• Haberler
  • Genel
  • 'Milli tarım politikası uygulanmalı' – Kocatepe Gazetesi

'Milli tarım politikası uygulanmalı' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Garipçe ve Balmahmut Köyleri ile Güney ve Düzağaç Beldeleri’ni ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan Çalışıcı, köylünün durumunun içler acısı olduğunu, MHP iktidarında milli bir tarım politikası uygulanarak köylüyü ekonomik darboğazdan kurtaracaklarını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, seçim çalışmalarına belde ve köylerde devam ediyor. Garipçe [&hellip]

“Milli tarım politikası uygulanmalı”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Garipçe ve Balmahmut Köyleri ile Güney ve Düzağaç Beldeleri’ni ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan Çalışıcı, köylünün durumunun içler acısı olduğunu, MHP iktidarında milli bir tarım politikası uygulanarak köylüyü ekonomik darboğazdan kurtaracaklarını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, seçim çalışmalarına belde ve köylerde devam ediyor. Garipçe Köyü’nde bir cenazeye katılan Çalışıcı’nın sonraki durağı Balmahmut Köyü oldu. Köy kahvehanesinde köylülerle bir araya gelen Çalışıcı, sabit maaş alan işçi ve memurun hayatlarını bir şekilde idare ettirebildiklerini, ancak köylünün ciddi anlamda sıkıntıda olduğunu belirtti. Çalışıcı, “Avrupa Birliği’nde tarımla uğraşan kesimi destekleme oranı yüzde 40’ı aşmuş durumda. Türkiye’de ise bu oran yüzde 2 buçuk. Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında milli bir tarım politikası geliştirilerek çiftçiye, köylüye sahip çıkılacak” dedi.
Türkiye’de hayvancılığın da biti-rilme noktasına geldiğini hatırlatan Çalışıcı, “İthal hayvana verilen para köylüye, çiftçiye verilse, bu vatandaşlarımız üretim yapar ve kendilerini idame ettirirlerdi. Şimdi borç içindeler. Pancar parası aldılar, ama pancar parası daha bankadan çıkarken alacaklılara gitti” diye konuştu.
Çalışıcı’ya destek veren Balmahmutlular ise “Unun çuvalı 40 lira.Hayvan yeminin çuvalı da 40 lira. Aynı kefedeyiz” dediler. Balmahmut Köyü’nün göç verdiğini hatırlatan köylüler, 200 hanenin köyden İstanbul’a göç ettiğini vurguladılar.
Öte yandan Kadir Çalışıcı ile Balmahmut Köyü’nden Rauf Gökdemir, Balmahmut’ta birinci partinin hangisi olacağına dair iddiaya girdi. Çalışıcı, “Göreceksiniz, Milliyetçi Hareket Partisi Balmahmut’ta birinci parti olacak” derken, Gökdemir, “Ben de MHP’liyim. Ama burada birinci parti AK Parti olur” yorumunu yaptı. Bunun üzerine Çalışıcı, Gökdemir’le takım elbisesine iddiaya girdi. Çalışıcı, sadece Balmahmut’ta değil Afyonkarahisar’ın tamamında rüzgarın MHP’den yana estiğini, bu durumda MHP’nin 3, AK Parti’nin 2 milletvekili çıkaracağını söyledi.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Balmahmut’tan Güney Beldesi’ne geçerken Düzağaçlı gençlerin ricasını kırmayarak aracından indi ve gençlerle bir süre sohbet etti. Güney’den dönerken Düzağaç’a uğrama sözü veren Çalışıcı, Güney Beldesi’nde de büyük ilgiyle karşılandı. Kahvehanede Güneylilere seslenen Çalışıcı, “Türkiye’nin 50 milyon nüfusu varken hayvan varlığı 18 milyondu. Nüfus 70 milyonu aştı, ama hayvan varlığı 3 milyona düştü” dedi.
Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Çalışıcı, şöyle konuştu:
“Türkiye’de ciddi bir yoksulluk ve işsizlik sorunu var. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekir. Ancak ondan daha öncelikli çözülmesi gereken sorun ise ülkemizin birliğinin ve dirliğinin tehdit edilmesi. İşsizliği, yoksulluğu çözebilirsiniz, ama ülkede birlik ve dirlik olmazsa bunun altından kalkamazsınız. Bu bakımdan Milliyetçi Hareket Partisi’nin güçlü bir şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmesi çok önemli. Eğer MHP zayıf kalır ve AKP ile BDP Meclis’e güçlü bir şekilde girerse o zaman ülkemizin nereye gideceği belli değil.”
Güneyli vatandaşların sorularını da yanıtlayan Çalışıcı, bir vatandaşın “Milletvekilleri, oy istedikten sonra bir daha uğramıyor. Oysa bizim sorunlarımızın, seçim dönemi dışında da dile getirilmesini istiyoruz” demesi üzerine Çalışıcı, “Ben, başka milletvekillerini bilmem. Onların bu konuda nasıl davrandıklarını incelemedim. Ama benim bir vaadim var: Allah nasip eder de seçilirsem Ankara’da iki katlı bir ev tutacağım. Üst katında ben oturacağım, alt katı da misafirhane olacak. Afyonlu hemşehrim Ankara’ya geldiğinde benimle irtibata geçecek. Ben onu misafirhanede ağırlayacağım. Hangi konuda yardıma ihtiyacı varsa, o konuda yardım için elimden geleni yapmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.
Çalışıcı’nın toplantısında Güney Belediye Başkanı Erol Karabacak da hazır bulundu. Toplantının sonuna doğru ise bir sürpriz yaşandı. Sülümenli Beldesi’nin bağımsız Belediye Başkanı İsmail Çakal, Çalışıcı’ya destek için toplantının yapıldığı kahvehaneye geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Çakal, “Ben, kendi başıma düşündüğümde Sayın Çalışıcı’ya destek verilmesi kanaatine varmıştım. Meclis üyelerimi ve muhtarlarımı topladım. Onlar da benimle aynı görüşte olduklarını söylediler” dedi.
Kadir Çalışıcı, Güney’deki toplantının ardından Afyonkarahisar’a dönerken daha önce söz verdiği gibi Düzağaç’a uğradı. Bir kahvehaneye girerek vatandaşlarla sohbet eden Çalışıcı, daha sonra 91/2 tertip asker adaylarının gecesine katıldı. Cingözlerin Odası olarak bilinen mekanda asker adayları ile bir süre konuşan Çalışıcı, Düzağaç’taki 91/2 tertiplere moral vermek için önümüzdeki günlerde bir organizasyon yapacaklarını bildirdi.

Bakmadan Geçme