileriki dönemlerinizde bu başarılar ilk basamak olur. Hem okul hayatında, hem spor hayatında hem de iş ve aile hayatında hep başarılı olursunuz umarım. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlâklısını severim’ diyor Salih Başkanımız çok güzel bir şekilde ifade etti. Bir sporcu herhangi bir spor dalında çok başarılı olabilir, zirve de olabilir fakat aynı zamanda insanlık ve bir takım ahlâk değerlerinden de nasibini alması gerekiyor. 15 Temmuz’da darbe girişimi olmasaydı 16 Temmuz’da bir etkinlik vardı aranızda bilen var mı? Antalyasporlu Eto’o Antalya’da, dünyada yıldız olmuş futbolcuları getirerek orada bir maç düzenleyecekti. O maçın biletleri satılacaktı, oradan elde edilen gelirle Afrikalı çocuklara okul yapılacaktı değil mi. Böyle tabi güzel sahip olduğu kariyerini, böyle güzellik ile harcayanlarda var. Bunlar tabi elde etmiş olduğunuz başarıların bir nevi zekâtı gibi oluyor, inşallah sizlerde bu sene elde ettiğiniz başarıyı katlayarak devam ettireceksiniz zeki olun, çevik olun aynı zamanda ahlâklı olun” şeklinde konuştu.
“ONLAR SAHALARIMIZA
İLK DİKİLEN FİDANLAR”
En alt seviyede şampiyon olan çocukları, sahalara dikilen ilk fidanlar olduğuna dikkat çeken Afyonkarahisar ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, “Bilindiği üzere federasyon tarafında düzenlenen ve an alt tabakada bulunan miniminikler ligi var. Bu turnuva şölen maiyetinde yapılıyor. Fakat resmi nitelikte olan, lisanslı olmaktır. Çocuklarımıza sadece yarışmaktan ziyade sporu sevdirmek, onları sportif faaliyetlere yönlendirmek, sporun güzelliklerini aşılamak ve onları toplumumuza bilinçli birer birey olarak kazandırmak amacı ile sahalarımıza ilk defa dikilen fidanlar onlar. Bu amaç ile düzenlenmiş bir lig ve AFJET Afyonspor kulübümüz, yukarıda ve tabanda şampiyon oldu, tabi U-14 Ligi’nde de şampiyon oldu dolayısı ile 3 şampiyonluğu var. Alt tabanda bir de yukarıda şampiyonluk var toplam da dört şampiyonluk yapıyor. Değerli Belediye Başkanımız ve Salih Başkanımız ile beraber çok büyük hizmetler verdiler. Gerek tesisler yönünden, gerek spor aktiviteleri yönünden. Önümüzdeki günlerde büyük bir spor organizasyonu yeni spor tesislerimizde yapılacak. Küçük yaştaki çocukların özellikle bilgisayara bağlı bir hale geldikleri ve bu durumun ileride daha kötü sonuçlara yol açacağının bilincinde olarak sportif faaliyetlere yönlendirilmesi için elimizden gelen gayreti de gösterdik. Bundan sonrada başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.
“ÇOK ŞANSLISINIZ”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop, “Ben Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüyüm; fakat benim asıl işim, Beden Eğitimi Öğretmenliği. Sizleri yetiştiren öğretmenleri yetiştiriyorum. Hocalarınız da bu arada benim öğrencilerim. Bunu da gururla söylüyorum. Şu anda 500’e yakın öğrencim Beden Eğitimi Öğretmenliği yapıyor ve onları böyle güzel yerlerde sizleri yetiştirirken görmek çok mutluluk veriyor gerçekten. Çok şanslısınız, neden şanslısınız biliyor musunuz? Afyon’un nadide kulüplerinden bir tanesinde spor yapıyorsunuz o popülerlik sizin de, arkadaşlarınızın yanında popüler olmanızı sağlıyor. Fakat bu şu demektir, bu sizin alçak gönüllülüğü bırakmamanız, arkadaşlarınızla ilişkinizi bozmamanız ve karakterli sporcu olmanız açısından çok önemli. İnşallah gelecekte daha iyi yerlerde görelim sizleri, daha iyi paralar kazanırsınız, motivasyonunuz ne ise neyi istiyorsanız onların hepsinin yolu, şu andaki yaptığınız disiplinli çalışmalarınızdan geçecek inşallah” dedi.
KUPA VE MADALYALAR TESLİM EDİLDİ
U-11 Miniminikler ve U-12 Minikler Şenliği Lig Grubu’nda şampiyon AFJET Afyonspor’un iki takım oyuncularına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFJET Afyonspor Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Afyonkarahisar ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Afyonkarahisar ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, AFJET Afyonspor Müdürü Nurettin Akşab ve Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Murat Karaağaç tarafından madalya, belge ve kupaları takdim edildi. Tören sonunda AFJET tabelası altında hep birlikte resim çektirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme