• Haberler
  • Genel
  • Milliyetçiliğe muhtacız – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçiliğe muhtacız – Kocatepe Gazetesi

70 yıl önce Türk Milliyetçilerinin işkencelerden geçirilerek yargılandığı davanın yıldönümü olan 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle yayınlanan mesajlarda Türk Milliyetçiliğinin geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayakta oluğuna dikkat çekildi 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle MHP Afyonkarahisar Milletvekili kemalettin Yılmaz, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, MHP Bolvadin İlçe Başkanı Muhammed M. Mısırlığoğlu ve TÜRKAV [&hellip]

Milliyetçiliğe muhtacız

70 yıl önce Türk Milliyetçilerinin işkencelerden geçirilerek yargılandığı davanın yıldönümü olan 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle yayınlanan mesajlarda Türk Milliyetçiliğinin geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayakta oluğuna dikkat çekildi

3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle MHP Afyonkarahisar Milletvekili kemalettin Yılmaz, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, MHP Bolvadin İlçe Başkanı Muhammed M. Mısırlığoğlu ve TÜRKAV Başkanı İhsan Yagcı birer mesaj yayınladılar.
Türk milliyetçileri adına büyük önem arz eden 3 Mayıs 1944 tarihinin bugün itibariyle 70’inci yıl dönümünün kutlandığını belirten Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “3 Mayıs bu kutlu davaya gönül veren tüm Türk milliyetçileri için ciddi mana ve önem taşımaktadır” dedi.
Milletvekili Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:
“İçinde bulunduğumuz şu süreçte milletimiz çok ciddi günler yaşamakta, Ülkemiz üzerinde türlü türlü kirli oyunlar gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli ve üniter yapısına yönelik ayrıca millet olarak varlık ve birliğimiz adına saldırılar düzenlenmekte ülkenin bütünlüğünü bölmek maksadıyla çeşitli planlar yapılmaktadır. Her türlü milliyetçiliği ayaklara atına aldığını belirtenler, yeri ve zamanı geldiğinde ayaklar altına aldıklarını belirttikleri o milliyetçiliğe ihtiyaç duymuşlar ve sığınmışlardır. Bu ifadeyi kullanan her kim var ise büyük Türk Milleti’nin tarihini, değerlerini ve millet iradesini yok saymakta ve saygı çerçevesini yitirmiş bulunmaktadır.
Biz Türk milliyetçilerinin tüm tehlikeli niyet ve emellere verilecek her zaman bir cevabı vardır ve elbette bunlar arasında 3 Mayıs’ın hatıraları ve ilkeleri belirleyici nitelik taşımaktadır. 1944 yılından bu yana şartlar ne olursa olsun 70 yıllık süreç boyunca dimdik ayakta duran Türklük ruhu Milliyetçilik şuuru zihinlere yerleşmiş, kararlılık içerisinde sosyal ve kültürel alanlarda da varlığını sürdürmeye devam etmiştir. Bizlerde hiçbir zaman 3 Mayıs Türkçülük gününü unutmadık, unutmayacağız ve asla unutturmayacağız. Bilinmelidir ki, 70 yıl önce, milletin ufkunu açmak, değerlerine sahip çıkmak için büyük bir mücadele sergileyen Türk milliyetçileri milletinin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuştur ve daima da olmaya devam edecektir.Bu duygu ve düşüncelerle Türk milliyetçiliğinin daha iyi anlaşılması dilekleriyle bütün Türk Milliyetçilerinin 3 Mayıs Türkçülük Bayramını kutluyor başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere bu uğurda hayatlarını kaybeden değerli dava arkadaşlarının ve daha birçok Türk milliyetçisini rahmet ve minnetle anıyorum.”
GEÇMİŞİN MÜCADELELERİ EMSAL OLMALI
MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ise 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İç ve dış tehdit kanallarının genişlediği, milli birlik ve beraberlik iradesinin beka düzeyinde tartışmaya açıldığı, millet ve milliyetçiliğin karşı taarruzlarla değersizleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyoruz. Türk milletinin üzerinde dolaşan kara bulutların her tarafı sarmaya ve kaplamaya başladığı bir dönemde, milliyetçiliğin bayram gününü idrak etmek elbette önemli ve anlamlıdır. Bugünkü zaman diliminde 3 Mayıs şuuruna, 3 Mayıs heyecanına her zamankinden daha da fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alınmaya cüret edildiği bu karanlık yılların telafisi için mutlaka geçmişin muazzam mücadeleleri emsal teşkil etmelidir. Ancak bu sayede milletten gücünü alan demokratik itirazlar toplu bir şekilde belirsizliklerin ve bilinmezliklerin duvarını yıkacak, önümüze gerilen işbirlikçi perdeyi yırtıp atılacaktır. Bu memleket tarihte Türk’tü halde Türk’tür ve edebiyen Türk olarak yaşayacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene”
TÜRK ADINA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolvadin İlçe Başkanı Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu ise mesajında “Günümüz siyasi hayatında, Türk Milliyet��iliğinin, Türk değerlerinin ayaklar altına alındığı, bölücülüğün, ayrışmanın, övüldüğü oy uğruna tüm milli ve tarihi değerlerimizi silip ortadan kaldırmak için uğraşanların, o günlerdeki gibi gittikçe cesaret bulduğunu üzülerek görmekteyiz. Son günlerde ülkede yaşanan olaylar neticesinde ‘Türk’ adının ve ‘Türkiye Cumhuriyeti’ lafzının kamuya açık alanlardan silinmeye çalışıldığının da altını çiziyoruz. O gün nasıl tüm varlığımızla sahip çıktıysak, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız.”
TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
HEDEF TAHTASINDA
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı İl Başkanı İhsan Yağcı ise yine bugün de, Türk milletinin birliğinden ve vatanın bütünlüğünden rahatsız olan ihanet odaklarının karşısındaki yegâne gücün Türk milliyetçileri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bu nedenle Türk milliyetçiliği ve milliyetçiler bugün de hedef tahtasındadır. Türk milliyetçiliğinin simgeleri olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere Alparslan Türkeş, Necdet Sancar, İsmet Tümtürk, Reha Oğuz Türkkan, Osman Yüksel Serdengeçti ve ismini sayamadığımız daha birçok Türk milliyetçisini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin ve Türk milliyetçilerinin bu tarihi gününü kutluyoruz. Beşikten mezara kadar varlığımız Türk varlığına armağan olsun.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme