• Haberler
  • Genel
  • “Minibüsçü esnafımızın samimiyetini ölçtük” – Kocatepe Gazetesi

“Minibüsçü esnafımızın samimiyetini ölçtük” – Kocatepe Gazetesi

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na şehit aileleri ve gazilerin tüm minibüs hatlarında ücretsiz taşınması için yaptıkları başvuruya Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mevlüt Ülker’in konuyu durak başkanları ile görüşecekleri karşılığının geldiğini belirtti Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, ilki 20 Temmuz 2012 diğeri 14 Aralık 2012 [&hellip]

"Minibüsçü esnafımızın samimiyetini ölçtük"

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na şehit aileleri ve gazilerin tüm minibüs hatlarında ücretsiz taşınması için yaptıkları başvuruya Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mevlüt Ülker’in konuyu durak başkanları ile görüşecekleri karşılığının geldiğini belirtti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, ilki 20 Temmuz 2012 diğeri 14 Aralık 2012 tarihlerinde verdiği iki ayrı dilekçe ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na şehit aileleri ve gazilerin tüm minibüs hatlarında ücretsiz taşınması için yaptıkları başvuruya konunun durak başkanları ile görüşüleceği cevabını aldıklarını kaydetti.
İKİ AYRI BAŞVURU YAPILDI
Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, kendilerinin camia olarak gerek özel halk otobüsünün gerekse minibüsçülerin kendilerini ücretsiz taşımaları gibi bir ihtiyaç ve kaygılarının olmadığını söyledi. Özel halk otobüsünde böyle bir uygulama yapılması ile minibüsçülerinde hassasiyet göstereceği düşüncesiyle, farklı tarihlerde iki resmi başvuru yaptıklarını anlatan Kumartaşlı; “Taleplerimizi içeren dilekçeleri idaeli taahhütlü göndermeme gibi bir hata yaptım. Birincisi 20 Temmuz 2012, ikincisi 14 Aralık 2012 tarihlerinde iki ayrı dilekçeyi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na posta yolu ile gönderdim. Bir dilekçenin kendilerine ulaşmadığını söylediler, diğeri içinde yerel bir televizyon kanalında yayınlanan programda sizin sorunuz üzerine talebi düşünüp değerlendireceklerini ifade ettiler. Otobüs şirketi sayesinde camiamıza yönelik ücretsiz ulaşım çok uzun zamandır yapılıyor. Biz sadece hassasiyeti onların göstermelerini bekledik. Sayısal olarak ilimizde 363 adet minibüsün olduğunu düşündüğümüzde yaklaşık olarak bizimde 300 kadar şehit ailesi ve gazimiz var. Bir yük sözkonusu değildi. Belki bir minibüse günde bir kişi bile düşmeyecekti.” dedi.
“BİZ CAMİA OLARAK TARAFSIZIZ”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, yakın dönemde özel halk otobüsünün camialarına bakış açısı ile ilgili soru yönetildiğini, tüm açıklamalarının arkasında olduğunu söyledi. Bu açıklamasında, özel halk otobüsü şirketinin ulaşım işine başlaması ile Afyonkarahisar’a büyük şehir havası geldiğini, şehit aileleri, gaziler olarak kendilerine büyük yarar sağladığı ifadelerine yer verdiğini belirten Kumartaşlı; “Bu açıklamamda minibüsçülerin araçlarına bayrak yapıştırmakla milliyetçi olamayacaklarını söyledim. Açıklamamın ertesi gününde talihsizlik devlet hastanesi önünde özel halk otobüsü şirketi ile minibüsçülerin bir olayı oldu. Benim açıklamamda aynı gün yayınlanınca haberler birbirine karıştı. İsmail Kumartaşlı, özel halk otobüsü şirketini destekliyor, tutuyor gibi bir algı oluştu. Biz tarafsızız, sadece camiamıza olan samimiyet ve iyi niyete bakıyoruz. Tamamen tarafsızız.” diye konuştu.
“ÖZÜRLERİ KABAHATLERİNDEN BÜYÜK”
Özel halk otobüsü şirketi ile minibüsçülerin devlet hastanesi önünde yaşadıkları kavga sonrası derneğe Uydukent minibüs durağından külhanbeyi tavrıyla durak başkanı ve beraberindekilerin geldiğini söyleyen İsmail Kumartaşlı; “Ziyaretlerinde çay ikram etmek istedim, içmeyiz denildi. Şehitlerimiz ve gazilerimizin duvardaki fotoğraflarını gösterdim, ‘Buraya gelen hiç kimse çay içmeden çıkamaz.’ dedim. O sırada dernekte bulunan şehit ailelerinin işlemlerini tamamlayıp 10 dakika içinde kendilerine döndüm. Durak başkanı kendilerininde ücretsiz taşıma yapmak istediklerini belirtti. Başımın üzerine memleketimin insanısınız, sizlerde taşıyın gerekli açıklamayı yapayım dedim. Özür kabahatten büyük. Sadece Uydukent’te ikamet eden şehit aileleri ve gazileri taşıyabileceklerini söyledi. Benimle dalga geçmeyin dedim. Eğer Uydukent’te 4-5 aile oturuyorsa diğer yerlerde örneğin bir Harbişte oturanlar ne olacak diye sordum. Sonrasında kendilerinin otobüslerde olduğu gibi ayakta yolcu alamadıklarını ifade etti. Bende araçlarında neyi nasıl yapacaklarını bilemediklerini, dernek duvarlarındaki şehit ve gazi fotoğraflarına bakmalarını söyledim. Biz can verdik, uzuv verdik, bunuda para için vermedik dedim. Dönemin İl Emniyet Müdürüne ‘Ya başkan o zaman emniyet müdürüne de, şehit ailesi araçta ayakta yolcuya ceza yazmasınlar.’ dedi. Kusura bakmamalarını konuşmanın sona ermesini isteyerek bu konuşmayı yapılmamış saydım.” diye konuştu.
“BİZ GÖZLERİNDE BU KADAR DEĞERSİZMİŞİZ”
Görüşme sonunda Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mevlüt Ülker’le konuyu değerlendireceğini söylediğini aktaran Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, 20 Temmuz-14 Aralık 2012 tarihlerinde iki ayrı dilekçe ile talepte bulunduklarını kaydetti. Oda Başkanı Mevlüt Ülker’le konuyu yüz yüze yada telefonla görüşemediğini belirten Kumartaşlı şöyle konuştu: “Kalben böyle bir uygulamaya kendilerinin yanaşmayacaklarını tahmin ediyordum. Ama hem vicdanım rahat olsun hemde onların samimiyetlerini ölçeyim diye bu yazıları gönderdim. Sonrasında sizinde katıldığınız televizyon programında konuyu sormanız üzerine Sayın Mevlüt Ülker, ‘Ben onların adına konuşamam. Yapamam, daha başvuru yeni geldi. Cevap vereceğiz.’ dediler. Sonrasında Sayın Ülker, konuyu durak başkanları ile görüşeceklerini ifade ettiği bir yazı gönderdi. Ben bundan sonra Oda’ya bir talep için gitmeyeceğim. Çünkü bizler onurlu, gururlu şehit aileleriyiz. Minibüsçü esnafımızın samimi olup olmadıklarını ölçtük. Biz onların gözünde bu kadar değersizmişiz.”

Bakmadan Geçme