Minik eller, bitkisel atık toplayacak

Milli Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen proje ile evlerdeki kızartma yağlarının lavabolara dökülmesinin engellenmesi, atıksu ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla 3 Ekim 12 Ekim tarihleri arasında okullarda verilen seminerlerle başlayan proje kapsamında 15 ilkokula bitkisel atık yağ toplama makineleri yerleştirildi. 𔄙 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletir' sloganıyla başlayan eğitim kapsamında kızartma amacıyla [&hellip]

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce desteklenen proje ile evlerdeki kızartma yağlarının lavabolara dökülmesinin engellenmesi, atıksu ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla 3 Ekim 12 Ekim tarihleri arasında okullarda verilen seminerlerle başlayan proje kapsamında 15 ilkokula bitkisel atık yağ toplama makineleri yerleştirildi. “1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletir” sloganıyla başlayan eğitim kapsamında; kızartma amacıyla kullanılan yağların en fazla 2 defa kullanılması gerektiği ve bu yağların ikiden fazla kullanıldığında kanserojen etkiye neden olduğu, atık yağların suya, havaya ve toprağa verdiği zararları, lavaboya dökülen atık yağların kanalizasyon borularının tıkanmasına neden olduğu ve atıksu arıtma tesisine verdiği zararlar, kullanılmış bitkisel yağların evsel kirliliğin yüzde 25’ini oluşturduğu, atık yağların evlerde pet şişelerde biriktirilmesi ve bu atık yağların okullarda bulunan bitkisel atık yağ makinesine dökülmesi önerildi.
“Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor” Projesi 24 Ekim-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında uygulanacak olup proje sonunda en çok bitkisel atık yağ toplayan 15 okul arasından 1’inci Okula Fotokopi Makinesi, 2’nci Okula Bilgisayar, 3’üncü Okula da Projeksiyon hediye edilecek. Dereceye giren okullardan en çok bitkisel atık yağ toplayan öğrencilerden 1’inci öğrenciye tablet, 2’nci Öğrenciye bisiklet, 3’üncü öğrenciye mp3 çalar hediye edilecek. Dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Haziran ayının ilk haftasında düzenlenecek törende verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme