• Haberler
  • Genel
  • Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayları

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayları

1. Kemalettin YILMAZ 1956 yılında Afyonkarahisar'da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Afyonkarahisar'da tamamladım. 1981 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldum. Memuriyet hayatıma Mersin/Erdemli –Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde Mühendis olarak başladım. Asteğmen olarak yaptığım askerlik görevimden sonra: 1983-1992 yılları arasında Erzincan-Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde Teknik Eleman, Şube Şefliği, Müdür [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayları

1. Kemalettin YILMAZ

1956 yılında Afyonkarahisar’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Afyonkarahisar‘da tamamladım.
1981 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldum.
Memuriyet hayatıma Mersin/Erdemli –Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde Mühendis olarak başladım. Asteğmen olarak yaptığım askerlik görevimden sonra:
1983-1992 yılları arasında Erzincan-Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde Teknik Eleman, Şube Şefliği, Müdür Yardımcılığı ve Enstitü Müdürlüğü görevlerini yürüttüm. 1988 yılında kurulan Erzincan-Laborant Meslek Lisesi’nin Kurucu Müdürlüğü görevini yaptım.
1992 yılında ilk görev yerim olan Mersin/Erdemli-Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’ne Enstitü Müdürü olarak atandım.
1994-1995 yılları arasında Gaziantep-Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü’nde Enstitü Müdürü olarak görev yaptım. 1995-1999 yılları arasında Yalova-Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptım. Ağustos 1999-2002 yılları arasında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevini yürüttüm. 1993 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından YILIN İŞVERENİ seçildim.
1999-2003 yılları arasında TİSK’e bağlı TÜHİS (Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü İşverenleri Sendikası)’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüm.
Her yıl Haziran ayında Cenevre’de yapılan İLO (Dünya Çalışma Örgütü) toplantılarında 2000-2001 ve 2002 yıllarında Türkiye’yi temsilen çalışmalara katıldım.
Muhtelif zamanlarda Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre, Amerika, Meksika ve Hindistan’da düzenlenen araştırma, inceleme ve eğitim amaçlı programlara katıldım. 22. ve 23. dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine MHP Afyonkarahisar 3.sıra Milletvekili Adayı olarak katıldım. 27 Eylül 2009 tarihinde yapılan MHP Afyonkarahisar Olağan İl Kongresi’nde MHP Afyonkarahisar İl Başkanı seçildim.
Haziran2011’de yapılacak olan 24.Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde aday adayı olmak için 30.12.2010 tarihinde MHP İl Başkanlığı görevinden ayrıldım.
Evli ve iki çocuk babasıyım.

2. Öncül Kazancı
1968 Yılında Dinar İlçesi Yeşilhöyük Köyü’nde dünyaya gelen veı babasının öğretmen olması nedeniye çocukluğu köylerde geçen Kazancı ilkokulu Dinar, orta okul ve liseyi ise Bandırma, Denizli ve Afyonkarahisar’da tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kazancı halen Dinar’da serbest avukat olarak görev yapan kazancı evli ve bir çocuk babası.

3. Kadir Çalışıcı
Vali Kadir Çalışıcı 1945 yılında Afyon’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Afyon’da tamamladıktan sonra 1968 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. 1972 yılında aynı fakültenin Siyaset ve İdare Bölümü’nden mezun oldu.
1973 yılında maiyet memuru olarak Afyon Valiliği’nde staja başladı. İl, ilçe teftiş ve Bakanlıklar merkez teşkilatları stajlarını takiben 1976 yılında Kaymakam olarak Adilcevaz ilçesine atandı.
Sırasıyla Seyitgazi, Bulanık, Andırın, Sarayönü, Soma, Sincan ve Balçova ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı. 1976-1977 yıllarında Soma Kaymakamı iken, lisan eğitimi ve Belçika Devlet Teşkilatı ile ilgili araştırma yapmak için bir yıl süreyle Brüksel’e gönderildi. 1989 öğretim yılında, Milli Güvenlik Akademisi’ne çağrıldı ve mezun oldu.
09 Nisan 1996 tarihinde Adıyaman Valiliği’ne, 09 Ağustos 2000 tarihinde Aksaray Valiliği’ne, 01 Aralık 2003 tarih ve 2003/6478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Eskişehir Valiliği’ne, 19 Aralık 2008 tarih 21185 sayılı yazısıyla merkez Valiliği’ne atandı.
Kadir Çalışıcı, Evli ve dört çocuk babasıdır. Halen Merkez Valisi olarak görev yapmaktadır.

4. Sefa Çetin
İlk ve ortaöğrenimini Sandıklı, yüksek öğrenimini de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 1987 yılında tamamladı. 1989’da bir yıl süre ile yabancı dil öğrenmek ve mesleki bilgisini artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere’ye gönderildi. Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bir yıl süreli uzmanlık kursundan dört ayda mezun olarak Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı ünvanı aldı.
Yüksek Lisansını 2000 yılında Londra’da Middlesex Üniversitesi’nde Sosyal Politika Anabilim Dalı’nda tamamladı. Hazırladığı “Yerel Kamu Hizmetlerinde En İyi Değer Analizi” adlı tez ile İngiliz Hükümeti’nin 2000 yılında yerel yönetimlerde uygulamaya koyduğu “yerel kamu hizmeti üretim ve sunum biçimi”ni inceledi.
Çukurova Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde Doktora Programını “Kamu Sektöründe Stratejik Yönetim” konulu tezi ile 2007’de bitirdi. Bu arada, hem yurt içinde hem yurt dışında (Avusturya, İspanya, Japonya, İngiltere, Almanya, İsviçre gibi ülkelerde) 30’dan fazla eğitim ve çalışma programlarına katıldı. Zürih Üniversitesi’nde bir ay süreyle “Stratejik Yönetim” konusunda araştırmalar yaptı. Japonya’da “Türkiye’de Afet Yönetimi” konusunda seminer verdi. Çalışma hayatına 1981 yılında İstanbul’da bir fabrikada Kalite Kontrol Elemanı olarak başladı. Kısa süre sonra buradan ayrılarak İsviçre’ye çalışmak için gitti. Bu ülkede bir yıla yakın süreyle muhtelif işlerde çalıştı.
1988 yılında sınavını birincilikle kazandığı Sayıştay’da Denetçi Yardımcılığı ile tekrar işe başladı. Aynı yıl yapılan Kaymakamlık Sınavını da birincilikle kazanarak 1988’de Afyon Kaymakam Adayı oldu. Sırasıyla, Sincanlı (Afyon), Mut (Mersin), Çal (Denizli), Çandır (Yozgat), Aydınlar (Siirt), Mazıdağı (Mardin), Simav (Kütahya) ve Silifke (Mersin) ilçelerinde Kaymakam, Kütahya, Malatya ve Çorum illerinde Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. Çalıştığı ilçelerde özellikle istihdam yaratıcı projelere ağırlık verdi; onlarca projenin liderliğini ve koordinatörlüğünü yaptı. 1995-1996 yıllarında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak çalıştı. 2000 yılında 3 ay süreyle İngiltere’nin Bedfordshire Kent Yönetimi’nde çalışarak bu ülkedeki mahalli idarelerin çalışmalarını (bizzat katılarak) yakından izleme fırsatı buldu. Bu sürede İngiliz mahalli idarelerinin kurumsal yönetimleri ve yerel meclislerinin politika oluşturma ve uygulama yöntemleri konusunda teorik ve pratik bilgiler edindi. 2006 -2007’de 9 aydan fazla bir süre ile Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak çalışıp bu kuruluşu yeniden yapılandırdı. Böylece mahalli idarelerin doğrudan yönetiminde deneyim kazandı.

5. Havvana Gencer
1956 Yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlk, orta, lise eğitimini Akşehir’de tamamladı. Yüksek öğrenimini Ankara Kız Teknik Öğretmen Okulu’nda tamamladı. 1980-2003 yıllarında Hacıbektaş Kız Meslek Lisesi, Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi, Ankara Laborant Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 2003 Yılında emekli oldu. Evli ve 2 çocuk annesi.
2010 Yılları arasında

Bakmadan Geçme