“Minibüsçüler de bu şehirde yaşıyor”

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında yaşananların çok üzücü olduğunu belirtti. Ülker, tüm şehri temsil eden Belediye Meclisi’nden esnafla ilgili konuların esnaf kadar şehri de etkileyeceğini hatırlattı. Ülker, minibüsçü esnafının da bu şehirde yaşayan sorumluluk altındaki bireyler olduğunun bazı yöneticilerce unutulmaması istedi Oda Başkanı Mevlüt Ülker, ildeki trafik [&hellip]

"Minibüsçüler de bu şehirde yaşıyor"

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında yaşananların çok üzücü olduğunu belirtti. Ülker, tüm şehri temsil eden Belediye Meclisi’nden esnafla ilgili konuların esnaf kadar şehri de etkileyeceğini hatırlattı. Ülker, minibüsçü esnafının da bu şehirde yaşayan sorumluluk altındaki bireyler olduğunun bazı yöneticilerce unutulmaması istedi

Oda Başkanı Mevlüt Ülker, ildeki trafik sorununun, toplu taşıma araç sayısının fazla olduğundan meydana geldiğini açıklayan, bu konuda geçmiş dönem yöneticilerini suçlayan Belediye meclis üyelerinin hangi akla hizmet için otobüs sayısını artırdıklarının anlaşılamadığını vurguladı.
“GERÇEKLER NEDEN RAHATSIZ ETTİ?”
Belediye meclis üyesi Orhan Atam’ın Aralık ayı toplantısında minibüsçü esnafını savunan çıkışında gerçekleri söylediğini belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker; “Bu gerçekler diğer meclis üyelerini neden rahatsız etti acaba? Minibüsçü esnafının durumu ortada. Evine ne zor şartlarda ekmek götürdüğü, borçlarını, senetlerini, kredilerini ödeyemez duruma geldiği ortadadır. Belediye meclisimiz tüm esnafımızı ve vatandaşımızı düşünmek zorundadır. Kendi varoluşlarını başkalarının yok oluşlarına dayandırmak demokrasiden uzak saplantılı anlayışlarda görülmektedir.” dedi. Ülker, vatandaşa hizmet ediyoruz diye birilerinin memnun edilirken hem ilin trafik sorununun arttığını, hem de esnafın yok olmasına sebep olunduğunu iddia etti. Mevlüt Ülker, şehrin trafik sorununun her geçen gün katlanarak arttığını çıkan kararların bu fikirlere hizmet ettiğini ifade etti. Ülker, minibüsçü esnafının da bu şehirde yaşayan sorumluluk altındaki bireyler olduğunun bazı yöneticiler tarafından unutulmaması gerektiğini dile getirdi.
“ÜCRETSİZ TAŞIMA LÜTUF DEĞİL”
Belediye meclis üyelerinden; Tureks firması ile Belediye Başkanlığı arasında yapılan sözleşmeyi tekrar incelemelerini isteyen Oda Başkanı Mevlüt Ülker sözlerine şöyle devam etti: “Meclis üyelerimizin, her fırsatta ‘Tureks, Belediye çalışanlarını, kamu çalışanlarını, gazileri, şehit yakınlarını ücret almadan taşıyor, halkımızı bayramlarda ücretsiz taşıyor.’ ibareleri Tureks’in bir lütfetmesi gibi lanse edilmektedir. Ancak Turex sözleşmenin, ‘Belediye Meclisince tespit edilen ücretsiz taşımadan yararlanacaklar.’ başlıklı maddesi gereği ücretsiz taşımak zorundadır. Hizmetleriyle kendini Afyonkarahisar’a adamış olan değerli Belediye yöneticilerinden ve tüm şehrimizi temsil eden Belediye Meclisimizden esnafımızla ilgili konuların esnafımız kadar şehrimizi de etkileyeceğini bu konudaki hassasiyetimize olan bağlılığımıza saygı duyacaklarından eminiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme