• Haberler
  • Genel
  • Mimarlık, “çevre” ile buluşuyor – Kocatepe Gazetesi

Mimarlık, “çevre” ile buluşuyor – Kocatepe Gazetesi

2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'nde gerçekleştiriliyor Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin mimarlara yönelik yayımladığı Betonart dergisinin çimento ve betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırmak, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini arttırmak amacıyla mimarlık bölümü öğrencileri için düzenlediği '2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu', Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'nde [&hellip]

Mimarlık, "çevre" ile buluşuyor

2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’nde gerçekleştiriliyor

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin mimarlara yönelik yayımladığı Betonart dergisinin çimento ve betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırmak, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini arttırmak amacıyla mimarlık bölümü öğrencileri için düzenlediği “2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu”, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’nde gerçekleştiriliyor. Yaz Okulu, AKÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Açılış konuşmaları ile başlayan törende ilk olarak TÇMB İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü Çağlan Becan söz aldı. Becan, “13 senedir yapılan faaliyetler çerçevesinde Betonart birçok faaliyet gerçekleştirmiştir. Mimarlarımıza konferanslar verdirdi, yaz okulları açtırdı, zaman zaman da kurslar düzenlemekte. Dolayısıyla Betonart Firması tamamıyla mimarlara yönelik faaliyetleri ile biliniyor. Bu program; sektörün, üniversitelerin birliği ve Betonart’ın katkılarıyla bugüne kadar başarılı oldu, eminim bundan sonra da öyle olacak” dedi.
MİMARLIK BÖLÜMÜ TALEBİ
Betonart Mimarlık Yaz Okullarının olmazsa olmaz ortakları bulunduğunu ifade eden Becan, “Bu ortaklar ile TÇMB koordinasyon sağlıyor. Öncelikle bir üyemizle bulundukları ortamda bizimle işbirliği yapıp yapmayacaklarını öğreniyoruz, sonra o lokasyonda, o bölgedeki üniversitelere bakıyoruz. Bu üniversitelerde mimarlık bölümünün olup olmadığına, bizi kabul edip edemeyeceklerine bakıyoruz. Bu hazırlık çerçevesinde bazı üniversiteler bazı doğal nedenlerle bizi kabul edemiyorlar. Bazı üniversiteler ise imkânlarının son kırıntısına kadar böyle bir program için canı gönülden yanımızda oluyorlar. Çalışma yapmak için Afyonkarahisar’ı seçtiğimiz zaman Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni araştırdık. Mimarlık bölümü yoktu, iç mimarlık bölümü yeni açılmıştı ve çok küçük bir birimdi. Mimarlık bölümü olsa daha mı iyi olurdu diye düşündük ancak hiçbir eksikliğini duymadık. Umarım Mimarlık Fakültesi açıldığı zamanda geliriz. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve ekibi her zaman bizim yanımızda oldu, bu yüzden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu
AFYON ÇİMSA’NIN EVİ
Çimsa Çimento Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Özcan ise, “Afyon, Çimsa’nın bir evidir. Bu yüzden öncelikle evinize hoşgeldiniz diyorum” dedi. Çimsa Çimento’nun Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun ana sponsoru olduğunu belirten Özcan, “Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin katkıları ve ev sahipliği ile bu etkinlikte yer alıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Burada hem bilgi birikimine katkı sağlamak hem de çimento sektöründe bizi rakiplerimizden temel olarak ayıran beyaz çimento ve özel ürünlerimiz ile yapacağınız uygulamaları deneyimleyebilmeniz için özellikle bulunmak istedik” diye konuştu.
SOLAK’TAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da “Mimarlık gibi uygulamalı bir bilim dalını bina içlerinden stüdyolardan çıkartıp, böylesine organizasyonlarla dış çevreyle buluşturan, farklı becerilere sahip bireylerin bir fikir etrafında biraraya gelerek, aynı zamanda teori ve pratiği de buluşturarak, takım halinde çalışmayı da özümseyebilecekleri bu yaz okulunun hazırlık sürecinde emeği bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
YERLEŞKE HIZLA GELİŞİYOR
Rektör Solak sözlerini şöyle sürdürdü: “Her geçen gün hızla büyüyen ve gelişen yerleşkemizde, yapacağınız 10 günlük meşakkatli çalışmanın sonucunda örnek bir projenin ortaya çıkacağına inanıyorum. Bizler de en az sizler kadar heyecan duyuyoruz. Tasarlanmak üzere belirlenen alanın, çevresinde devam eden inşaatlar nazara alındığında bizim için ayrı bir önemi bulunduğunu belirtmek isterim. İnşaatı tamamlanmak üzere olan 3 bin kişi kapasiteli Merkezi Yemekhanemiz ile Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerimizin Laboratuvar Binası, hâli hazırda hizmet vermeyi sürdüren Sosyal Tesislerimiz ve Kongre Merkezimiz bu alanın çevresinde yer alıyor.”
13 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen, mimarlık öğrencilerinin daha mezun olmadan eserler üretebildikleri “Yaz Okulu”nun ülkemiz mimarlık eğitimine de katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Solak, yaz okulu küratörüne, moderatörlere, tatillerinden feragat ederek Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrencilere ve tüm uygulayıcılara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.
TÇMB tarafından AKÜ ev sahipliğinde Çimsa, Betonart, Fibrobeton, Tag Platform işbirliği ile gerçekleşecek olan “2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu”nun bu yılki teması “Bağlantı” olarak belirlendi. ŞANAL Mimarlık’ın küratörlüğünde düzenlenecek olan 2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu’na Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinden 40’a yakın Mimarlık Bölümü öğrencisi katılıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme