• Haberler
  • Genel
  • Minibüsçülerden iddiaya karşı mesleki dayanışma

Minibüsçülerden iddiaya karşı mesleki dayanışma

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, yerel bir gazetenin dünkü haberinde minibüsçülerle Emniyet teşkilatının karşı karşıya getirildiğini söyledi. Ülker, söz konusu haberin iftira niteliğinde olduğunu açıkladı On dört minibüs durak başkanı adına açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, söz konusu haberin asılsız olduğunu söyledi. MİNİBÜSÇÜLER ZOR ŞARTTA ÇALIŞIYOR Mevlüt [&hellip]

Minibüsçülerden iddiaya karşı mesleki dayanışma

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, yerel bir gazetenin dünkü haberinde minibüsçülerle Emniyet teşkilatının karşı karşıya getirildiğini söyledi. Ülker, söz konusu haberin iftira niteliğinde olduğunu açıkladı

On dört minibüs durak başkanı adına açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, söz konusu haberin asılsız olduğunu söyledi.
MİNİBÜSÇÜLER ZOR
ŞARTTA ÇALIŞIYOR
Mevlüt Ülker, “Dün yerel bir gazetede yayınlanan ‘Şuyuu Vukuundan Beter’ başlıklı yazı ile minibüsçü esnafı ve görevini yasalar çerçevesinde yapan Emniyet teşkilatı karşı karşıya getirilmek istenilmiştir. Asılsız bir haber yapılmıştır. Haber içeriğindeki yanlı ve yanlış bilgilerin düzeltilmesi ve kamuoyunun bu yanlış haber karşısında bilgilendirilmesi için kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Afyonkarahisar halkı için şehir içi minibüsçülük yapan oda üyelerimiz zor şartlar altında görev yapmaktadırlar. Birçok ekonomik zorluk içinde ancak işlerini yürütebilmektedirler.” dedi.
İSİM VE BELGE YOK
Yerel bir gazetede yer verilen haberde iddia edildiği üzere günlük 20 TL toplanarak başka bir yere verilmiş olmasının mümkün olmadığının altını çizen Ülker; “Tüm minibüsçüler kendileri ve ailelerinin geçimini ancak temin etmektedirler. Haber bu yönüyle de yalan bir haberdir. Haberde hiçbir isim verilmediği gibi belge de sunulmamış olması haberin gerçekle bir ilgisi olmadığının açık göstergesidir. Haberi yapan kişilerin elinde varsa bilgi ve belgeleri ortaya koymaları gerekir. Aksi takdirde yaptıkları iş iftiradan öteye gitmeyecektir.” diye konuştu.
“EMNİYET’TE ZANDA
BIRAKILIYOR”
Söz konusu yazıda hem minibüsçü esnafının hem de polisin zan altında bırakıldığına işaret eden Mevlüt Ülker, bir tarafa rüşvet veren diğer tarafa da rüşvet alan sıfatları yakıştırıldığını, bu iddiaların kabul edilmesinin mümkün olmadığına değindi. Ülker; “Minibüsçü esnafı kanun ve kurallar çerçevesinde işini yapmakta olup, maddi ekonomik dar boğaz içinde ancak geçimini sağlamaktadır. Haberde belirtilen miktarda bir rüşvet alınıp verildiğini ileri sürmek tüm Emniyet Müdürlüğünü zan altında bırakmak ve iftira atmak anlamındadır. Çamur at iz kalsın mantığı ile hareket eden malum gazete her zaman olduğu gibi birilerinin yönlendirmesi ile bu yalan haberi yapmıştır. Bu haber karşı hukuki ve cezai dava ve şikayette bulunacağımızı, kamuoyuna saygı ile duyururuz.” şeklinde konuştu.
DURAK BAŞKANLARI DA
İMZA KOYDULAR
Oda Başkanı Mevlüt Ülker; kendisi ve Harbiş Minibüs Durak Başkanı Metin Yaynık, Fakülte Durak Başkanı Kadir Gündoğan, Bayındırlık Durak Başkanı H. İbrahim Dikyamaç, Uydukent Durak Başkanı Ümmet Balkan, Eşrefpaşa Durak Başkanı Süleyman Balkan, Ataköy Durak Başkanı Abdullah Akdeniz, Termal Durak Başkanı Mehmet Yahşi, Özdilek Durak Başkanı Salih Duz, Organize Durak Başkanı İbrahim İsceli, Fatih Durak Başkanı Şükrü Karagül, Çavuşbaş Durak Başkanı Selim Ay, Sahipata Durak Başkanı Fatih Gökpınar’ın imzasını taşıyan açıklamayı yaptıktan sonra toplu fotoğraf çekimi ile toplantı sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme