• Haberler
  • Genel
  • Minibüsçüler özür diledi – Kocatepe Gazetesi

Minibüsçüler özür diledi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da bir minibüs şoförünün kadın polis memuru dövmesi üzerine, trafikteki denetim sıklaştı. Başta minibüsler olmak üzere araçların kurallara uyması için kontroller yapılıyor. Öte yandan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, minibüsçülerin, meydana gelen olay nedeniyle özür dilediklerini belirtti Afyonkarahisar’da bir minibüsçünün kadın polis memuru darp etmesi, trafikteki denetimin artmasına neden oldu. Emniyet ekipleri ile zabıtalar, şehrin çeşitli [&hellip]

Minibüsçüler özür diledi

Afyonkarahisar’da bir minibüs şoförünün kadın polis memuru dövmesi üzerine, trafikteki denetim sıklaştı. Başta minibüsler olmak üzere araçların kurallara uyması için kontroller yapılıyor. Öte yandan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, minibüsçülerin, meydana gelen olay nedeniyle özür dilediklerini belirtti

Afyonkarahisar’da bir minibüsçünün kadın polis memuru darp etmesi, trafikteki denetimin artmasına neden oldu. Emniyet ekipleri ile zabıtalar, şehrin çeşitli noktalarında trafik kontrolleri yaparak sürücülerin ehliyetlerini, ruhsatlarını ve araçlarını denetliyorlar. Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplayan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Kanun ve yönetmelikte ne varsa harfiyen uygulanacak.Yönetmelikte ceset torbası, tebeşir, çekme halatı bulunacak diyorsa bulunacak. Emniyet ekipleri, yönetmelik ve kanunda yazmadığı halde br ceza vermişlerse, şoförler bana şikayet edebilirler” dedi.
Minibüsçülerin, özel halk otobüsüyle rekabet hâlinde olduğunu, bunun getirdiği stresle asabi davranabildiklerini hatırlatan Balkanlıoğlu, trafikteki hata ve kusurların görmezden gelinmeyeceğinin altını çizdi. Balkanlıoğlu, “En son hiç tasvip etmediğimiz, bayan polis memuruna bunlardan birisinin saldırısına şahit olduk. Polis devletin gücünü temsil eder. Polise birisinin el kaldırması ve silah çekmesi, devlete el kaldırılması anlamına gelir. Bu arkadaşları daha dikkatli davranmaları konusunda uyardık. Emniyet birimlerini de uyardık. Başta minibüsler olmak üzere trafikte seyreden bütün araçların kanun ve kurallara harfiyen uymalarının sağlanması, uymayanlar hakkında da yasal gereğinin yapılmasını istedik. Hata ve kusurların görmezden gelinmemesi için kesin talimat verdik. Bundan sonra bu minibüsçüler, bir hayli sıkıntı çekeçeğe benziyor. Kuralsız davranışları bundan sonra yapamayacaklar” diye konuştu.
Minibüsçülerin, polise dayak nedeniyle il yöneticilerinden özür dilediğini belirten Balkanlıoğlu, “Minibüsçüler, kendi aralarında seçtikleri temsilciler marifetiyle gelip Emniyet Müdürü, Emniyet’in ilgili amirleri ve benim başkanlığımda bir toplantı yaptık. Bu toplantının amacı da minibüsçülerden gelen özür talebinin bize iletilmesiydi. Özür dilediler. Ancak dilenen özür, olayın boyutları karşısında biraz hafif kaldı. Özrü kabul etmekle beraber kurallara uymaları konusunda da sert bir uyarıda bulunduk kendilerine. Bundan sonra da takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme