• Haberler
  • Gündem
  • 'Minibüslere De Yüzde 50 Fiyat Güncellemesi Yapıldı'

'Minibüslere De Yüzde 50 Fiyat Güncellemesi Yapıldı'

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, minibüslere de yüzde 50 oranda yapılan fiyat güncellemesinin önümüzdeki hafta uygulanacağını açıkladı.

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karataş, toplu taşımada halk otobüslerine yapılan yüzde 50’lik fiyat güncellemesinin minibüslerde de yüzde 50 olarak gerçekleşeceğini bildirdi.

Karataş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Minibüslerde de yüzde 50 orandaki zam kararı önümüzdeki hafta içinde uygulamaya girecek. Bu fiyat güncellemesi mesleğimizin sürdürülebilir olması için elzemdi. Çünkü resmi enflasyon yüzde 75 olarak açıklanmaktadır. Ancak vatandaşa göre daha yüzde 150’lerdedir. Akaryakıt,  yedek parça, SGK, Bağ-Kur primleri, araç sigorta, kasko giderlerinin tümünü alt alta yazdığımızda yeni güncellenen rakamlarla bile işin içinden çıkamıyoruz. Devletimizden acilen başta şoför esnafımız olmak üzere küçük esnafımızı koruyan kollayan destek tedbirlerin almasını istiyoruz. Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısında MHP Belediye Meclis Üyesi Halil Baykara, toplantıda yaptığı konuşmada bir akaryakıt işletmecisi olarak toplu taşıma zammının şoför esnafını da yakından ilgilendirdiği söyledi. Sayın Baykara, artan maliyetler karşında zam oranlarını yetersiz bulduğunu belirterek Plan Bütçe Komisyonundan gelen zam teklifine destek verdiğini ifade ederek kabul oyu kullanmıştır. Kendisine de bu vesile ile teşekkür ediyorum.”

Haber

Bakmadan Geçme